Büyüksün Başkan

Konu sahibi son olarak 78 gün önce görüldü
Bütün yeryüzü hayvanlarla daha güzel.
Niğde/Çiftlik Ak Parti Belediye başkanımız sayın Serkan Güzel beyfendi,
sahipsiz köpeklere kayaları oydurtmak süretiyle barınak yaptırmıştır.
Kendisini kutluyoruz
Yapmış olduğu bu örnek davranış, umarım bütün belediyelere ilham olur.
Belediye Sokak hayvanları hesabı ıban no
Tr05 000 100 102 207 208 786 5009
İnternet mama alımı desteği
https://www.patifood.com/nigde-besleme-grubu
VQjWYR.jpg

https://youtu.be/qVq835n9F08

Son düzenleme:
Güzel-faydalı gibi görünüyor.
Öyle mi?
Değil.

Köpekleri o mağaralara bağlayıp unutmasalar bari.

Neden değil Murat güzel fikir değil mi cidden merak ettim

Bağlama yok eru
Serbest dolaşan köpekler kendileri gidip sığınıyor

Dostum, köpekler nereden bilsin kendileri için yapıldığını? Yani her bir köpek aha burası benim yuvam deyip, gidip yerleşecek mi oraya? Kulübelerin de yapılması lazım. Onlar ile ilgilenilmesi lazım.... ve biliyor musun, aslında bu evcil denen hayvanları biz evcilleştirmedik, onlar bizimle yaşamayı seçti. Yani sadece yer yapmakla bitmez olay, gidip kalmazlar orada, orada insanlığın var olduğuna dair devamlı ilgi olması lazım. Yoksa gelip sokaklarımızda yaşamaya devam ederler. O mağaralara ihtiyaçlarının olduğunu sanma! Biz insanlara ihtiyaçları var...

Neden değil Murat güzel fikir değil mi cidden merak ettim

Normal bir vatandaş arazisine vb. sokak hayvanları için bir şeyler yapsa güzel olmuş derdim fakat yetkililerin bu anlamda çalışmalarını doğru bulmuyorum.
Yetkililer, 'sokak hayvanı' kavramını tamamen ortadan kaldırmak için çalışmalarda bulunmalı.Belediyeler üremenin kontrolü ve tamamen kısırlaştırmaya yönelik girişimlerde bulunmalı,teşvik kampanyaları yapılmalı.
Kış mevsimindeyiz, üşümesinler diye böyle bir şey yapılmış, güzel peki sonrası? olanaklar arttıkça bu hayvanlar daha da üreyecek.
Zoonoz üç yüzden fazla hastalık var,çoğunun aşısı da yok. Kuduz denilince masal zannediyorlar daha geçen Konya'da bir mahalle karantinaya alındı,alınıyor.
Haberini ve nice benzer haberleri duydunuz mu hiç? hayır. Kaçınız ufacık bir kedi köpek ısırığında aşı olmaya gidiyor? 'ufacik bir şey olmaz' tablosu hakim.Kuduz ciddi rakamlarda kol gezdiği halde...
Sokak hayvanı kavramı gerek halk sağlığı,gerek hayvan sağlığı açısından önemli bir risk,önemli bir sorundur.
Tamamen ortadan kaldırmaya yönelik çalışmalar haricindeki her eylem "mama kampanyası,çeşitli bölgelere yuvalar yapma vb." kısa vadede güzel gibi görünse de, uzun vadede çok büyük problemlere kapı aralayacaktır.
Umarım üremenin kontrolüne yönelik projeleri de olur sayın başkanın.

Normal bir vatandaş arazisine vb. sokak hayvanları için bir şeyler yapsa güzel olmuş derdim fakat yetkililerin bu anlamda çalışmalarını doğru bulmuyorum.
Yetkililer, 'sokak hayvanı' kavramını tamamen ortadan kaldırmak için çalışmalarda bulunmalı.Belediyeler üremenin kontrolü ve tamamen kısırlaştırmaya yönelik girişimlerde bulunmalı,teşvik kampanyaları yapılmalı.
Kış mevsimindeyiz, üşümesinler diye böyle bir şey yapılmış, güzel peki sonrası? olanaklar arttıkça bu hayvanlar daha da üreyecek.
Zoonoz üç yüzden fazla hastalık var,çoğunun aşısı da yok. Kuduz denilince masal zannediyorlar daha geçen Konya'da bir mahalle karantinaya alındı,alınıyor.
Haberini ve nice benzer haberleri duydunuz mu hiç? hayır. Kaçınız ufacık bir kedi köpek ısırığında aşı olmaya gidiyor? 'ufacik bir şey olmaz' tablosu hakim.Kuduz ciddi rakamlarda kol gezdiği halde...
Sokak hayvanı kavramı gerek halk sağlığı,gerek hayvan sağlığı açısından önemli bir risk,önemli bir sorundur.
Tamamen ortadan kaldırmaya yönelik çalışmalar haricindeki her eylem "mama kampanyası,çeşitli bölgelere yuvalar yapma vb." kısa vadede güzel gibi görünse de, uzun vadede çok büyük problemlere kapı aralayacaktır.
Umarım üremenin kontrolüne yönelik projeleri de olur sayın başkanın.

Dediklerine katıldım şu an da peki tamamen kısırlaştırma kedi köpek ırkının tükenmesine yol açmaz mı

insan
insandan bıkmış

Dediklerine katıldım şu an da peki tamamen kısırlaştırma kedi köpek ırkının tükenmesine yol açmaz mı

Tamamen kısırlaştırma kontrol dışında olanlar için.
Gerekli üreme kontrolü standartlarına ulaşılınca, sokak hayvanları tamamen uygun barınaklarda kontrol altında tutulduktan ve hayvan sahiplendirildikten sonra duruma göre kısırlaştırılır ya da kısırlaştırılmaz.
Hayvan sahiplenme konusuna da önemli kurallar gelmeli tabii...ipini koparan sahiplenememeli, bakamayan cezalandırılmalı vs.vs.
Çok eksik var,en azından işin sağlık kolundan başlanabilir..

Dostum, köpekler nereden bilsin kendileri için yapıldığını? Yani her bir köpek aha burası benim yuvam deyip, gidip yerleşecek mi oraya? Kulübelerin de yapılması lazım. Onlar ile ilgilenilmesi lazım.... ve biliyor musun, aslında bu evcil denen hayvanları biz evcilleştirmedik, onlar bizimle yaşamayı seçti. Yani sadece yer yapmakla bitmez olay, gidip kalmazlar orada, orada insanlığın var olduğuna dair devamlı ilgi olması lazım. Yoksa gelip sokaklarımızda yaşamaya devam ederler. O mağaralara ihtiyaçlarının olduğunu sanma! Biz insanlara ihtiyaçları var...

Bunlar sokak köpekleri değil, burası da, ilçeye 5 km uzaklıkta, dağın yamaçlarında yaşayan
başı boş köpekler. İlçenin çöpü oraya döküldüğü için o köpekler orada.
İşte bu yüzden köpekler yağmurda karda yuvalara giriyor.
Ayrıca köpeklere yiyecek takviyeside yapılıyor

Sokak köpeği/kedisi

İnsanın olduğu yerde (il sınırları içerisinde) başı boş olan canlılar anlamı çıkmalı tabi.
Kalıplaşmıştır,sokaktan geçmesi gerekmiyor /:

Bunlar sokak köpekleri değil, burası da, ilçeye 5 km uzaklıkta, dağın yamaçlarında yaşayan
başı boş köpekler. İlçenin çöpü oraya döküldüğü için o köpekler orada.
İşte bu yüzden köpekler yağmurda karda yuvalara giriyor.
Ayrıca köpeklere yiyecek takviyeside yapılıyor

Başıboş olan köpek sokak köpeğidir. Çöplüğe gitmeleri açlıklarındandır. Yiyecek takviyesi orada kalmaları için öğretici olabilir. Yağmuru, karı onlar için sorun görme. Doğada 1 milyon tane sığınacakları yerleri vardır. Bizden daha iyi bilirler zaten bunu...

Geri