Butik açmak ne kadara mal olur

• Kullanıcı Ceku
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Güzin Abla
Konu sahibi son olarak 2762 gün önce görüldü
Arkadaşlar kıyafetlere, takılara ve ayakkabılara çok düşkünüm butik açmak istiyorum buaralar bunun düşüncesi içindeyim. Açsam batar mıyım ? Ve bunun için ne kadar sermaye lazım ? Dükkan işletenler illa ki prosedürleri bilir :o

devletin hibesi var deyu biliyorum ancak net bir bilgim yok. bununla birlikte butik dönemi kapandı ufaktan, artık herkes internet üzerinden rahatlıkla istediği ürünü bulabiliyor bu sebepten ötürü açacaksan piyasada olmayan mallar üzerinden yürümen gerekecektir deyu düşünüyorum.

Teşvik kredisiyle yaparsan zararın olmaz ayrıntılara bayanlara çok ideal

Ne kadar bir kredi sağlıyor mesela lambacı

Onu ben de cok istiyorum :)

Bence ortak olmalıyız :))

devletin hibesi var deyu biliyorum ancak net bir bilgim yok. bununla birlikte butik dönemi kapandı ufaktan, artık herkes internet üzerinden rahatlıkla istediği ürünü bulabiliyor bu sebepten ötürü açacaksan piyasada olmayan mallar üzerinden yürümen gerekecektir deyu düşünüyorum.

İnternet alışverişi artık çok popüler ve ben bile internetten alışveriş yapıyorum. Diyelim öyle bir sitem oldu ama ürünleri nerede saklayacağım veya nasıl kâr elde edeceğim ve piyasada olmayan mallar konusunda haklısın çünkü bende herkeste olmayan şeyleri daha çok seçerim ama bana daha detaylı fikirler lazım :)

Sayılı ürünler alıp instagram dan satış yapabilir sonra talebe göre buyutebilirsin canim: )
Toptan alışveriş yapacağın yerleri iyi bilmen gerekiyor .
İnstagram da satılan ürünleri satan kişiler toptan alışveriş Aracısı gibi bir şey. Siparişe göre ürün alıyor kargoluyor. Bol zamanda alıyor.

++ bi muhasebeci tutup ticari unvan sahibi olabilirsin :p
Devlete vergi odeyeckesin tabii her kestiğin fatura için.

Rahat 20 bin TL baslangic için kullanırsın diye düşünüyorum.

Sayılı ürünler alıp instagram dan satış yapabilir sonra talebe göre buyutebilirsin canim: )
Toptan alışveriş yapacağın yerleri iyi bilmen gerekiyor .
İnstagram da satılan ürünleri satan kişiler toptan alışveriş Aracısı gibi bir şey. Siparişe göre ürün alıyor kargoluyor. Bol zamanda alıyor.

++ bi muhasebeci tutup ticari unvan sahibi olabilirsin :p
Devlete vergi odeyeckesin tabii her kestiğin fatura için.

Rahat 20 bin TL baslangic için kullanırsın diye düşünüyorum.

Toptan fikri de güzelmiş bak bi site buldum ithal ürünler dolar üzerinden uyguna satıyor bende bunu Türkiye de biraz zamlı satsam aslında kârlı iş : )

Toptan fikri de güzelmiş bak bi site buldum ithal ürünler dolar üzerinden uyguna satıyor bende bunu Türkiye de biraz zamlı satsam aslında kârlı iş : )

Zaten ilk kez başlıyorsun risk almaya gerek yok bence. İthal ürünlere instagramda pek talep yok çünkü ödeme şekli hem eft/havale şeklinde hem daha pahali ancak ünlü birilerine gonderip reklamını yapmalarını isteyebilirsin : )

Bu da musteri çeker :p
Onun disinda toptan şeyler satan yerleri çok iyi araştırman lazım.
Siz bilmezsiniz belki ama bizim mağazalarda bilmem kaç tl ye görüp pahali dediğimiz şeyin üretim maliyeti 30 tl den fazla etmiyor .
Ham maddeye göre fiyat yükselir tabii.

Zaten ilk kez başlıyorsun risk almaya gerek yok bence. İthal ürünlere instagramda pek talep yok çünkü ödeme şekli hem eft/havale şeklinde hem daha pahali ancak ünlü birilerine gonderip reklamını yapmalarını isteyebilirsin : )

Bu da musteri çeker :p
Onun disinda toptan şeyler satan yerleri çok iyi araştırman lazım.
Siz bilmezsiniz belki ama bizim mağazalarda bilmem kaç tl ye görüp pahali dediğimiz şeyin üretim maliyeti 30 tl den fazla etmiyor .
Ham maddeye göre fiyat yükselir tabii.

Ünlü tanıdığım da yokki :D Ohaa 30 Tl yi geçmiyor mu fena para kazanıyor tekstilciler belli :o Maria köşeyi tekstille dönebilir miyim ?

Akşam bu konuya cevap yazacağım.

Bekliyoruz:))

Ünlü tanıdığım da yokki :D Ohaa 30 Tl yi geçmiyor mu fena para kazanıyor tekstilciler belli :o Maria köşeyi tekstille dönebilir miyim ?

Bekliyoruz:))

Şöyle örnek vereyim; çalıştığım firma 88 yılında Şişli de minicik bi atölye iken şu an 230 çalışanı ile sadece ünlü markalara ihracat yapan bir tekstil firmasi :p

Çevre yapmana da bağlı üniversite yi bu iş için kullanıp bi ekip bile kurabilirsin :p

Tekstil mühendisi arkadaşlar yapmaya bak. Tekstil Tasarım Bölümü okuyan da olur. Modelist falan ama sadece arkadaş yap ilerde lazım olur işini buyuturken :D

bu tarz ticari işler yapacak kişiler önce avon kızcılığından başlamalı diye düşünüyorum ben. onu becerip yürütebilen insan bu tarz işleri kolaylıkla ileriye götürebilircek kapasitededir. çünkü bir anda bilgi, beceri veya deneyim olmadan sırf hoşa gidiyor diye lop diye mağaza açmak çok riskli ve gereksiz diye düşünüyorum ki zaten yeterince lcw mağazası var. xd

Ayrıca ünlü tanıdığın olmasına gerek yok canım Berna Arıcı ,demet Akalın gibi ünlüler hediye kabul ediyor gizem Hatipoğlu da aynı şekilde onlara yollayabilirsin.

Reklam yapıyorlar diye biliyorum.

Bir arkadaşım ile kendi tasarimlarimizi yapıp satmayı dusunurken böyle bi pazarlama stratejisi yapmayı planliyordum:p

Dertsiz başıma dert alayım diyorsun.Günümüzde butik işi eskisi gibi kar sağlamıyor.Bahsedildiği üzere internet üzerinden daha uygun fiyata daha fazla çeşit temin ediliyor.

Mehtap bi de bloggerlari takip eder misin? Onlar tasarım ve butik alışverişi yapıyor : )
Ben biri sayesinde muhteşem şeyler bulmuştum.

Yabancı dilin varsa alibaba veya alibabaxpress gibi siteler var. Buradaki satıcılarla konuşup ürünlerini satabilirsin. İlla toptan alıp yada bir yerde depolaman gerekmiyor. Hatta sermayaye bile gerek yok. Ürünlerin altına satıcılarla konuştuktan sonra teslim sürelerini yazarsın. Alıcı parayı yolladıktan sonra sen de ürünü satın alır alıcına teslim edersin bu kadar basit.

Ayrıca ünlü tanıdığın olmasına gerek yok canım Berna Arıcı ,demet Akalın gibi ünlüler hediye kabul ediyor gizem Hatipoğlu da aynı şekilde onlara yollayabilirsin.

Reklam yapıyorlar diye biliyorum.

Bir arkadaşım ile kendi tasarimlarimizi yapıp satmayı dusunurken böyle bi pazarlama stratejisi yapmayı planliyordum:p

Ya evet Gizem Hatipoğlu beleşten yaşıyon valla :D Serap sevgilimin kardeşi Tekstil Mühendisliği okuyor Marmara da :kiki: bi onla konuşayım ayrıca bana blogger at inceleyim sen daha iyi biliyorsun :öp:

Dertsiz başıma dert alayım diyorsun.Günümüzde butik işi eskisi gibi kar sağlamıyor.Bahsedildiği üzere internet üzerinden daha uygun fiyata daha fazla çeşit temin ediliyor.

Kendi işimin patronu olmak istiyorum cano :D

Yabancı dilin varsa alibaba veya alibabaxpress gibi siteler var. Buradaki satıcılarla konuşup ürünlerini satabilirsin. İlla toptan alıp yada bir yerde depolaman gerekmiyor. Hatta sermayaye bile gerek yok. Ürünlerin altına satıcılarla konuştuktan sonra teslim sürelerini yazarsın. Alıcı parayı yolladıktan sonra sen de ürünü satın alır alıcına teslim edersin bu kadar basit.

Evet bende o siteyi buldum işte harika şeyler var :) Teşekkür ederim :)

Geri