Bugünün Gençleri Neyin Kurbanı?

Konu sahibi son olarak 587 gün önce görüldü
bu ülkedeki üniversiteler lise düzeyinde ve avrupada kriteri dahi olmayan kurumlar ise o zaman bu kurumları nicelik olarak değil nitelik olarak geliştireceksin. eline iki katlı bir bina geçen her insana üniversite açma şansı tanımayacaksın, tv ye çıkıp biz geldiğimizde 80 tane olan üniversite bugun 200 bilmem kaç tane oldu diyen bir başkana peki ama bu üniversitelerin akademik kadroları ne kadar iyi ve ya ne kadar eğitime uygun diye soracaksın. üniversiteden mezun olmuş bir mühendis kendi emeğinin değerini belirleyebilmeli, siz kendi değerinizi belirleyemediğiniz taktirde birileri size değer biçme hakkını kendinde bulacak çünkü.

bir insan emeğinin, eğitiminin hakkını istiyor diye cahillikle suçlanmaz, kimse karın tokluğuna çalışmak zorunda değil, kimse 2800 tl maaş alabilmek için gecesini gündüzüne katmıyor. el vicdan el insaf.

bunun üzerine çok şey yazılabilir ancak siyasal islam diyerek geçiştirelim.

İyi üniversitelerin gerçekten sağlam bölümlerinde okuyanlar zaten genelde ya Türkiye de çok iyi yerde ya da yurtdışında mühendislik vs yapan kişiler. Benim bir arakdaşım var mesela Boğaziçinde Bilgisayar Mühendisliği okudu.Şu an amerikada amazonda çalışıyor. Benim dediğim sıradan bir ünide okuyup yüksek beklentiye girmek.
Turkiye de sağlam üniversitemi varmış :d
Tabi konumuz bu degil. Neden amerikada çalıştığıda gayet açik.
Benim de bir arkadasim kpss'den yuksek puan aldi ondan daha dusuk puan alan mulakati gecti fakat arkadasimin torpilinin rutbesi yetmedigi icin bir yere yerlesmedi.
Sonra arkadaşım çakmak işine girdi bir firmaya yuklu miktarda cakmak satti tabi cakmaklar bozuktu cakmaklarida her hangibir para vermeden bozuk cakmak satan bi karaborsacidan aldı.
Sonra voleyi vurdu su anda tekstil isinde paraya para demiyor.

Turkiye de sağlam üniversitemi varmış :d
Tabi konumuz bu degil. Neden amerikada çalıştığıda gayet açik.
Benim de bir arkadasim kpss'den yuksek puan aldi ondan daha dusuk puan alan mulakati gecti fakat arkadasimin torpilinin rutbesi yetmedigi icin bir yere yerlesmedi.
Sonra arkadaşım çakmak işine girdi bir firmaya yuklu miktarda cakmak satti tabi cakmaklar bozuktu cakmaklarida her hangibir para vermeden bozuk cakmak satan bi karaborsacidan aldı.
Sonra voleyi vurdu su anda tekstil isinde paraya para demiyor.
Ben her zaman derim yale üniversitesi kalitesinde bir üniversitede okumadıysan muhtemelen ticari zekan varsa Türkiyede ancak ekmek yersin.
Benim ilkokul mezunu uzaktan akrabalarım var tahimin olarak 5 milyondan fazla parası var. Birisi marketçi 4-5 marketi var büyük, diğeri un üreticisi diğeri pastane,lokanta bilmem neye ürün satıyor en az 200 lerle anlaşmış. Bunlarla konuş belki genel kültürü bile düşük kişiler ama ticari zeka farklı bir şey.
Bir şirkette müdür seviyesinde çalışmıyorsan muhtemelen köleden farkın yok, amerikadaki bulaşıkçı kadar ancak kazanıyorsundur. Hatta alımgücüne göre daha bile kötüsündür.
İsviçreye 2 yıl gidip geri dönen bir akrabamda Türkiyedeki tüm borcunu gelip temizledi ortalama 200 bin lria borcu vardı :D

Amerikada yaşayan bir youtuber türk var adam diyorki buraya çalışmaya gelip 1-2 yıl çalışıp lüks evde kirada oturup altına lüks araba çeken var ama ben pansiyonda kalıp aylık 800 usd yerine 60-70 usd ödüyorum, para harcayarak yaşamak yerine biriktirip iş kurma hayalim var diyordu. Benim arkadaşım var elindeki apple aletlerin fiyatı belki 50 bin liradır. Adam iş kurmayı düşünmüyor bile 3-4 bin lira çalışıp o parayı teknolojiye veriyor bu kafayla havan olur ama paran olmaz.

Bir kişi dışında herkes suçlu olmuş yine.

Pırlanta gibi çocukların özgeçmişlerini okusaydınız nasıl çırpındıklarını görseydiniz oturur içinize içinize ağlardınız Teknisyenlik sınavına girmek için.

O çocuklar kurduğun üniversiteden mezun olduysa yeterliliği vardır.
Eğitim kurumun yetersiz eğitim veriyorsa suç bu çocuklarda mı?

Yok efendim gençler iş beğenmiyormuş.
Geçenlerde bir alım oldu işyerinde Dereceli ve sertifikalıları gençler teknisyenlik sınavına gireceğim diye mutluluktan uçuyorlar.
Mesleki sertifikalarını almış, üniversitede derece yapmış,toefl dil sertifikalı genç teknisyen olacağım diye seviniyordu.

Ekmek elden su gölden insanlar için herşey tozpembe görünüyor.

Gençler artık kendi ideallerinden vazgeçmiş durumda. Bu durumun ne kadar tehlikeli bir durum olduğunu bilseniz bu yazdıklarını sabah akşam oturur yersiniz.

Ben sizin kadar dindar görünüp vicdansız biri değilim ama
Tanrıdan tek isteğim sizin evlatlarınızda bu gençler gibi çabalamalarını istiyorum.

Son düzenleme:
Hepimiz iş aradık. Hepimiz iş beğenmedik. Sonra hepimiz boyumuzun ölçüsünü aldık. Anca var olan işte çalışabiliriz, onu öğrendik. Bize özel iş yaratılmıyor, koşullar ne ise ve biz hangisini becerebiliyorsak, o işi yapabiliriz.

Üç kez işsiz kaldım.

Eğitim sistemimiz hiç bir zaman iyi değildi. Eskiden 5. sınıfa kadar okunurdu. Sonra Sanayide çırak olunurdu.

Tam olarak biz birbirimizi sömürüyoruz, başkalrı da bizi topluca sömürüyor. Bu nasıl oluyor????

Her sectörde farklıdır muhakkak. Ben bir emekli Otel müdürünün anlattıklarını örnek vereyim. Hangi sene bilmiyorum ama kendim de hatırlıyorum. Antalya Hal yakınlarında bir ucuz Otel önünde Pkk bir Maytap patlatmış. Ne otel çalışanlarının, ne de çevre sakinlerinin haberi olmamış. Ama yabancı yayın mensupları oradaymış. Görüntülenmiş mi? hatırlamıyorum. Çok ses getirmiş bir olay.

Tüm erken alınan Türkiye rezervasyonları hayti tehlike nedeniyle iptal edilmiş. Turlar başlamadan kısa süre önce de bizim Otelcilerimizi kurtarmayı kendilerine görev yapan yabancı operatörler bizimkileri kampanya yapmaya ikna etmişler. Ve otellerimiz dolmuş. 1000 $ gelecek Turist 100 $ gelmiş.

Bizimkiler maaş lara zam yapamamış. Hatta otellerine tadilat bile yapamamışlar. Ancak bazı Otelciler, gelen Turistlerin aslında iptal edilmeyen ve 1000 $ ödeyerek gelen Turistler olduklarını bazı hukuki süreçlerin sonucunda fark etmişler. Avrupalı operatörler 900 $ ceplerine indirmişler. Bu paraları bizim sırtımızdan kazanmışlar.

Benzer olaylar Tekstil sektöründe, deri sektöründe ve daha neler ihraç etmişsek yaşanmış. Bizi onlarca senedir terör ile terbiye ediyorlar. Terörü desteklemelerinin sebebi bu. Biz olayı çözdüğümüzde yeni numaralarla geliyorlar. Ve bizim sırtımızdan çok paralar kazanıyorlar. Bu gün de bunda değişen bir şey yok.

Türkiye'de Hacetepe, Marmara yada her ne Üni'de olursa olsun, okuyup yurt dışına çıktığınızda, anca çöp arıtma tesisinde iş bulursunuz. Bir Avrupa veya Amerika vatandaşı ile eşit koşullarda çalışabilmeniz için gerçekten çok yetenekli olmalısınız. Avrupa'ya gittiğini bildiğim tüm arkadaşlarım, burada Aşçı, Kaptan, Mühendis, ama oraya gittiklerinde ve kendilerinden haber aldığımda, yaptıkları iş çöp arıtma oldu. İngiltere da okumuş ve orayı bilip te tekrar giden bir arkadaşım tek istisna. O da bir Türk Dönercinin yanında çalışıyordu.

Gençlerimiz yanlış hayallere kapılmasınlar. Hayaller hep hayal kalır.

Bilinçsizliğin yaygınlaşmasının kurbanı oluyorlar. İçi boşaltılmış kavramlar ile avunmaya alıştırılan bir nesil yetişiyor. Ailelerin çoğu da bilinçsiz olunca çocuklarına iyi bir gelecek sunamıyorlar.
Koşulları değiştirmek için her zaman bir fırsat yaratılabilir ancak öncelikle yanlış gidenin ne olduğunu idrak etmek gerekiyor. İlk başta eğitim sistemi detaylı şekilde ele alınmalıdır.

Metamfetamin ve bong türevlerinin.

Geri