''Bugün ne pişireyim?'' sorusu neden bazen en yorucu soru olur?

Konu sahibi son olarak 87 gün önce görüldü
O sorunun cevabı hiç olmadı.dd

Anne ve kızlarının telefon diyaloğundan beş dakikası illa budur..ddd

Yağ var salça var sovan var lezzet ortada yok.dd

haftalık liste yaparak o dertten kurtuldum. başka türlü tüm gün arkaplanda zihnimi meşgul ediyor ve çok sinir bozucu.

Çok dert etmem amaç karın doyurmak ise yapılıyor birşeyler)

Hiç unutmam, çiğ köfte için toplandığımız bir gün vardı. Arkadaş bir taraftan çiğ köfteyi yoğururken bir yandan da güzel güzel anlatıyordu, işte bu yoğurma işini şöyle yapacaksın böyle yapacaksın, baharatını şöyle yedireceksin, bla bla. Biz de onu izlerken dinliyorduk.

Sonra bir sessizlik oldu. Bizimki birden bir dellendi. Bu çiğ köfteyi bana yaptırıyorsunuz, ama eğer yemezseniz var ya sizi bilmem ne yaparım diye sövmeye başlayınca bizi bir gülme krizi aldı ki sorma. Kendimizi tutamayıp içtiğimiz birayı yoğrulan çiğ köftenin üzerine püskürdük.

My catness

pandemiyle birlikte bu soru benim için bugün ne yesek oldu. mesai sonuna doğru ortamın bir numaralı konusu oluyor.
her gün benzer yemekler yenmiyor, beş on dakika yemek yiyeceğiz diye uzun uzun yemek yapmak insanın içinden de gelmiyor. bilimkurgu filmlerindeki yemek hapları çıksa da kurtulsak.

Yağ ile salçanın içine ne atarsan at yemek oluyor zaten. Bak dolaba yağ ve salçanın içine atabileceğin ne varsa onu pişir

Er veya geç her şey tekrar ediyor. Bu da bir süre sonra sıkıyor. Dışarda yemekten sıkıldığım zaman bir süre evde yerdim yalnız yaşadığım yıllarda. 5 yıldızlı Otel mutfağı bile en geç ikinci haftada tekrarlıyor.

Her seferinde de kafana gore yap biseyler demesi.. aklimda bisey olsa sormam degil mi......

Geri