Bu virüsten nasıl kurtulurum?

• Kullanıcı atabey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Güzin Abla
Konu sahibi son olarak 970 gün önce görüldü
Hatrım Kalır , flash player değil bu. Trojan yüklemek için oluşturulmuş sahte bir uyarı ve sadece bana bulaşmadı. Yeni yayıldı. Google, Facebook ve Youtube girmiyor. Geri kalanda sıkıntı yok. Dns değiştirerek google girmeye başladım. Ama diğerlerine giremiyorum.

dns hack gibi bişey olabilir bu, sen modemi resetle, tekrar yapılandır ve en önemlisi admin şifresini değiştir karışık bişeyler yap.

Hatrım Kalır , flash player değil bu. Trojan yüklemek için oluşturulmuş sahte bir uyarı ve sadece bana bulaşmadı. Yeni yayıldı. Google, Facebook ve Youtube girmiyor. Geri kalanda sıkıntı yok. Dns değiştirerek google girmeye başladım. Ama diğerlerine giremiyorum.
Dediğim gibi tarayıcını ve program ekle kaldırı kontrol et orda video ile ilgili şeyler vardır onları kaldır muhtemelen bi film sitesinden gelmiştir. Trojan yüklediğini düşünüyosan da kur avastı, o sana nerede ne sorun var çıkartır. arkadaşın da dediği gibi güvenli modda combofixle bi tarat.
sitem miydi o :T:

değil miydi? atar mıydı?

dns adresiyle modeme sence erişilir mi?

dns le erişilirmi bilemiyorum ama wirelles yoluyla bağlanıp erişebilir yada internete çıkış ip adresi üzerinden bişeylerde yapmış olabilirler. o tarz bilgilere çok hakim değilim, ama buna benzer bişeylerle karşılaşmıştım daha önce modemin internete çıkışını kapatıyolar bi şekilde resetlemeden düzelmemişti.

dns le erişilirmi bilemiyorum ama wirelles yoluyla bağlanıp erişebilir yada internete çıkış ip adresi üzerinden bişeylerde yapmış olabilirler. o tarz bilgilere çok hakim değilim, ama buna benzer bişeylerle karşılaşmıştım daha önce modemin internete çıkışını kapatıyolar bi şekilde resetlemeden düzelmemişti.

dns hack diye bi şey yok, dns serverın varsa orasını bilemem. ip adresi ile hack işi de o kadar kolay değil. yüklediğin bi programdan kaynaklanmıştır öyle herkes senin internete çıkış ipini bilemez, bulamaz. bilmediğiniz güvenmediğiniz programları yüklemeyin yada bi antivirüs programı edinin.

dns hack diye bi şey yok, dns serverın varsa orasını bilemem. ip adresi ile hack işi de o kadar kolay değil. yüklediğin bi programdan kaynaklanmıştır öyle herkes senin internete çıkış ipini bilemez, bulamaz. bilmediğiniz güvenmediğiniz programları yüklemeyin yada bi antivirüs programı edinin.

bilmeyenler edinsin elbette.

Moses önce combofix ile tarattım. Modemi resetledim. Admin şifresini değiştirdim. Durum aynı.

modemi resetledim dediğin baştan yapılandırdın değilmi.

Formatı tam atamamışın büyük ihtimal sistemi sıfırlamamış.. temiz bir format atsan sorun kalmazdı..

Dns değiştir
Tarayıcıda yabancı olan eklentileri kaldır
Program ekle kaldırdan yabancı tanımadığın programları kaldır
Cleaner ile kayıt defteri temizliği yap
bilgisayarım/Kullanıcı adı/Appdata/local/temp dosyasının içindekileri sil

avast! Free Antivirus İndir - Bedava Antivirüs Programı - Tamindir avastı indir

Malwarebytes Anti-Malware İndir - Zararlı Yazılım Temizleme Programı - Tamindir sonra bunu indir

güvenli kipte temiz bir tarama yaptır ikisiyle, büyük ihtimal sorun düzelir..

Formatı tam atamamışın büyük ihtimal sistemi sıfırlamamış.. temiz bir format atsan sorun kalmazdı..

Dns değiştir
Tarayıcıda yabancı olan eklentileri kaldır
Program ekle kaldırdan yabancı tanımadığın programları kaldır
Cleaner ile kayıt defteri temizliği yap
bilgisayarım/Kullanıcı adı/Appdata/local/temp dosyasının içindekileri sil

avast! Free Antivirus İndir - Bedava Antivirüs Programı - Tamindir avastı indir

Malwarebytes Anti-Malware İndir - Zararlı Yazılım Temizleme Programı - Tamindir sonra bunu indir

güvenli kipte temiz bir tarama yaptır ikisiyle, büyük ihtimal sorun düzelir..

Önce Anti-malware ile tam bir tarama yaptıracağım. Yabancı program yok zaten. O konularda titizimdir. Dns olayına bakacağız bir şekilde. Cleaner ile temizlik yaptım ama yine yaparız.

Öneriler için teşekkür ederim

o zaman komple format filan dene hacı abi. bide arkadaşın dediği gibi bir kaç programla daha tarat

Geri