Bu bahçeye nasıl bir düzenleme yapabiliriz?

🕒 Konu sahibi 14 saat önce aktifti
Merhabalar arkadaşlar.
Yeni taşındığım evin bahçesi yaklaşık 1 senedir bakımsız olmasi sebebiyle baya bir kirli şekilde duruyor yaprakları felan topladım içerden 17 çuval yaprak çıktı bazı ağaçları kesip yerine daha farklı çiçekler ve ağaçlar ekmeyi düşünüyorum. Kış ve yazın ekilebilecek ağaçlar veya cicekler veya dekorasyon olarak neler yapılabilir bahçe tasarımı yada bahçe isinde anlayan arkadaşlardan fikir alabilir miyim?

Bahçenin resmi; L harfi bir bahçe olduğundan diğer tarafında küçük bir havuz var cekmedim

15129074_10154708756098430_6766272796070096464_o.jpg

15137515_10154708747848430_3820472973268696028_o.jpg

Yaprakları neden topladın ki doğal gübre olurdu:)
Düzenleme konusunda yetenekli değilim ama nergis,lale,kasımpatı ekebilirsin bu mevsimde.

Bütçe ne kadar hocam..?

Sanırım İstanbul'dasınız uygun fiyata bahçeyi düzenlemek için Ağaç A.Ş'leri tavsiye ederim belediyenin yerleri gerçekten çok uyguna bir sürü bahçe malzemeleri ve mevsimsel çiçekler oluyor..

Yaprakları neden topladın ki doğal gübre olurdu:)
Düzenleme konusunda yetenekli değilim ama nergis,lale,kasımpatı ekebilirsin bu mevsimde.

İnternetten arastiracam ve mümkün olursa alırım inşallah. Yapraklar resmen kalıp gibi olmuştu ki paylaştığım resimler toplanmış hali :)

Bütçe ne kadar hocam..?

Sanırım İstanbul'dasınız uygun fiyata bahçeyi düzenlemek için Ağaç A.Ş'leri tavsiye ederim belediyenin yerleri gerçekten çok uyguna bir sürü bahçe malzemeleri ve mevsimsel çiçekler oluyor..

Bütçede sorun yok ancak istanbul dışı yer :) ağaç a.s eğer dış şehire geliyorsa iletisime geçerim. Tavsiye için teşekkür ederim :)

Akasya ağacı yetişir mi bilmem ama çok güzel kokar bi tane diker misin :)

Sabah incelerken gelişi güzel tüm ağaçlardan ekmisler ama bazıları meyve vermiyor. Ben daha çok çiçek tarzı ekmeyi düşünüyorum. Maria Puder
Minel Aşk Evet arkadaki incir ağacı ve bahçede suan dut, akasya, kaysi, limon var :)

Incir ve dut bizde de var cok guzel meyve veriyor ama cok dokuluyor temizligi cok zor ayrica incir agacinin yapraklarida dokulmeye baslayinca oldukca kotu gorunum oluyor. Sizin birde kamelyanin uzerine dokulecek gibi gorunuyor bence onu kesebilirsiniz.

Aynen Minel Aşk Zaten bildiğim kadarıyla 1 senedir temizlik yapılmamış evin bakımını yaptım ama bahçe daha zorladı. Yaprakların % 70i sadece dökülmüş incirler baya büyük olmuşlardı ki toplanmayınca yere düşmusler ve kaldıran kadar canım çıktı :)

Aynen incirin temizligi cok zor yapisiyor hemen temizlenmezse ,bence illa agac kesilecekse onu kesin : )
Lale soganlari icinde tam zamani diye biliyorum bahara hemen acarlar..

Kolay gelsin size

Harika birsey bu Issız çok iyi :))

Teşekkür ederim Minel Aşk küçük bir Budama ile zaptedilebilir inşallah :))

Çardak harika ama mevcut bölge kurak bir bölge olduğu için toz çok fazla o yüzden minderler resmen tozdan batar Issız :)

Ben bahçeye bayıldım yaaa yazın çok güzel olur burası :tatlı:
Düzenledikten sonra da resim beklerim ben:p

Ben bahçeye bayıldım yaaa yazın çok güzel olur burası :tatlı:
Düzenledikten sonra da resim beklerim ben:p
Tabiki neden olmasın Şubat Mart gibi havalar tam güzelleşmeye başlayınca tüm resimleri atarım :)

Minderleri sadece oturacağınız zamanlarda koyabilirsiniz bu benim düşüncem tabiki :)
Bak o olabilir :) yada mevcut Kamelyanin içine L oturak yapılır minder dosenebilir karpuz kabuğu misali koydun aklıma :)

Geri