Boşanmaların artmasında kadının çalışmasının etkisi var mı?

R
  • Kullanıcı Restful
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Kadının çalışması boşanmaların artmasına sebep olmuş mudur?
Kadının çalışma hayatında olmasının olumlu yanları nelerdir?
Kadının çalışma hayatında olmasının olumlu yanları nelerdir?​

bi açıdan evet kadın gidecek yerim mi var diyip geçtiklerine maaşım var kendi kendime yeterim niye çekeyim diyor haklı olarak

Bu durum bence kişiden kişiye göre değişiklik gösterebiliyor.Erkekler çalışan özgür kadın istemediklerinden de sorun olabiliyor olabilir.Bu suçu sadece kadınlara yüklemek hata kompleksli erkeklerde çok fazla eşi kendinden fazla maaş alıyor diye takıntılı olanlarını da gördüm.
Tabi çalışan kadınların bir kısmınında ben çalışıyorum özgürüm istediğimi istediğim zaman istediğim şekilde yapanları da mevcut olduğundan durumlar boşanmaya kadar geliyor olabiliyor .

bizat yakınen yaşamış biri olarak söyle söyleyeyim ev hanımı oldugu dönemde annem yaşananlara dayanamayıp boşanmyı düşünüyor ama bi kadın için babasının evine dönmek oldukça zor oldugundan dolayı eh malum cocuk vsde olunca işi gücü olmadıgı için kim sahip cıkar hesabı dönemiyor ve 25 yıl katlanıyor bu dönemde iş bulması calışıyor olması öz güven vs sağlamış olup çektiklerine dur demesinde etkendir

Erkeklerin aldatmalarına; çalıştıkları için artık boyun eğmiyor olabilirler.

Bayanlar Kızmasın Ama Var. Çünkü Erkek Her Zaman Evin Reisi Olmak İster , Onun Sözü Geçsin İster , Eve Ben Para Getireyim Aileme Ben Bakayım İster. Diğer Türlü Olupta Kadında Çalışınca Araya Sıkıntılar , Fazla Tartışmalar Girer.Kadın Ekonomik Gücüne Güvenerek Daha Fazla Kendini Savunur ve Erkeğin Üzerine Gider. Ne Yazıkki Sevmediğimiz Ama Gerçekte Olan Senaryolar Bunlar..

Kesinlikle var. İyi ki de var.

Tabi ki boşanmak hoş bir durum değil ama kocasının yaptıklarına sırf gidecek bi kapısı olmadığı için boyun eğen bir sürü kadın var. Hastanede çalışırken daha net gördüm, çalışmayan kesimin kocaları kadınlarına daha sert çıkışlar yapabiliyor. Hatta daha da üsteleyip hastane ortamında bile dövmeye yürüyenler var.. Evde dövüp, karısını hastanelik edenleri saymıyorum bile.

Ama çalışan kadın öyle mi? Kendisini hastanelik eden bir insanı daha fazla çekmek zorunda olmadığını çok iyi biliyor. Ha çoğu adam da çalışan bir kadını bu derece kötü bi hale sokmuyor zaten. Kadının özgüvenininden, çok zorladığında çekip gidecek olmasından korkuyor sanırım. Bu yüzden boşanmaların artmasında, kadının çalışmasının etkisi var, evet.

boşanmaların eskiye göre belirli bir düzeyde artması bir gelişmişlik göstergesidir.

Kesinlikler feverana katiliyor um.
Kadin calisiyor ve eonomik ozgurlugunu eline aliyor. Sonrasinda goruyor biliyor ki hayat haksizllara katlanamayacak kadar kisa.
Eskiden erkeksiz kalirsa hayatta yapayalniz savunmasiz ve hatta ac kalacagini dusundugynden bosanma fikrini bile akillarindan geciremiyolarmis.
Simsilerde illa okumus olmakta gerekmiyor.
Calismak isteyene is herzaman vardir.

Bosanmaak ayiplanacak bisey degil , bence cesurca bir karar oldugundan takdirliktir cogu zaman.

Boşalmaların artmasında kadın çamaşırlarının ektisi olabiliyor olabilir.

Ay pardon ben yanlış okumuşum.

Bilmiyorum konu hahhında flickrim yok.​

bkz: boşalmada kadın etkisi

Para kazanınca erkeği çekmek zorunda hissetmiyor, mecbur hissetmiyor. Ekonomik güç

Geri