Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi

• Kullanıcı Dem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Eğitim Merkezleri
Konu sahibi son olarak 25 gün önce görüldü
Türkiye'nin iki metropolü olan Ankara ve İstanbul şehirlerinin arasında tabii güzelliklerle çevrili, ülkemizin en güzide üniversitelerinden bir tanesi olan Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi 3 Temmuz 1992 tarihinde heyetmiştir.

Bu tarihten ardından süratle ilerleyen Üniversitemizin Bolu şehir merkezi ve beş kazasında (Gerede, Mengen, Mudurnu, Yeniçağa ve Seben) yerleşkeleri yer almaktadır.

Üniversitemizin merkez yerleşkesi olan İzzet Baysal Yerleşkesi ise Bolu şehir merkezine 8 km uzaklıktaki Gölköy’de, benzersiz tek tabiat güzelliğinin içerisinde bulunmaktadır.

Üniversitemizde halen, 11 fakülte, 4 enstitü, 6 akademi,7 meslek yüksekokulu ve 15 inceleme merkezi yer almaktadır.
Üniversitemizin bu birimlerinde misyon yapmış 1358 öğretim personeli ve 789 idari eleman, tahminen 33000 talebeye kalifiye ve modern eğitim ortamı sunmanın gururunu yaşamaktadır.
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Ülkemizdeki devlet ve vakıf üniversitelerinin yanısıra Vakıf takviyeli devlet üniversitesi olarak üçüncü tek model getirmektedir.

Bir devlet üniversitesi olan Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi kurulduğu günden şu zamana kadar, Türkiye'nin en devasa hayırseverlerinden bir tanesi olan İzzet Baysal'ın kurduğu vakıf doğrulusunda destek verilmektedir.

Devletimizin imkanlarına ek olarak, İzzet Baysal Vakfı’nın 2017 senesi haysiyetiyle toplam kıymeti 271 milyon lirayı bulan kuruluş ve donanım yatırımıyla Üniversitemiz hızlıca harika tek fiziki yapıya ve üstün tek teknolojik donanıma ulaşmıştır.
Akademisyenlerin beynelmilel ölçekteki başarılarına takviye veren Vakıf ayrı olarak etkin talebelere de burs dayanağı karşılamaktadır.

Üniversitemiz, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün “çağdaş muasırlık seviyesinin üstüne çıkma” direktifini yapmak emeliyle Türkiye’nin en süratli ilerleyen üniversitesi olmayı hedeflemektedir.
Bu gaye ile beynelmilel kalitede ilmi imalat gerçekleştirmeye öncelik veren Üniversitemiz eğitim ve öğretim sürecinde milli ve mahalli gereksinimleri öneme almaya itina göstermiştir.

Üniversitemiz ilmi ilerleme ve teknolojileri takip eden, beynelmilel rekabet gücüne sahip tek inceleme ortamı hazırlarken, öğrencilerinin bu ortamdan en iyi şeklinde yararlanmalarını sağlamak emeliyle kendisini daimi yenilemektedir.

Geri