-
-
-
-
-

Malzemeler:
-2 paket kakaolu puding
-7 su bardağı süt
-4 paket kakaolu bisküvi
Üzeri için:
-2 paket krem şanti
-1,5 su bardağı süt
Çikolatalı sosu için:
-1 paket çikolata sos
-2 su bardağı süt
Bisküvili alaska tatlısı nasıl yapılır?
1. adım: Tencerenize hazır pudingleri koyup üzerine belirtilen süt miktarını ekleyin. Ocakta kaynayana kadar durmadan karıştırın.
2. adım: Pişen pudingin çabuk soğuması için ayrı bir kaba alın ve üzeri kabuk tutmaması için arada karıştırmaya devam edin. Puding soğurken bisküvileri rondodan geçirin.
3. adım: İlk sıcaklığı giden pudingin içerisine bisküviyi ekleyip karıştırın. Daha sonra pürüzsüz bir kıvam alana kadar blenderden geçirin.
4. adım: Tatlıyı borcama almadan önce borcamı su ile çalkalayıp fazla suyunu dökün ve daha sonra tatlıyı borcama iyice yayın, soğuması için buzdolabına kaldırın.
5. adım: Dolapta soğuduktan sonra bir karıştırma kabına iki paket krem şantiyi alın ve üzerine soğuk sütü ekleyip sert bir kıvam alana kadar çırpın.
6. adım: Tamamen soğumuş olan tatlının üzerine krem şantiyi yayın ve bir kaşık yardımı ile her yerine eşit gelecek şekilde dağıtıp tekrar buzdolabına kaldırın.
7. adım: Üzerinin sosu için bir paket çikolata sosu ve sütü tencereye alıp çırpın, kısık ateşte karıştırarak pişirin. Daha sonra üzeri kabuk tutmaması için sık sık karıştırarak tamamen soğumaya bırakın.
8. adım: Çikolata sosu iyice soğuduktan sonra krem şantinin üzerine gezdirin ve bir kaşıkla yayın.
9. adım: Daha sonra tatlıyı en az bir gece beklemesi için buzdolabına kaldırın.
Son adım: Bir gece sonunda servis edin.
alıntı