BİRAdım

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
Selamlar,
Yine otantik, yine content….
An itibariyle içtiğim farklı farklı tüm biraları yorumlamaya karar verdim. Şu anki ile başlayalım.
Sevgi ve heyecanla, iyi seyirler…..
IMG_8395.jpeg
Belfast - smooth irish lager
Şimdiye kadar tattığım en yumuşak içim, ağızda kekremsi tat bırakmayan, az asitli, meze aratmayan, fresh, tribün birası.
Benim gibi lager sevicilerin kesinlikle tatması gereken bira…

Burayı unutmadım, sadece sırası gelmemişti…

IMG_8702.jpeg

SIDE B | Blanche

Avam tabiriyle kız birasının tillahı…
Limonlu suyu, kabuklarını rendeleyerek yapmışsınız gibi hafif acımsı bir tadı var. Asitlik seviyesi bana göre müthiş, yemek yancısı, zeytinyağıyla filtre edilmiş gibi hafif, ilk yudumda kulakta Akdeniz akşamları çınlatıyor…

@Yürüyen Uçak,

Limonlu biraları çok severim ayrıca dark biraların da yeri ayrıdır.
Benim favorim orijinal çek pilseneri olsa da Türkiye’de doğup büyümüş olmanın yan etkisi olarak Lager seviciyiz.
Çok yoğun aromalı olmalarından kaynaklı sürekli tüketmesem de genelde yeni bir yere gittiğimde ilk denediğim dark biralar oluyor. Henüz Guinnes’ten iyisiyle karşılaşmadım…

Benim favorim orijinal çek pilseneri olsa da Türkiye’de doğup büyümüş olmanın yan etkisi olarak Lager seviciyiz.
Çok yoğun aromalı olmalarından kaynaklı sürekli tüketmesem de genelde yeni bir yere gittiğimde ilk denediğim dark biralar oluyor. Henüz Guinnes’ten iyisiyle karşılaşmadım…
Budweiser Budvar Dark da oldukça güzel ancak damak zevkine göre değişebilir.

Selamlar,
Yine otantik, yine content….
An itibariyle içtiğim farklı farklı tüm biraları yorumlamaya karar verdim. Şu anki ile başlayalım.
Sevgi ve heyecanla, iyi seyirler…..
Ekli dosyayı görüntüle 83381
Belfast - smooth irish lager
Şimdiye kadar tattığım en yumuşak içim, ağızda kekremsi tat bırakmayan, az asitli, meze aratmayan, fresh, tribün birası.
Benim gibi lager sevicilerin kesinlikle tatması gereken bira…

Cumartesi günü garson arkadaşa bana senin önerdiğin bir biradan getirir misin demiştim bunu getirmişti. Tatlımsı bir aroma vardı, bal aroması gibi. Ben pek beğenmedim, bizim ozan kaptı zaten önümden. Bende onunkini aldım içtim, markayı hatırlamıyorum ama daha lezzetliydi. Karabiber aroması geliyordu.

Gardasim hayırlı olsun benim için Türkiye'de erişebilir bira olarak yerine ve zamanına göre mahşerin dört atlısı şöyledir;

Ağır olsun ve seri vursun; Duvel
Aromatik olsun kalite koksun; leffe (dark daha aromatik, blonde kalite) yoksa buraya erdinger yancisi olabilir.
Çok içeyim keyif alayım tadına da doyamayayim; budweiser yoksa alternatif olarak carslberg
Cebin delinmeye ramak kalmış Ivan efendi; Marmara Gold 24 aYARR

Yukarıda ki klasman tamamen benim haleti ruhiyem ile bezenmiş damak zevkim ile alakalıdır. Bir seçenek veya kriter varsa önce yukarıya bakarım yoksa da önümüze gelen her lageri lıkır lıkır içer, sivrilmeyiz.

Arkadaşlar migroslarda uzun süredir Erdinger bulamıyorum. Diğer şehirlerde denk gelen var mı? İnanılmaz derecede aromatik gelmişti bana. Deneyimleyip beğenen var mı?

IMG_0050.jpeg

Burayı unutmadım, sadece sırası gelmemişti…

Ekli dosyayı görüntüle 84180

SIDE B | Blanche

Avam tabiriyle kız birasının tillahı…
Limonlu suyu, kabuklarını rendeleyerek yapmışsınız gibi hafif acımsı bir tadı var. Asitlik seviyesi bana göre müthiş, yemek yancısı, zeytinyağıyla filtre edilmiş gibi hafif, ilk yudumda kulakta Akdeniz akşamları çınlatıyor…
Bunu nerden bulabilirimmm ??? Albenisi çok yüksek :d

Geri