Bir kıza asla şişman deme

• Kullanıcı eVe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 2409 gün önce görüldü
Yan komşumuzun kızı intiharın eşiğinden dönmüştü. Demem o ki durum bu kadar ciddi.
Şunu da unutmayın kimse rahatsızlığı parayla satın almıyor. Bu yüzden duyarlı olalım. :)

kimse kimseye duyarlı olmaz bu devirde :S bilinçli insan çok az

kimse kimseye duyarlı olmaz bu devirde :S bilinçli insan çok az
ALLAH Büyüktür, elbet onları da ıslah eder, yola getirir.
Ayrıca şunu da kimse unutmasın, İnsan kınadığıyla birgün mutlak sınanır. Açık ve net. :)

ALLAH Büyüktür, elbet onları da ıslah eder, yola getirir.
Ayrıca şunu da kimse unutmasın, İnsan kınadığıyla birgün mutlak sınanır. Açık ve net. :)

bunun bilincinde olan insan zaten dalga geçmez eger ki bir gün sınanacagını bilse tabularını kırar diye düşünüyorum

kesinlikle öyle :) yaşla yada ergenlikle alakası yok ön yargı herşey onda başlıyor bu kapalı bu açık bu böyle giyiniyor serseridir hatta var ya çogu aile biliyorum sırf kız sigara içiyor ya da sevgilisi var diye kızını o kızla görüştürmeyip kötü arkadaş ilah ediyorlar :S

Bak bu konuda da bi derdim var :D

Benim en yakın arkadaşım cemaatteydi. Bense tribüncü ne kadar uçlardaydık ama mükemmel bir ikiliydik hala öyleyiz çok şükür. Bundan 5 yıl önce ailesi ile tanıştım. Ben sevmiştim onları. Ama onlar beni sevmemiş ve annesi arkadaşıma bu kızla görüşme uzak dur saçı açık demiş. Arkadaşım da bi dengesiz bunu geldi bana dedi. Morallerim çok bozuldu. Ne yani şimdi benim saçım kapalı olsa biz daha mı yakın olucaz birbirimize ya da ben saçım açık olsa ne değişecek. Neyse biz herşeye rağmen devam ettirdik arkadaşlığımızı.
Sonra mezuniyette ailesi geldi benim evimde 3 gün kaldı. Giderlerken bana dedikleri sen de bizim bi kızımızsın seni çok seviyoruz falan filan. O an şeytan fısıldadı hani uzak durulması gereken kişiydim diye ama neyse ki tuttum dilimi :)

Acımasız olan hayat değil insanlar :)

Kıskandığı açık ve net belli. Seni içten yıkmaya çalışmış ve eminim ki senin aldığın kilolarda çok mutlu olmuştur zira seni de kendi gibi görmüş ve kilo veremeyeceğine kendini inandırmış gidip XS giyerken L beden şeyler almış. Ve eminim sen tekrar o kiloları verdiğinde tekrar kıskançlıktan ölmüştür.

Bunu anlamıyorum gerçekten bunu anlamıyorum. Benim kimse ve yaptıkları umrumda olmazken nasıl dışardan bakan biri benim hayatımı yargılayabiliyor hayretler içerisindeyim doğrusu. Hepimiz mükemmeliz hepimiz dört dörtlüğüz bizim gibi olmayanları gönül rahatlığıyla yargılayabiliriz modundayız. İnsan önce başındaki biti temizleyip daha sonra başkasının kepeğine bakmalı, ha o kepekli diye yargılamaya hakkı var mı bana göre yok.

Bu aslında kişinin kendisiyle alakalı birazda. Ben onu hiç yargılamadım hiç yüzüne vurmadım. Belki zamanında onun bana yaptığını onada bir başkası yapmıştır. Bu biraz kendiyle barışık olamama kendinde bulduğu kusurları başkasında da arama. Aaa ben böyleyim ama bak oda böyle deme çabası sanırım.

Bu aslında kişinin kendisiyle alakalı birazda. Ben onu hiç yargılamadım hiç yüzüne vurmadım. Belki zamanında onun bana yaptığını onada bir başkası yapmıştır. Bu biraz kendiyle barışık olamama kendinde bulduğu kusurları başkasında da arama. Aaa ben böyleyim ama bak oda böyle deme çabası sanırım.

Belki de.. Arkadaşının hikayesini de bilmiyoruz sonuçta.

kesinlikle öyle birde zeka sorunu olan çocuklara gerizekalı mı bu diyorlar o da çileden çıkarıyor beni benim kuzenim var o yüzden çok yakından biliyorum :) o kilo konusu bende de var evde oldugumdan kilo alıyorum hani normalim ama biraz kemikli geniş omuzluyum filan hepi topu 5 kilo anca lamışımdır her gören ayy çok kilo almışsın nolmuş sana diyor o yüzdende özellikle akrabalarla görüşmek istemiyorum :p

Bir de şey vardır hani. Sadece duyduklarıyla profesör kesilenler olur. "Bunlar" şöyle böyle diye. Yürüyüş yap canım benim, sabah yürüyüşü iyi geliyor. Sen yadırgamazken o kiloları başkalarının gözüne batıyor nedense :) Kışın iyi oluyo sıcak tutuyo de ben öyle diyodum :p

bunun bilincinde olan insan zaten dalga geçmez eger ki bir gün sınanacagını bilse tabularını kırar diye düşünüyorum
Siz de haklısınız. Günümüzde İslamiyet yalnızca kimlikte yazıldığı ile kalıyor.

Fakat şu da var ki; Hesap günü geldiğinde vay efendim ben bilmiyordum
Kimse bana birşey demedi gibi bir lakırdı edilemeyecek.

Kör değildin ya, işin ne; Öğrenseydin Kardeşim.

Bak bu konuda da bi derdim var :D

Benim en yakın arkadaşım cemaatteydi. Bense tribüncü ne kadar uçlardaydık ama mükemmel bir ikiliydik hala öyleyiz çok şükür. Bundan 5 yıl önce ailesi ile tanıştım. Ben sevmiştim onları. Ama onlar beni sevmemiş ve annesi arkadaşıma bu kızla görüşme uzak dur saçı açık demiş. Arkadaşım da bi dengesiz bunu geldi bana dedi. Morallerim çok bozuldu. Ne yani şimdi benim saçım kapalı olsa biz daha mı yakın olucaz birbirimize ya da ben saçım açık olsa ne değişecek. Neyse biz herşeye rağmen devam ettirdik arkadaşlığımızı.
Sonra mezuniyette ailesi geldi benim evimde 3 gün kaldı. Giderlerken bana dedikleri sen de bizim bi kızımızsın seni çok seviyoruz falan filan. O an şeytan fısıldadı hani uzak durulması gereken kişiydim diye ama neyse ki tuttum dilimi :)

Acımasız olan hayat değil insanlar :)

sen onu diyorsun benim babam ve kardeşim sigara içer haliyle odamda pc olunca bazen kıyafetlerin sigara kokar kendim içmem saglık sorunlarım var kokusunu tadını sevmem bi kere içmiştim gizlice nefes sorunundan gidiyordum :D herneyse konuya döneyim benim kapişonlum kapının arkasındaymış haliyle babam sigara içince pc başında sigara kokusu sinmiş neyse bir gün okula giderken erken çıktım evden arkadaşıma ugradım onla birlikte gidecektik herkesi öptüm arkadaşımın annesine geldi sıra kadın sarıldı ve aynen ''-ayy sigara mı içiyorsun sen'' dedi (sanki görende içki içip madde kullanıp gitmişim sanar) böyle bi sert bi yargılar gibi söyledi hayır dedim ben içmem sigara dedim ''-hmm üstün kokuyor'' dedi bi kötü oldum bi kötü oldum zaten sonrada arkadaşım o günden sonra bana bi soguk oldu okul bitincede görüşmedik . Ailesinin etkili oldugunu düşünüyorum hayır sigara içsem kızını yoldan mı çıkarıcam be kadın :D
İşte ön yargı böyle birşey senin ki iyi sonuçlanmış benimki kötü :D

Siz de haklısınız. Günümüzde İslamiyet yalnızca kimlikte yazıldığı ile kalıyor.

Fakat şu da var ki; Hesap günü geldiğinde vay efendim ben bilmiyordum
Kimse bana birşey demedi gibi bir lakırdı edilemeyecek.

Kör değildin ya, işin ne; Öğrenseydin Kardeşim.

aslında dinle alakası yok ön yargının bence insanlıkla alakalı bir şey başka dinde olupta insan olan çok kişi var

Bir de şey vardır hani. Sadece duyduklarıyla profesör kesilenler olur. "Bunlar" şöyle böyle diye. Yürüyüş yap canım benim, sabah yürüyüşü iyi geliyor. Sen yadırgamazken o kiloları başkalarının gözüne batıyor nedense :) Kışın iyi oluyo sıcak tutuyo de ben öyle diyodum :p

ha birde bogazını tut sanki tek o bilir tutabilse zaten kilo verir demek ki bi problem var ki tutamıyor ve her bogazını tutanda kilo veremiyor

Bedendeki fazlalığın koy gözüne .
Kalpteki fazlalık bela başa.

İnsanların dış görünüşü yada bilmem nesinden önce insanın benlıgınde kurtulması gereken okadar çok pislik varki.
Dış görunusun adam gibi olsa nolur karsındakınden zayıfsın zekısın akıllısın guzelsın zengınsın bılmem nesın .

Bi bidon benzıne bakar , sonra ne guzellık kalır ne zengınlık .

Önce ınsan kendı benlıgını temızlemelı bedenınden once benlıgını adam etmeli . sonra gidip başkasına bişey demelı aslında demesine de gerek yokda neyse ınsanoglu sever kendındekı zayıflıkları eksılerı baskalarının zayıflıklarıyla eksılerıyle örtmeyı.

aslında dinle alakası yok ön yargının bence insanlıkla alakalı bir şey başka dinde olupta insan olan çok kişi var
Ön yargı diyorsunuz, kabul ama her şey muhakkak gelir, Din'e dayanır.
Hem, bu yalnızca islamiyet ile sınırlı değil ki.
Diğer tüm dinlerde de açıkça belirtilmiştir.
İncitmeyeceksin. İnsanlar bunun neresini anlayamıyor, inanın bende merak konusu. :)

sen onu diyorsun benim babam ve kardeşim sigara içer haliyle odamda pc olunca bazen kıyafetlerin sigara kokar kendim içmem saglık sorunlarım var kokusunu tadını sevmem bi kere içmiştim gizlice nefes sorunundan gidiyordum :D herneyse konuya döneyim benim kapişonlum kapının arkasındaymış haliyle babam sigara içince pc başında sigara kokusu sinmiş neyse bir gün okula giderken erken çıktım evden arkadaşıma ugradım onla birlikte gidecektik herkesi öptüm arkadaşımın annesine geldi sıra kadın sarıldı ve aynen ''-ayy sigara mı içiyorsun sen'' dedi (sanki görende içki içip madde kullanıp gitmişim sanar) böyle bi sert bi yargılar gibi söyledi hayır dedim ben içmem sigara dedim ''-hmm üstün kokuyor'' dedi bi kötü oldum bi kötü oldum zaten sonrada arkadaşım o günden sonra bana bi soguk oldu okul bitincede görüşmedik . Ailesinin etkili oldugunu düşünüyorum hayır sigara içsem kızını yoldan mı çıkarıcam be kadın :D
İşte ön yargı böyle birşey senin ki iyi sonuçlanmış benimki kötü :D

Senin arkadaşına da anne baskısı yapılmış olabilir :D
Bazı aileler çocuklarını cam fanusta yetiştirme derdinde güven eksikliği midir nedir bilemedim ki. İnsanın içinde öle şeyler yoksa kimse kimseyi etkileyemez yine olacak olan olur diye düşünmekteyim yani en azından girip çıktığım ortamları düşününce böle olduğunda karar kıldım :D
Boşver arkadaşıın tarafını seçtiyse de bu onun seçimi sonuçta :)

Bedendeki fazlalığın koy gözüne .
Kalpteki fazlalık bela başa.

İnsanların dış görünüşü yada bilmem nesinden önce insanın benlıgınde kurtulması gereken okadar çok pislik varki.
Dış görunusun adam gibi olsa nolur karsındakınden zayıfsın zekısın akıllısın guzelsın zengınsın bılmem nesın .

Bi bidon benzıne bakar , sonra ne guzellık kalır ne zengınlık .

Önce ınsan kendı benlıgını temızlemelı bedenınden once benlıgını adam etmeli . sonra gidip başkasına bişey demelı aslında demesine de gerek yokda neyse ınsanoglu sever kendındekı zayıflıkları eksılerı baskalarının zayıflıklarıyla eksılerıyle örtmeyı.

öyle ama herkes önce bi şöyle dış görünüşe bakıyor ''haa şişman bunla kim çıkar çıkarsam arkadaşlarım dalga geçer ya da şunun fotoya bak giyinişe bak kezban lan buya da ıyy kro herif :D '' aynen dedigin gibi kendi eksikliklerini başkasınınkiyle örtmeye çalışır buna da dünya düzeni mi desek :D

Ön yargı diyorsunuz, kabul ama her şey muhakkak gelir, Din'e dayanır.
Hem, bu yalnızca islamiyet ile sınırlı değil ki.
Diğer tüm dinlerde de açıkça belirtilmiştir.
İncitmeyeceksin. İnsanlar bunun neresini anlayamıyor, inanın bende merak konusu. :)

ego üstünlük duygusu eger dünya çok iyi bir yer olsaydı cehenneme girecek adam olmazdı :)

Senin arkadaşına da anne baskısı yapılmış olabilir :D
Bazı aileler çocuklarını cam fanusta yetiştirme derdinde güven eksikliği midir nedir bilemedim ki. İnsanın içinde öle şeyler yoksa kimse kimseyi etkileyemez yine olacak olan olur diye düşünmekteyim yani en azından girip çıktığım ortamları düşününce böle olduğunda karar kıldım :D
Boşver arkadaşıın tarafını seçtiyse de bu onun seçimi sonuçta :)

yok ya kızda tuhaf geçen gördüm birlikte tren bekledik hatta aynı trene bindik arkasını dönüverdi bende okey beybi bende dönerim dedim oralı olmadım :D

Simdi ben kuzenle boyle takiliyodum kiz bi diyete girdi ertesi sene mankelere tas cikartir oldu kotumu ettim hicte bile onemli olan algilamak psikolojik skntlari var ki kendini hep zayiflamaya adapte ediyor benlede kavak diye dalga geciyorlar gidip biyerlerimi kestirmiyorum hani :)

yok ya kızda tuhaf geçen gördüm birlikte tren bekledik hatta aynı trene bindik arkasını dönüverdi bende okey beybi bende dönerim dedim oralı olmadım :D

Bırak o zaman yaaa lafını etmeye bile değmez :D Dön sırtını yürü git valla sinir oldum arkadaşına şimdi :D

Hazır yeri gelmişken bir konuya daha değinmek isterim. Birkaç ay önce yeğenlerimle teknoloji fuarını gezmiştik.
İnanın manzara içler acısıydı... 8 ila 15 yaş arası çocuklar sağlıksız beslenme sebebiyle hani nasıl desem
Belki hoş bir tabir olmayacak ama balon gibi şişmişler.

Bence Aileler bir an önce çocuklara hayır demeyi ve pc'de kalış sürelerine dikkat etmeyi ve gerektiğinde mahrum bırakmayı öğrenmeliler.

Simdi ben kuzenle boyle takiliyodum kiz bi diyete girdi ertesi sene mankelere tas cikartir oldu kotumu ettim hicte bile onemli olan algilamak psikolojik skntlari var ki kendini hep zayiflamaya adapte ediyor benlede kavak diye dalga geciyorlar gidip biyerlerimi kestirmiyorum hani :)

seninkinin hiç çaresi yokmuş :) darısı bize diyelim :D

Hazır yeri gelmişken bir konuya daha değinmek isterim. Birkaç ay önce yeğenlerimle teknoloji fuarını gezmiştik.
İnanın manzara içler acısıydı... 8 ila 15 yaş arası çocuklar sağlıksız beslenme sebebiyle hani nasıl desem
Belki hoş bir tabir olmayacak ama balon gibi şişmişler.

Bence Aileler bir an önce çocuklara hayır demeyi ve pc'de kalış sürelerine dikkat etmeyi ve gerektiğinde mahrum bırakmayı öğrenmeliler.

orası kesin ailelerinde katkısı çok

Geri