Bir İnsan Neden Alkol Kullanmaz

• Kullanıcı eliz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Konu sahibi son olarak 4722 gün önce görüldü
Icenler sormuyor.
Icmeyenler mi izin alacah?

Yetiştirildiğim aile yapısı alkolle aramdaki mesafenin miladını oluşturmakta..İnancımın alkolü haram kılması sebebiyle de hiç kullanmadım.

Son düzenleme:
Bir insana neden alkol alıyorsun demek kadar saçma bir soru. Arkadaşlar salın insanları isteyen istediğini yapar içer. Önemli olan sizin özgürlüğünüze müdahale ediyor mu onun içmesi yada içmemesi? Önem arz eden budur.

Alkolle aramdaki uzaklığın başlangıcı demek Nasrullah.. Sanırım milad yerine miad yazdım kafanızın karışmasına sebep oldu.

Yalnız milad da uymadı sanki. Aile ve yetişme çağı geniş zaman dilimine işaret eder. Milad ise başlangıç noktasıdır ve ani zamandır, miad ise son ve vaadilmiş zamandır. Yetiştirildiğim aile yapısı düşük bir cümledir. Alkole olan mesafemin kaynağı yetişme tarzımdır ve bunu elbette aileme borçluyum dememiz gerekiyor. Evvet, dünyayı bu kez de güzel Türkçemiz ile kurtardığımıza göre artık rahatlıkla Survivor izleyebiliriz. Teşekkürler.

Yalnız milad da uymadı sanki. Aile ve yetişme çağı geniş zaman dilimine işaret eder. Milad ise başlangıç noktasıdır ve ani zamandır, miad ise son ve vaadilmiş zamandır. Yetiştirildiğim aile yapısı düşük bir cümledir. Alkole olan mesafemin kaynağı yetişme tarzımdır ve bunu elbette aileme borçluyum dememiz gerekiyor. Evvet, dünyayı bu kez de güzel Türkçemiz ile kurtardığımıza göre artık rahatlıkla Survivor izleyebiliriz. Teşekkürler.

Kusura bakmayın fakat tek bir yorumla insanlara haksızlık yapmayın derim ayrıca ne söylemeye çalıştığını hepimiz gayet iyi anladık ve konu düzgün Türkçe ise sevgili yeLda'nın Türkçe'si gayet düzgündür, eski yorumlarını takip etmiş birisi olarak bu yazdıklarınızı çok anlamsız buldum. Kendisinin şu ana kadar kaç yorumunu okudunuz acaba da böyle alaycı bir yorum yapma ihtiyacı hissettiniz? Forumdaki çoğu üyenin bozuk Türkçe kullanımı bitti de en iyi yazanlar mı eleştirilmeye başlandı?

Konuya yorumum ise genelde çok özel bir etkinlik olmadıkça alkol tüketmemeyi tercih ediyorum.

Merhaba Nasrullah

Aslında ilk mesajınızda niyetinizi anladım fakat buna rağmen yapıcı biçimde sorunuza yanıt vermeyi tercih ettim. Mesajınıza olumsuz yanıt vermiyor oluşumu niyetinizi anlamadığıma yorup, üstüne engin bilgi birikiminizi biraz ukala bir tavırla bizlerle paylaşmışsınız. Tavrınızı itici bulduğumu bilmenizi isterim.
Bir kelimeyi yanlış kullandığım yahut hatalı bilgi paylaştığım vakit hatamı düzeltiyor olmanıza anlam verebilirim fakat kendimi nasıl ifade etmem gerektiğine bırakın da kendim karar vereyim.

Kusura bakmayın fakat tek bir yorumla insanlara haksızlık yapmayın derim ayrıca ne söylemeye çalıştığını hepimiz gayet iyi anladık ve konu düzgün Türkçe ise sevgili yeLda'nın Türkçe'si gayet düzgündür, eski yorumlarını takip etmiş birisi olarak bu yazdıklarınızı çok anlamsız buldum. Kendisinin şu ana kadar kaç yorumunu okudunuz acaba da böyle alaycı bir yorum yapma ihtiyacı hissettiniz? Forumdaki çoğu üyenin bozuk Türkçe kullanımı bitti de en iyi yazanlar mı eleştirilmeye başlandı?

Konuya yorumum ise genelde çok özel bir etkinlik olmadıkça alkol tüketmemeyi tercih ediyorum.

Güzel kalpli Lefty, değerli yorumun için çok teşekkür ederim..

Güzel kalpli Lefty, değerli yorumun için çok teşekkür ederim..

Sevgili yeLda,

Yoğun zamanlarda fırsat yaratıp foruma da vakit ayırmaya çalışıyor ve bazen kelime bazen de anlam hatası yapabiliyoruz ki bu durumu kendim de çok defa yaşadım. Türkçe'nin düzgün kullanımına en fazla özen gösteren üyelerden birisi olduğun için de bu haksız yoruma sessiz kalmak istemedim. Nezaketin için ben teşekkür ederim, sevgiler...

ay kokusu kötü, tadı kötü daha ne olsun? hele alkolü yemekle asla bağdaştıramıyorum. yediğin her şeyi murdar etmek gibi geliyor.

Sevgili yeLdanin turkcesini mi eleştirmişler :)))) aramizda türkçesi en düzgün hatundur.
İnsanin konusurken bile dili sürçebiliyor
Yazarken hatali yazmak çok olası bir durum.ne çok seviyoruz eleştirmeyi.
Eleştiri elbette olmalı lakin neyi eleştirdiğimiz muhim.

Benim de imlalarim çok kötü linç edin beni:)

Ben de, inancım gereği alkole çok uzağım, hiç tüketmedim.
Usulünce tüketene saygı duyarım.
Sevgiler.
yeLda'cigim, tarafımdan sonsuz seviliyorsun :*

Son düzenleme:
Yelda hanım, yazıyla iletişimde bazı sorunlar var. Mesela bizler emoji göremeyince karşı tarafın niyetini yanlış anlayabiliyoruz. Gerçekten Türkçe'nize veya şahsınıza yönelik ukala bir tavır içerisinde değilim ama öyle anlaşılmış. Olsun, hayatta bunlar da var. Sizin bilmeden yanlış yazdığınızı veya klavye otomatiğinin sebep olduğunu düşünerek uğradım ama cevabınızdan anladım ki hatalı tercih var. Ben de paylaşmak istedim ama beni tanımadığınız için yanlış anlamışsınız galiba. Sizi savunacak kadar sevenleriniz varmış, ne güzel. Fakat biraz fazla ciddiye alındı galiba. Bir bilgi alışverişi olamaz mı? Hey, sadece bir forum. Söylediklerimin arkasındayım ama kimseyi kırmak istemem ben. Kırdıysam da özür dilerim. Gönlünüzü daha samimi bir şekilde almak isterdim ama inanın gitmem gerekiyor. Hoşçakalın.

Ayy o rakının kokusuyla tadından nasıl zevk alıyorlar, hiçbir fikrim yok. Nasıl çirkin ya nasıl. Bir de ''riki için kidin'' edebiyatı yapmıyorlar mı? Ağzına vurası geliyor insanın.

Geri