Bilgisayarın kaç bit olduğunu anlama - Bilgisayarın kaç bit olduğuna nereden bakılır

• Kullanıcı Randius
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Yazılım Problemleri
Konu sahibi son olarak 41 gün önce görüldü
Bilgisayarın kaç bit olduğunu anlama - Bilgisayarın kaç bit olduğuna nereden bakılır - Bilgisayarın kaç bit olduğuna nereden bakılır Windows 7 - Kaç bit olduğunu öğrenme Win7

Bilgisayarımıza ait işletim sisteminin kaç bit olduğunu öğrenmek istiyorsak sırasıyla Başlat > Denetim Masası > Sistem ve Güvenlik > Sistem menülerinden Sistem Türü başlığına bakabiliriz. Karşısında kaç bit olduğu yazar.

Bilgisayarınız 64 bit ise programm kurarken de 64 bit program kurun, yoksa hiçbir anlamı olmaz.

Açıklama yaparken insanları çıkmaza sürüklemeyin. Yazıyı ilk defa okuyan genç insanlar olabilirler. Bu yazıyı aktarıp, "demek ki x64 sisteme, x86 program/uygulama kurulmuyormuş" diye düşündürüp, sistem kurulumuna sürükleyebilirsiniz. Siz sebepleri/nedenleri biliyor olabilirsiniz, fakat insanlar bilmiyor.

İşletim sisteminiz Windows x64 ise, kullanacağınız program 64 bite uyum sağlıyorsa, programdan/uygulamadan verim alma vs. sebeplerden ötürü, onu kurarsanız iyi olur.

32 bit program/uygulama kurmak istiyorsanız, bu programları/uygulamaları Windows, Progam Files(x86) klasörüne kurulum yapıyor. En nihayetinde istediğiniz programı/uygulamayı kullanmanız için her türlü imkan sağlanıyor.

dosya gezgini
bu bilgisayar sağ tık özellikler

Geri