Bıldırcın Yumurtası İle Saç ve Cilt Bakımı

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
http://www.estanbul.com/portal/wp-content/uploads/2013/12/Yumurta-Akıyla-Gelen-Güzellik.jpgBıldırcın yumurtası, yüksek protein içeriği ile cilde çok faydalıdır. Bıldırcın yumurtasının cildi onarıcı ve toparlayıcı, sıkılaştırıcı etkisi vardır. Bu nedenle bıldırcın yumurtası, cilt bakım maskelerinin vazgeçilmez malzemelerinin başında gelir. Bıldırcın yumurtası ayrıca onarıcı özelliği sayesinde, cildinizde oluşan renk bozulmaları ile sivilce izlerinin yok edilmesinde oldukça etkilidir.
Cildinizde sarkma, yaşlılık belirtileri ya da gözenek genişlemesi sorunu yaşıyorsanız bıldırcın yumurtası ile yapacağınız maskeyi haftada bir kez uygulamanız yeterli.
Bıldırcın yumurtası ayrıca saçlar üzerinde de onarıcı etkiye sahiptir. Dökülen, kırılan ve cansız mat saçlara uygulandığında mükemmel sonuçlar elde edilebilmektedir.
Malzemeler
1 bıldırcın yumurtası
1 çay kaşığı bal
1 çay kaşığı zeytinyağı ya da kayısı yağı
Hazırlanışı ve Uygulama
Oda sıcaklığındaki 1 adet bıldırcın yumurtası kırılarak, içine 1 çay kaşığı bal ile 1 çay kaşığı zeytinyağı ya da kayısı yağı ilave edilip, karıştırılır. Elde edilen karışım önceden temizlenmiş olan cilde makyaj pamuğu uygulanır. 20 dakika bekletildikten sonra yıkanır.
Bıldırcın Yumurtası İle Sivilce Lekeleri İçin Maske
Malzemeler
1 adet bıldırcın yumurtası
1 adet salatalık
Hazırlanışı ve Uygulama
Salatalık robottan geçirilirek suyu çıkarılıp, bir kap içerisinde salatalık suyu ve bıldırcın yumurtası ile birleştirilerek karıştırılır. Elde edilen karışım yüze sürülür. Yumurta sayesinde karışım yüzde hızla kurur. 20 dakika bekletildikten sonra yıkanır. Bıldırcın yumurtası hücre yenileyici özelliği sayesinde ciltteki renk bozukluklarının yok edilmesinde etkili olacaktır.
Bıldırcın Yumurtası İle Saç Maskesi (Suna Dumankaya’dan)
Bıldırcın yumurtası ile hazırlayacağınız maskeyi düzenli olarak haftada bir kez uygulayarak pırıl pırıl, canlı ve bakımlı saçlara kavuşabilirsiniz.
Malzemeler
1 çorba kaşığı susam yağı
yarım avakado
2 adet bıldırcın yumurtası
Hazırlanışı ve Uygulama
Yarım avakado soyularak iyice ezilir
İçine susam yağı ile bıldırcın yumurtaları eklenir
Malzemeler iyice karıştırıldıktan sonra elde edilen karışım saç diplerine sürülür
Streç filmle sarılıp 2 saat kadar bekletilir
Bekletme süresi sonunda saça uygun bir şampuan ile yıkanır
Bu maskeyi haftada bir kez uygulamak yeterlidir.​

Annem, küçükken zorla içirirdi , evin neresine kaçacagımı nereye saklanacagımı bilemezdim. :D Üşeniyorum ben yapsam da bir iki gün yapıyorum bu maskeleri sonra bitiyor bende.

Geri