Biberonu Bırakmak İstemeyen bebek

Konu sahibi son olarak 2621 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Biberonu Bırakmak İstemeyen bebek

Biberonu bırakmak istemeyen bebek. Kimi çocuklar beşinci aydan itibaren her gün bardaktan birkaç yudum süt içmeye alıştırılsalar dahi, sekiz-dokuz aylık olduklarında, biberondan vazgeçmek şöyle dursun, bardaktan iyice nefret eder hale gelirler. Bu tip çocuk bir yudum süt içmeye razı olsa bile, geri sini kabul etmemekte direnir. Hatta kimisi, bardağın dudaklarına değdirilmesine bile izin vermez. Kimi kurnaz bebekler sanki bardağın ne işe yaradığını anlamaz gibi davranırlar; sütü dudaklarının kenarından üstlerine başlarına dökerken masum masum gülümserler. Dokuz aylık olduğu halde, bardakla süt içmeye ya naşmayan bebek, bir süre daha biberondan kesilmeyecek demektir. Israr etmeyin bırakın biberona devam etsin. Siz yine her gün bardakla hiç değilse bir yudum süt içirmeye devam edin; ama buna zorlayıp da sinirlendirmeyin. Bir yudumdan fazlasını almazsa, üstüne varmayın ve yeniden deneme yapmak için iki hafta bekleyin.
Bu tip çocuk bir yaşına geldiğinde biraz daha fazla İyi niyet gösterecek, fakat herhalde bir buçuk yaşma kadar bardağa tam anlamıyle güven duymayacaktır. Kendisi istemeden biberondan kesmeye kalkışır ve çocuğu zorlarsanız, bu İşi daha geciktirirsiniz. En iyisi,, sükûnetinizi muhafaza edin; o yaşta biberondan kesilmiş başka çocukları düşünüp hayıflanacağınıza kendi çocuğunuzun durumuna anlayış gösterin. Düşünün bir kere, siz dilini anlamadığınız bir kimsenin hükmü altında olsaydınız da, her gün İçtiğiniz bir fincan kahve yerine size sıcak su İçirmeye kalksalardı ne yapardınız?
İstemediği halde bardakla süt İçmeye zorlanan çocuk, biberondan aylarca, hatta yıllarca vazgeçmek İstemeyecek, sonunda iştahınıda kaybedecektir. İştahını kaçırmanız İse başınıza büyük bir iş açar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri