Besim Tibük’ten yine ağır bir eleştiri.!

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Bir gün bütün dinler etkisini kaybedecek..

Bugün gezegendeki bütün dinleri aniden ortadan kaldır, sonra bak bakayım neler oluyor?
Bildiğimiz lafları tekrar söyleyipte ben çok önemli bir keşif yaptım dercesine anlatan çoook insan var.
"Din gericidir, bilim ilericidir" lafı kadar saçma bir laf yoktur.
Bir bilim insanının, kuantum fiziği + genel görelilik + karanlık enerji ve karanlık maddeyi de açıklayan "her şeyin teorisi"ni ortaya atabilmek için bir dine inanmaması mı gerekiyor?
Geçmişte bilimi din adamları yapardı, hem kilisede rahip hemde amatör astronomluk yapan ortaçağ din alimleri vardı mesela.
Bilim yapmak için din bir engel değil aksine teşvik edicidir.
Din insanın doğasının bir parçasıdır, insandan ayrılamaz.
Beyin organını insandan çıkarıp insanı yaşatamazsın.
Din kötü değil, "din adamıyım ben" deyipte kötülük yapan insanlar kötüdür.
Gericiliği teşvik eden, bilimden uzak duralım diyen yanlış yoldadır.
İnanan bir insan için "bilim, evren ve doğa " Tanrı'nın eseridir ve insan yaratıldığı doğaya uyum sağlamak için önce onu öğrenmelidir.
Tanrı, insanların yaşadığı, yaratıldığı doğayı öğrenmelerini elbetteki istiyor.
Gericiliği eleştir ama bunu insanın en kadim değeri maneviyetı olan, bizi biz yapan, sevginin en güzel şekillerinden biri inan "İnancı" kötü göstererek değil.
İnanç, bugün bütün bu savaşlara rağmen kaosa rağmen Dünya'da hala bir düzen sağlıyor.
Dinin sorun kaynağı olmadığını mesela dinle işi olmayan ama nükleer füzeler ile bütün Dünya'yı tehdit eden Kuzey Kore örneğinde görebilirsin.

Geri