Beşamel Kıymalı Çıtır Yufka

A

aXi

Guest
Yaklaşık 20 santim çapında derinliği olan bir fırın tepsisini yağlayın. İçine yufkaları parçalayıp aralarına sıvıyağ sürerek pebmeleşene kadar fırınlayın.
Yufkalar kıtır kıtır olmalı. Kıymayı kavurup içine kimyon, karabiber ve tuz atıp karıştırın. Domatesi rendeleyip tereyağı ile pişirin tuzunu atın. Tavuk suyunu ısıtın. Fırından çıkan kıtır yufkaların üzerine sıcak tavuk suyunu gezdirin. Bir tencerede unu zeytinyağı ile kavurup sütü yedirerek başamel sos hazırlayın. Kıvamlı bir sos olunca ocaktan alıp yufkaların üzerine eşit olarak dağıtın. Üzerine kavrulmuş kıymayı en üzerine de domates sosunu dökün. Servis zamanına kadar bekletin servisten önce 10 dakika sıcak fırına verip ısıtın. Kare dilimler halinde servis yapın.
MALZEMELER
• 2 yufka
• 300 gr. dana kıyma
• 2 domates
• 2 su bardağı tavuk suyu
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı kimyon
• yarım çay kaşığı karabiber
• 2 yemek kaşıığı un
• 4 su bardağı süt
• 1 kahve fincanı sıvıyağ
• 100 gram tereyağı
• 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
• Yeteri kadar sıvıyağ
 
Üst Alt