Benfica - Fenerbahçe (1-0)

🕒 Konu sahibi 7 saat önce aktifti
Dünkü maç moral oldu ancak bu sezonu iyi planlamak gerekiyor çünkü Avrupa Ligi'nde şansımız çok daha yüksek olacaktır. Şampiyonlar Ligi takımları arasında yer almak da önemli ancak ne kadar ilerleyebileceğimiz tartışılır.

Heyecanla bekliyorum, bir an önce maç günü gelse de sonuç ne olursa olsun keyifle izleyebilsem.

ALİ KOÇ'TAN 3 MİLYON EURO PRİM KARARI
0-0'ın rövanşında yarın Benfica deplasmanına çıkacak olan Fenerbahçe'de Başkan Ali Koç, Şampiyonlar Ligi'ne kalınması durumunda takıma dev prim dağıtma kararı aldı. Sabah'a göre bu rakam 3 milyon euro olacak.

PARA YÖNETİMİN CEBİNDEN ÇIKACAK
Fenerbahçe'de belirlenen 3 milyon euroluk Şampiyonlar Ligi primi kulübün kasasından değil yönetimin cebinden çıkacak.

Öte yandan sponsorlar ve Fenerbahçeli iş adamlarının devreye girmesiyle söz konusu primin daha da artması bekleniyor.

Fenerbahçe, Benfica'yı eleyip Şampiyonlar Ligi'nde lig aşamasına kalması halinde 24.8 milyon euro ayak bastı parası alacak. Devler Ligi'nde her galibiyet 2.1 milyon euro, beraberlik ise 700 bin euro gelir anlamına geliyor.

Kaynak

Benficaya yarın ki maçında başarılar dilerim.
Aklımız kalbimiz ruhumuz yarın estadio da luz da atacak <3

Bence elememiz gerekiyor, zor gibi görünse de elimizdeki oyuncular ve teknik direktöre bakınca o kadar da imkansız değil.

Teknik Direktörümüz Jose Mourinho’nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“Takımım Benfica Stadı’nda atmosferden negatif olarak etkilenmeyecek. Tabii ki Benfica taraftarlarının coşkusu bir unsur ama Fenerbahçemiz bundan olumsuz olarak etkilenmeyecek.

Sanırım Setubal şehrinde benim ismimle anılan bir sokak var. Böyle yegâne örnek bir teknik direktörüm. Bruno Lage benim kariyerimin kuruluşundan itibaren yapılaştırdığım geçmişimi çok iyi bilecektir. Bruno’nun kendisini sevdiğimi, onun da teknik direktör olarak kariyerime saygı duyduğunu söyleyebiliriz. 'Setubal’in en iyisi' gibi unvan takılmasına önem vermiyorum. Bruno Lage kariyerimi iyi biliyor, iyi bir teknik direktör. Zaten tecrübesi de önem teşkil edecek şekilde karşımıza çıkmakta. Belki de Benfica gibi büyük bir takımın daha önce teknik direktörlüğünü yapmamıştı ama iyi bir dönemde, kariyerinin bu evresinde Benfica teknik direktörlüğünü üstlenmiş bulunmakta. Kendisine başarılar diliyorum. Tabii yarının haricinde bu başarıları dilemekteyim.

Şampiyonlar Ligi’ni iki kere kazanmış olmama rağmen bunun rakip üzerinde herhangi bir baskı yaratacağını öngörmüyorum. Bunun ön elemeler çerçevesinde yarınki maçta bir baskı kuracağını zannetmiyorum.

Benfica dengeli bir takım. Savunması çok iyi, boş alanları iyi dolduran homojen ve dengeli bir takım Benfica. Yarınki hedefimiz kazanmak.”

Anderson Talisca ise şu şekilde konuştu:

“Bu stadyum kariyerim için pozitif anlarla dolu. Yarın tüm takım olarak tüm oyun kabiliyetimizi sahaya koyabilmek adına hazırlıklarımızı tamamladık. Motivasyonumuzla beraber maça çıkıyor olacağız.

Benfica’dan ayrılışımdan açıkçası çok da etkilenmedim. Sonuçta Benfica’da oynadığım sürede 7 kupamız bulunmakta. Saygı duyarak buradan ayrılmış durumdayım.

Rekabetçi bir oyun olacak. İstanbul’daki oyun çok zorluydu. Detayların fark yaratacağı güzel bir maç olacak.

Geçmiş dönemlerde Benfica Stadı’nda olanlar benim için tarihte kaldı. Ben Fenerbahçe’yi temsil etmekteyim; büyük bir kulüp hatta kat kat daha da büyük. Fenerbahçe’yle mutlu olmak istiyorum.”

Kaynak

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'ne kalırsa transferde kesenin ağzını açıyor! 2 bomba isim birden

FENERBAHÇE'DE HEDEF TIELEMANS

Fenerbahçe, 2008’den beri hasret kaldığı Şampiyonlar Ligi’ne girmek için bu gece Lizbon’da Benfica deplasmanına çıkacak. Maçın sonucu, Kanarya’nın transfer planlarını da etkileyecek. Devler Ligi’ne kalınması halinde buradan en az 50 milyon Euro gelir elde edecek olan Sarı-Lacivertliler’de yönetim kesenin ağzını açacak. Jose Mourinho’nun orta sahada en çok istediği isim olan Youri Tielemans için Aston Villa ile pazarlıklar başlayacak.

KALEYE LUNIN

Sarı-Lacivertliler’de Dominik Livakovic’in Mourinho tarafından gözden çıkarılması ve İrfan Can Eğribayat’ın vasat performansı nedeniyle kaleye de takviye bekleniyordu. Nottingham’ın Livakovic için temaslara başlaması, yönetimin kaleci transferini öncelik haline getirmesini sağladı. Fenerbahçe’de 1 numaralı aday ise Andriy Lunin... Daha önce Galatasaray’ın da gündemine gelen Ukraynalı file bekçisi için Real Madrid ile kısa sürede temas kurulması bekleniyor.

Kaynak

hoca da Avrupaya gitmeyi istiyor. Eldeki mevcutla olmayacağının farkında. Elenebiliriz yani.

Geri