Batılılaşma adı altında İslam dini bitirilmeye mi çalışıyor?

Konu sahibi son olarak 976 gün önce görüldü
Batılılaşma adı altında İslam dini bitirilmeye mi çalışıyor?

İslam dini adı altında araplaşılmaya mı çalışılıyor ?

Bence tartışılması gerekilen soru bu!

İslami müslümanlar kendisi bitirdi zaten.

İslam dinini kim bitirebilecek ? İslam dini dünya varolduğundan beri var zaten , dininden ve kendinden şüphesi olmayan insan batılılaşsa ne olur ? Batının güzel yönlerini kendimize örnek alacaksak , alıyorsak bunun kimseye zararı yoktur. İnsan eğer gerçekten iman sahibi ise gerçekten yaratıcıya inaniyor ise kimsenin onu bitirebileceğine inanmıyorum. Ha inanmayan insan zaten inanmıyordur inanmaya meyilli değildir, bunu da yok şundan sebep bundan sebep diye bahane bulmaya gerek yoktur. İnanmayan inanmaz kişinin kendi sorumluluğundadır o.

Batılılaşmak değil de son yıllarda bir Arap sevicilik türedi.

Batılılaşmaya örnek verin lütfen. Öyle basit değildir kültürel değişimler. Önce medeniyet seviyesinin eşit olması sonra yönetimin eşit olması gereklidir. Biz batılılaşmıyoruz. Sonradan görme toplumsal değişim yasiyoruz.;

Batılılaşmak sekulerlesmek olarak algılanır ve din toplumsal hayattan otelenip vicdana hapsedilmeye calisilirsa İslam'a zarar verir diye dusunuyorum ki su an yapılmaya çalışılan da bu bence.
Tsk.

İslam süper bi din. Ben çok memnunum. Ama batının ahlaksızlığıyla mücadele edecek gücü ne yazık ki yok. Bir mümin batının ahlaksızlığını görünce, özeniyor. Canı çekiyor fıkaranın. Neden ben de ahlaksız olamıyorum, diyor. Doya doya zina yapamıyorum. Haram lokma yiyemiyorum, kul hakkına giremiyorum diyor. Sonra doğru yoldan sapıyor.

Hayırlı cumalar.

Geri