M
milis
Ziyaretçi
Ziyaretçi
Matbaacılık sektöründeki önemli teknolojik gelişmelerin, basım süreci (baskı öncesi-baskı sonrası)içinde yapılan çalışmalarda (renk ayrımı, reprodüksiyon, baskı kalıbı hazırlama gibi baskı öncesi alanları ile tipo, ofset, flesko, tifdruk, inkjet, dijital baskı ve serigrafi baskı çeşitleri, ciltleme ve kartonaj alanlarında) teknolojik bilgilerle donatılmış, pratik ve el becerisine sahip ara teknik eleman yetiştirmektir.
Matbaacılık sektörünün Türkiye geneline yayılmış olması, sektörün her aşamasında hissedilen ara teknik eleman açığı bu hedefin temel amacını oluşturmaktadır. Üniversitemiz bünyesinde bir basımevinin bulunması, açılması hedeflenen böyle bir programın her açıdan desteklenmesinde son derece önemlidir.
Teorik ve uygulamalı eğitim sonucu öğrencilerimiz;
- Matbaacılığın temel ilke ve kavramlarını bilir.
- Baskı Teknikleri, Cilt ve Kartonaj Teknikleri ve Kağıt norm ve din ölçülerini bilir.
- Renk ayrımı, Montaj ve Kalıp işlerini bilir, Matbaacılığa yönelik makinelerin temizlik ve bakımını yapabilir.
- Matbaacılık endüstrisinde kullanılan tüm makine ve malzemeleri ile boya kimyasını bilir.
- Baskıya yönelik üretilmiş her tür grafik ve fotografik tasarım özellikleriyle tipografik ve yazı istiflemelerine yönelik düzenleme ilkelerini bilir.
Programımıza aşağıdaki Mesleki ve Ortaöğretim Kurumlarından öğrenciler gelmektedir;
· Baskı ( Ofset Baskı ve Tipo Baskı )
· Cilt ve Serigrafi
· Ciltleme ve Serigrafi
· Dizgi
· Fotoğraf ve Klişe
· Fotoğrafçılık
· Grafik
· Klasik Ciltçilik
· Matbaa
· Matbaacılık
· Ofset Baskı
· Ofset Baskı Serigrafi
· Reprodüksiyon ve Klişe
· Tasarım ve Teknolojisi
· Tipo Baskı
· Tipo Baskı Serigrafi
Bu programdan mezun olan öğrencilerimize; kendi alanları ile ilgili ön lisans diploması verilir. Sektörün Türkiye genelinde özellikle İstanbul ve yakın çevre illerdeki yoğunluğu ve bu yoğunluk sonucunda ortaya çıkan yoğun ara teknik eleman talebi nedeniyle bu programdan mezun olan öğrencilerimiz ; resmi ve özel basım sektöründe , basım öncesi hazırlık, baskı ve baskı sonrası üretim yapan işletmelerde, ambalaj sanayinde, basın kuruluşlarında, matbaalarda, serigrafi baskı sektöründe, reklam kuruluşlarında, vb. alanlarda çalışabilirler.
Mezun olan öğrencilerimiz Dikey Geçiş Sınavları ile aşağıdaki lisans programlarına devam edebilmektedirler;
· Cilt ve Matbaa Öğretmenliği
· Grafik
· Grafik Öğretmenliği
· Grafik Tasarım
· Matbaa Öğretmenliği
Matbaacılık sektörünün Türkiye geneline yayılmış olması, sektörün her aşamasında hissedilen ara teknik eleman açığı bu hedefin temel amacını oluşturmaktadır. Üniversitemiz bünyesinde bir basımevinin bulunması, açılması hedeflenen böyle bir programın her açıdan desteklenmesinde son derece önemlidir.
Teorik ve uygulamalı eğitim sonucu öğrencilerimiz;
- Matbaacılığın temel ilke ve kavramlarını bilir.
- Baskı Teknikleri, Cilt ve Kartonaj Teknikleri ve Kağıt norm ve din ölçülerini bilir.
- Renk ayrımı, Montaj ve Kalıp işlerini bilir, Matbaacılığa yönelik makinelerin temizlik ve bakımını yapabilir.
- Matbaacılık endüstrisinde kullanılan tüm makine ve malzemeleri ile boya kimyasını bilir.
- Baskıya yönelik üretilmiş her tür grafik ve fotografik tasarım özellikleriyle tipografik ve yazı istiflemelerine yönelik düzenleme ilkelerini bilir.
Programımıza aşağıdaki Mesleki ve Ortaöğretim Kurumlarından öğrenciler gelmektedir;
· Baskı ( Ofset Baskı ve Tipo Baskı )
· Cilt ve Serigrafi
· Ciltleme ve Serigrafi
· Dizgi
· Fotoğraf ve Klişe
· Fotoğrafçılık
· Grafik
· Klasik Ciltçilik
· Matbaa
· Matbaacılık
· Ofset Baskı
· Ofset Baskı Serigrafi
· Reprodüksiyon ve Klişe
· Tasarım ve Teknolojisi
· Tipo Baskı
· Tipo Baskı Serigrafi
Bu programdan mezun olan öğrencilerimize; kendi alanları ile ilgili ön lisans diploması verilir. Sektörün Türkiye genelinde özellikle İstanbul ve yakın çevre illerdeki yoğunluğu ve bu yoğunluk sonucunda ortaya çıkan yoğun ara teknik eleman talebi nedeniyle bu programdan mezun olan öğrencilerimiz ; resmi ve özel basım sektöründe , basım öncesi hazırlık, baskı ve baskı sonrası üretim yapan işletmelerde, ambalaj sanayinde, basın kuruluşlarında, matbaalarda, serigrafi baskı sektöründe, reklam kuruluşlarında, vb. alanlarda çalışabilirler.
Mezun olan öğrencilerimiz Dikey Geçiş Sınavları ile aşağıdaki lisans programlarına devam edebilmektedirler;
· Cilt ve Matbaa Öğretmenliği
· Grafik
· Grafik Öğretmenliği
· Grafik Tasarım
· Matbaa Öğretmenliği