Başarıya giden her yol mübah mıdır ?

Konu sahibi son olarak 1662 gün önce görüldü
Tabii ki mübahtır.
Entrika, kaos bunlar emek isteyen şeylerdir. Birinin yoluna taş koyabilmek kolay iş değil. NERDEN Mİ BİLİYORUM? Ajdjsjsj :ash:
İyi olan kazansın :tatli:

Etik olmayan şekilde kazanılmış başarı insanın ruhunu değil hırsını okşar sadece, egosunu tatmin eder. Bu yüzden mübah değil diyorum.

Ben dürüstrülüğ başarıya tercih ettim. Hayatımdan yine de memnunum.

Neyi başari saydiğina bağlı
Diyelim ki evli bir insanın yuvasını yıkip onla evlenmekse bu başarı bunun neresi mubah

İnsan vicdan rahatlığıyla, gönül ferahlığıyla bir şeylerin mücadelesini dürüstçe veriyorsa sonuç ne olursa olsun hep karlı olacaktır. Temiz bir ahlak, kazanan olmaktan çok daha onurludur. Böyle insanların kazancı da kendilerine yeter. Başarı hırsı için değerlerini yok saymamalı insan.

Bu zamanda mübah değil demek toplumun işleyişine aykırı olur.
Sonuna kadar mübahtır. Namussuzlar kadar namussuz olup en güzelinden yaşayacaksın bu hayatı, gerekirse herkese hak ettiği dersi vere vere...
Çok mu gaddar oldum ne! Doğal bir döngü bence bu.

Katılmıyorum.
Öncelikle başarı anlayışı görecelidir ve tanımı sürekli değişkendir.
İkincisi hiçbir başarı sonsuza kadar değildir, rötar yaptığı dönemler de olacaktır.
Öyleyse nasıl elde edildiği ne elde edildiğinden daha çok anlamı ifade eder.
Etik olması da sonuç kadar önemlidir.
Emeği ve çabasının yetersizliği ya da tek başına başaramadığı şeyleri başkalarının ardında kamufle etmeye ve dayanak aramaya çalışan insanların da var olduğu bir dünyada hayatın anlamı da değer yitirir.
Yöntemin etik dışılığı ile ortaya çıkan başarı değil, algı illüzyonudur. Kendini gerçek anlamda geliştirmeye sevk eden paradigmalar bana göre üründen daha önemli.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Aze
Bence evet. Yani evet bu benim. Her yol mubah benim icin. Uzemeyecegim insanoglu iki kisidir bu yol ugruna. Onun disinda ulasana kadar durmam.

Değildir desek ne değişecek ki? Çin örneği ortada işte ve ne hak biliyor ne hukuk ne de etik...

• Beğen
Tepkiler: Aze
kıymetli lefty güçlüye her şey mübahtır..

Geri