Barcelona Üniversitesi ‘nefreti teşvik’ gerekçesiyle X’i terk etti

🕒 Konu sahibi 5 saat önce aktifti
İspanya’nın önemli yükseköğretim kurumları arasında yer alan Barcelona Üniversitesi (UB), ‘nefreti teşvik’ ve ‘dezenformasyon’ gerekçesiyle sosyal medya platformu X’i terk etti.

Üniversite, X’teki tüm kurumsal ve kişisel hesaplarını kapattığını duyurdu.

Açıklamada, “UB, haklar ve özgürlükler, saygı, diyalog ve sosyal ve bilimsel sorumluluk söz konusu olduğunda tereddüt edemez. Azınlıklara ayrımcılığın yapılmadığı ve antidemokratik söylemlerin alevlenmediği alanlar aranması gerekiyor" denildi.

Kaynak

1732164348176-yeni-proje-2.jpg

X'i terk eden şirketlerin sayısı artıyor, 20 Ocak için toplu terk çağrısı yapılıyor..​

İngiltere’de sol liberal çizgide yayın yapan The Guardian gazetesi, 13 Kasım itibariyle X hesabından haber paylaşımını durdurdu.
Gazete X’i bırakma gerekçesi olarak uygulamadaki ırkçılık ve komplo teorisi gibi “rahatsız edici içerikleri” gösterdi.
The Guardian’ın son paylaşımı yapıldığında, gazetenin 10.7 milyon X takipçisi bulunuyordu.
Gazete yönetimi kararla ilgili açıklamada, uygulamada olmanın zararının faydalarını aştığını savundu. Uygulamanın sahibi olan Elon Musk ise bu kararı hafife alan bir paylaşımla “Bir önemleri yok” yorumunu yaptı.

CNN televizyonunun ünlü ekran yüzü Don Lemon da X’i terk ettiğini bir açıklama ile duyurdu. Lemon, X’in bir zamanlar “dürüst bir tartışma” ortamı sağladığını ancak artık bu amaca hizmet etmediğini savundu.

beni mavi tikli hesapların para için sağa sola sataşması, hedef göstermesi, linçlemesi ve müstehcenlik rahatsız ediyor. gündeme bakıp çıkayım, iki eğlenceli tweet göreyim diyorsun bunlardan sıra gelmiyor.

eraycimbom hesabı için giriyorum ben bi tek. Terapi gibi.

X ne diyorum ben de meger twitter'mis.
Hic kullanmadim bir sey diyemeyecegim. Haklarinda hayirlisi olsun.

adeta metin formatlı bir tiktoka dönüştü....... sürekli aynı gönderiler, sürekli bir video izletme sevdası, sürekli çalıntı görselleri kendilerinin gibi paylaşan mavi tikliler...... ayakkabısını çıkarıp markete giren teyzenin haberini 50 hesaptan gördüm bugün....... blusky acilen türkçeleştirilsin.......

Etkileşim ile para kazanılmaya başlandığı günden beri toksik bir yer halini aldı.

İnsanlar mavi tiki alıp en radikal, en uç fikirleri dillendirmeye başladılar ki etkileşim alsınlar.

Jack baba terk ettiğinden beri, demirin tuncuna insanın Elon’una kaldık.

Geri