Balığın taze olup olmadığı nasıl anlaşılır?

S
  • Kullanıcı Simurg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Hayvanlar Alemi (Arşiv)

taze-balik-nasil-anlasilir-hangi-ayda-hangi-balik-yenir-696x410.jpg

BAYAT BALIK ÖZELLİKLERİ

Bayat balığın görünüşü mattır,kötü bir kokuya sahiptir,ağzı açıktır,gözleri donuk ve çöküktür,solungaçlar kan kırmızı olması gerekirken kahverengidir,parmağımızla karın bölgesine bastırıp geri çektiğimizde parmak izi kalır,et kılçığından kolay ayrılır,anüs dışarı doğru çıkık gibidir,kanı siyaha varan derecede koyudur,gaz birikimine bağlı karın bölgesinde şişlik vardır,pulları solgun yer yer döküktür,

TAZE BALIK ÖZELLİKLERİ

Balığın görünüşü parlaktır, kokusu klasik deniz ya da yosun kokusudur,ağzı kapalıdır,gözleri oval ve dışarı doğru çıkıktır,solungaçlar açık kan kırmızısı rengindedir,parmağızla karın boşluğuna bastırıp geri çektiğimizde parmak izi kalmaz,et kılçığından zor ayrılır,anüs normal durur,kan klasik kanı kırmızısı rengindedir,karın şişkinliği normaldir göze batmaz,pullar parlak ve muntazamdır.​

Kokusundan ya da gozlerinden .dd gozler kalbin aynasidir jkldfdd

balıkla yoğurd yenmez, balıktan zehirlenince de yoğurd yemelisiniz böylelikle kendinizi kısır döngüye sokabilirsiniz denendi çalışıyor.

crop

Yillardir tanidigim bir balikci var hep ondan alirim. Soruyorum taze mi diye taze derse aliyorum degil derse almiyorum.

Aldigim duyumlar herkese karsi durust oldugu yonunde. Ben cok anlamiyorum baliktan ama baskalari anlayip almiyor da olabilir.

Demem o ki; tezgahında bayat balık da bulunduruyor olması, bayat balığı hiç bilmeyen birine iteliyor olması onun dürüst olmadığını gösterir. Taze mi bayat mı diye sormayan müşteri taze sanıp alıyor çünkü.
Şimdi ben bu balıkçıya niye kuruldum bilmiyorum ama acayip sinirlendim :d

Demem o ki; tezgahında bayat balık da bulunduruyor olması, bayat balığı hiç bilmeyen birine iteliyor olması onun dürüst olmadığını gösterir. Taze mi bayat mı diye sormayan müşteri taze sanıp alıyor çünkü.
Şimdi ben bu balıkçıya niye kuruldum bilmiyorum ama acayip sinirlendim :d

Istanbul Tuzlada kendisi gidip sorabilirsin yakinlardaysan :)
Valla dediginde haklisin bayat balik bulundurmuyordur belki bilemiyorum. Ben her defasinda taze dimi abi diye sordugum icin belki de cevap veriyordur. Belki hep tazedir baliklar:)

Istanbul Tuzlada kendisi gidip sorabilirsin yakinlardaysan :)
Valla dediginde haklisin bayat balik bulundurmuyordur belki bilemiyorum. Ben her defasinda taze dimi abi diye sordugum icin belki de cevap veriyordur. Belki hep tazedir baliklar:)

Ben Beylikdüzü’nden Tuzla’ya gidene kadar bayatlar o balık :d

Gozlerindeki kizariktan anlasilir fakat temizlenmis balik alirsaniz biraz zor gibi anlamasi

Balıkla hiç aram yok, anlamam da ama kokusu yeter.

Karadeniz kızıyız gözünden tanırız evelallah

Gözleri parlaksa alıyorum biri içine çökük diğeri cortlamışsa o bayattır

Geri