Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Cidden şimdi sizden öğrendim. Ben hep baldız bilirdim.Zaten doğrusu "daldız baldan tatlıdır."
Daldız; arı kovanı demek ağaçtan yapılan bişi.
Zamanla harf hezimetine uğramış, sapık kişileri tarafından baldıza kaymıştır.
Hep bu yeşilçam filmleri yüzünden oldu..
Aslında öyle bir atasözü de yok tamamen uydurmaca her şey.Cidden şimdi sizden öğrendim. Ben hep baldız bilirdim.
peki baldız ne demek? karımızın ecisi neden "bal ve dız" buna da bir açıklık getirin pablişır hanım.Zaten doğrusu "daldız baldan tatlıdır."
baltız "küçük kızkardeş veya karının küçük kızkardeşi" [ Uygurca (1000 yılından önce) ]peki baldız ne demek? karımızın ecisi neden "bal ve dız" buna da bir açıklık getirin pablişır hanım.
teşekkürler pablişır hanım.baltız "küçük kızkardeş veya karının küçük kızkardeşi" [ Uygurca (1000 yılından önce) ]
baltır "üvey evlat" [ Divan-i Lugat-it Türk (1070) ]
baltız "karının küçük kızkardeşi" [ Divan-i Lugat-it Türk (1070) ]
"Özkan temiz kan taşıyan kimsedir. Akrabaları soylu olan ve soylu bir aileye sahip olan kişi anlamları taşıması ile bilinmektedir. Aynı zamanda yabancı olmayan ve içten anlamları taşımaktadır."
Bazı anonim diye ortaya atılmış saçma eserlerde de mevcut eser dedim çok pardon çöp.Zaten doğrusu "daldız baldan tatlıdır."