Baharatlı Yengeç

Konu sahibi son olarak 2 gün önce görüldü
Kirmizibiberli-Yengec.jpg

Malzemeler

8 adet küçük yengeç (dondurulmuşsa buzu çözülmeli)
Yarım su bardağı halis un
4 yemek kaşığı / 60 ml fındık yağı ya da bitkisel yağ
2 adet taze kırmızıbiber ya da l’er adet çekirdekleri çıkarılıp ince ince dilimlenmiş yeşil biber
4 adet taze soğan
Deniz tuzu ve çekilmiş karabiber

Servis için:

Salata yaprakları, dilimlenmiş turp ve havuç
Hafif kıvamlı soya sosu

Kırmızıbiberli Yengeç Tarifi

1- Yengeçleri sularını bırakmaları için ka*ğıt mutfak havlusunun üzerine koyun. Serptiğiniz az miktarda una yengeçleri hafifçe bulayın..
2- Sığ bir tencerede yağı iyice kızdırıp yengeçleri ilave edin (bu işlemi iki sefer*de yapabilirsiniz). Yengeçlerin her iki yüzünü koyu altın sarısı rengini alana ama ortaları hala sulu kalana kadar (2-3 dakika) kızartın.
3- Pişmiş yengeçleri fazla sularını bırakmaları için kağıt mutfak havlusunun üzerine alıp sı*cak olarak bekletin. Tencerede kalan yağın üzerine dilimlenmiş kırmızıbiberleri, taze so*ğanları atıp 2 dakika kısık ateşte kavurun. Bol tuz ekip karışımı yengeçlerin üzerine sürün.
4- Salata dilimlerini, turpu ve havucu karıştırıp tabaklara alın, sonra üzerlerine ikişer yengeç yerleştirip banmalık soya sosuyla servis yapın.

Çok önceden bira ile yengeç yemiştim tadini tam hatirlamiyorum ama kötü değildi sanki beğenmiştim yapan olsa da yesek hatirlasak tadini.p

bu ekmek arası olmaz :T: atın denize yaşasın.

tadi fena olmazda akline ilk sureti gelince yiyemiyor insan

Geri