Azrâil ismi Kur’an-ı kerimde geçiyor mu?

Konu sahibi son olarak 79 gün önce görüldü
İbn Hacer el-Askalânî fetvâlarında diyor ki: Âyet-i kerime ve hadîs-i şeriflerde melekü’l-mevt (ölüm meleği) diye geçer. Ölüm meleğine Azrâil ismi verilmesi insanlar arasında meşhur olmuştur. Sa’lebî tefsirinde ölüm meleğinin ismi Azrâil olarak zikrediliyor. Orada şöyle bir rivâyet vardır: Tâbiînden Câbir el-Hasen el-Anbesî’nin oğlu Eş’as dedi ki: İbrahim aleyhisselâm Azrâil adında bir gözü arkasında bir gözü önde olan ölüm meleğine sordu: “Ey ölüm meleği! Aynı anda hem doğuda hem batıda iki kişi ölecek olsa veya bir yerde vebâ hastalığı olsa veya iki ordu savaştığında aynı anda ölenlerin canını nasıl alırsın?” Ölüm meleği şöyle dedi: “Ben ruhları çağırırım. Allah’ın izni ile onlar şu iki parmağın arasına girerler.” İbrahim aleyhisselâm dedi ki: “Yer ölüm meleğinin önüne leğen gibi yarıldı. İşte onlardan dilediğinin ruhunu kabzeder.” Mir’at-ı Kâinât’ta, Azrâil, ölüm meleğinin bulunduğu semâ katının ismidir, diyor. Zer’ terketmek olduğuna göre, Azrâil, Allah’ın (insanları dünyadan) terkettiricisi gibi bir mânâya gelebilir. Çünki -il veya –al eki, İbranî ve Süryânî lisanında Allah demektir.
3new-702x336-728x410.jpg

Dört büyük melekten İsrafil aleyhisselamın da ismi Kur’an-ı Kerîm’de “Münadi (Çağırıcı)” olarak geçer. Cebrail ve Mikail aleyhimesselamın isimleri ise Kur’an-ı Kerîm’de geçmektedir.

azraili severim
insanları sürünmekten kurtarıyor

Azrail diye isim olarak geçmiyor.

“De ki: ruhunuzu -sizin için görevlendirilen- ölüm meleği alır.”(Secde, 32/11)

Azrail bazı dillerde güçlü demek bazı dillerde ise Allahın kulu demek.

Bu soru kim milyoner de mi çıkmıştı?

Din insanı hayatta tutmak için icat edilen bir tesellidir.insanlar herşeyin yalan olduğunu öğrense hayat durur..

mesela "havva" ismi de kuranda gecmez, incilde basliyor gecmeye. "Ademin karisi" seklindedir daha cok kuranda.
Gectigini bilmedigimiz, gectigini sandigimiz bircok sey var kutsallarda.
En nihayetinde sumerlerin kulturunden bu yana uzanan gölgeler var ve her cagda her kitapta yeni isim giyinen, yeni ani giyinen. :)

mesela "havva" ismi de kuranda gecmez, incilde basliyor gecmeye. "Ademin karisi" seklindedir daha cok kuranda.
Gectigini bilmedigimiz, gectigini sandigimiz bircok sey var kutsallarda.
En nihayetinde sumerlerin kulturunden bu yana uzanan gölgeler var ve her cagda her kitapta yeni isim giyinen, yeni ani giyinen. :)

Geçmişin birikimlerini de barındırıyor diyelim, sadece Sümerlere özgü bir birikim taşımıyor.
Din, bir kültür ögesidir. Çağlara ve toplumlara göre küçük değişimler barındırabilir. Günümüz için de geçerli bu, ama günümüzde altıncı yüzyıl kafası ile din yorumlayanlar da mevcut maalesef. Çatışma da burada çıkıyor genellikle.

Azrail adı Kuran'da geçse şu an Azrail adını almış çocuklar olurdu. İsrafil, Mikail, Cebrail diye gördüğüm ve duyduğum var ve daha nice adlar alınmış.

çok güvendiğim bi kaynaktan işittiğime göre özkan ismi de geçmiyor.

Geçmişin birikimlerini de barındırıyor diyelim, sadece Sümerlere özgü bir birikim taşımıyor.
Din, bir kültür ögesidir. Çağlara ve toplumlara göre küçük değişimler barındırabilir. Günümüz için de geçerli bu, ama günümüzde altıncı yüzyıl kafası ile din yorumlayanlar da mevcut maalesef. Çatışma da burada çıkıyor genellikle.

Azrail adı Kuran'da geçse şu an Azrail adını almış çocuklar olurdu. İsrafil, Mikail, Cebrail diye gördüğüm ve duyduğum var ve daha nice adlar alınmış.

Azrail, hayır ismail abinin kulagini isirmiyorsun kizim.

ilgili video'da ki hikayeyi dinleyenler de daha bi iman sahibi oluyor. elimde avucumda ne varsa gavs'a götüreyim diyor.
bir tane de şey vardı, depremi manisanın üzerinden doğuya gönderen.

bugün dini bir tartışmayı canlı olarak izliyordum, taraflar öfkelendi en son biri bana dönüp hep hurafelere inanıyorsunuz her şey sizin yüzünüzden dedi.
ben hiç konuya dahil olmadım ardınızdan sizi dinliyordum dedim, gözüme en yobaz sen geldin sana patladım dedi.

dini mevzular bitmez, herkesi erotizme davet ediyorum.

Allah Allah yahu.
Gecse ne gecmese ne?
Zaten ölüyoruz.

Bkz: uriel
Zaten isimler değişiyor ama mitler aynı.
Yahudilikte de azrael vardı sanırım
Dc comics de bile var LoL

Kelimelere takılmaya gerek yok bence.

Geri