Aydın Adnan Menderes Üniversitesi

• Kullanıcı Dem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Eğitim Merkezleri
Konu sahibi son olarak 24 gün önce görüldü
Adnan Menderes Üniversitesi 03.07.1992 tarihli 3837 sayılı Yükseköğretim Kurumları Örgütü Ile ilgili 41 Sayılı Yasa Kararında Kararnamenin değiştirilerek kabulüne değin 2809 Sayılı Yasa ile 78 ve 190 Sayılı Yasa Kararında Kararnamelerde Farklılık Yapması Ile ilgili Yasa uyarınca 1992 seneninde heyetmiştir.
Üniversitemizin tesis kanununda; Fen-Edebiyat, Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler, Tıp, Baytar, Ziraat Fakülteleri olmak suretiyle 5 Fakülte; 3 Enstitü; Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu ve Söke Meslek Yüksekokulu yer alırken; şu lâhza Üniversitemiz 18 Fakülte, 3 Enstitü, 1 Devlet Konservatuarı, 5 Akademi, 18 Meslek Yüksekokulu, 26 Program ve Inceleme Merkezi ile toplam 71 akademik birimde eğitim-öğretim veren tek yükseköğretim müessesesi durumuna gelmiştir.

5.jpg

Kuruluş evresinde Aydın'da ve Nazilli kazasında etkinliğe başlayan Üniversitemiz, bu gün Merkez, Çakmar, Işıklı, İsabeyli, Didim Akbük, Nazilli Sümer, Çine Süleyman Pekgüzel ve Karacasu Muzaffer Özuysal Yerleşkelerinin yanısıra Kuşadası, Atça, Sultanhisar, Yenipazar, Söke, Davutlar, Bozdoğan, Köşk, Buharkent kazalarında olmak suretiyle 17 ayrı yerleşim yerinde faaliyetlerine devam etmektedir.

Geri