Ayağımı Burktum Ağrıyor Ne Yapmalıyım?

R
  • Kullanıcı Restful
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Güzin Abla
Doktora gitmeyi çok sevmiyorum:T:
Yaklaşık 10 dakika önce burktum buz koydum başka ne iyi gelir?
Çok ağrırsa doktora gideceğim ama kırık çıkık olsa duramam sanırım.​

Burkulan ayak bileği tek başına sarılamamalıdır. Böyle yapıldığında iyileşme gecikebilir. Önce yumuşak dokulu bir çorap giyilmeli, daha sonra bölgeyi bandajla sarmalıdır. Bandajı sararken ayağın altından geçirmeli, arasına sünger koyarak, baskı uygulanmalıdır. Baskının sert olmasından ziyade, burkulan yere uygulanması gerekir. Burkulan ayağın 24 saat süreyle kalp seviyesinin üstünde tutulması ve dinlendirilmesi gerekir.

Birde çocukken olduğunda annem et parçası koyardı üzerine ne kadar iğrenç gelse de kulağa. =\
Geçmiş olsun hatun.

Yanlış bilmiyorsam tatlı hamuru da sararlar. İyi gelebilir.

morardıysa sıkıntı büyük gitmiyor o ağrı doktora gitmeden :T:

Daha morarmadı ağzını hayra aç :hih:
Morarmaz inşallah :s: Her yıl yaşıyorum böyle bir olay :uzgun:

Birde çocukken olduğunda annem et parçası koyardı üzerine ne kadar iğrenç gelse de kulağa. =\
Geçmiş olsun hatun.

Aynı sayfaya bakmışız hatun bende inceledim zeytin koyayım dedi annem de şimdi krem sürdüm uzattım et çiğneyip koysa :s: doktora gitmeyi tercih ederim sanırım.

Yanlış bilmiyorsam tatlı hamuru da sararlar. İyi gelebilir.

Anneme tatlı hamuru desem bu saatte beni doktora oklavayla götürür :s:

Ayak bileğinizi bir süre hareketsiz bırakarak sabitleyin ,10 15 dak aralıklarla soğuk uygulayın. Ayak üzerine bastığınızda aşırı ağrı hissediyorsanız morarma oluştu ise bir sağ. kuruluşuna gitmelisiniz.

Ayak bileğinizi bir süre hareketsiz bırakarak sabitleyin ,10 15 dak aralıklarla soğuk uygulayın. Ayak üzerine bastığınızda aşırı ağrı hissediyorsanız morarma oluştu ise bir sağ. kuruluşuna gitmelisiniz.

Sabitken ağrımıyor ama sabit bırakıp ayağa kalkınca acıyor :s:

Bir süre sabitleyip hafif yukarı kaldırarak dinlendirin ve sonra deneyin ayağa kalkmayı.Eğer basabiliyorsanız ve hafif ağrı hissediyorsanız korkmanıza gerek yok Ama çok acı hissediyor hatta basamıyorsanız bir acil yapmalısınız:(

Çok geçmiş olsun ilk 24 saat pek sıcak su değdirmeyin. Soğuk kompres işe yarar.
Her yıl yaşıyorum böyle bir olay

Burkulma bela bir şeydir, yer ederse tekrar tekrar burkulur. Onun için ilk günlerde elastik bandajla bileğinizi sarsanız hiç fena olmaz.

Tekrar geçmiş olsun

Doktora gitmeyi çok sevmiyorum:T:
Yaklaşık 10 dakika önce burktum buz koydum başka ne iyi gelir?
Çok ağrırsa doktora gideceğim ama kırık çıkık olsa duramam sanırım.​

Bir süre sabitleyip hafif yukarı kaldırarak dinlendirin ve sonra deneyin ayağa kalkmayı.Eğer basabiliyorsanız ve hafif ağrı hissediyorsanız korkmanıza gerek yok Ama çok acı hissediyor hatta basamıyorsanız bir acil yapmalısınız:(

acı var ama basabiliyorum az daha bekleyeyim o zaman.

Ağrı varken ne mümkün :T:
Çok geçmiş olsun ilk 24 saat pek sıcak su değdirmeyin. Soğuk kompres işe yarar.

Tekrar geçmiş olsun
Çok teşekkür ederim :cici:

Eskiden doktor evlere geliyordu yani filmlerde öyle görüyorduk, siz gitmeyin doktora o ayakla, o gelsin ayağınıza.d
Geçmiş olsun..

Eskiden doktor evlere geliyordu yani filmlerde öyle görüyorduk, siz gitmeyin doktora o ayakla, o gelsin ayağınıza.d
Geçmiş olsun..

Şimdide çınıkçı geliyormuş.Mahallede aksayarak yürüyünce komşu seslendi çağırayım mı bizim Necmiye Ablayı diye dedim yok kalsın.
İsimler değişse de gelenekler değişmiyor.

Teşekkür ederim :cici:

Biraz daha bekleyip ayak bileğiniz etrafında herhangi şişme, ağrı veya morarma olup olmadığını kontrol edip tekrar üzerine bastığınızda ise,ağrı dayanılmazsa acil kacınılmaz Geçmiş olsun.

Restful

ayagın kırıkken sanki sakat kalıcalmışşın gibi geliyor ama geçiyor tabi alçıyla yamuk kaynar falan çabuk iyileşiyorsun bol süt iç ve alçı mutlaka.. uzun süre yatıcaksın zıp zıp zıplıcaksın diğer ayagınla dikkat et öteki ayağına topuğunun üzerine cok sert ters hareketler yapma..

Soğan zeytinyag zeytin karışımı iyi gelir. Ama cok kotu kokar.s gecmis olsun cnm

SM-N7500Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Biraz daha bekleyip ayak bileğiniz etrafında herhangi şişme, ağrı veya morarma olup olmadığını kontrol edip tekrar üzerine bastığınızda ise,ağrı dayanılmazsa acil kacınılmaz Geçmiş olsun.

Teşekkür ederim :cici:
Restful

ayagın kırıkken sanki sakat kalıcalmışşın gibi geliyor ama geçiyor tabi alçıyla yamuk kaynar falan çabuk iyileşiyorsun bol süt iç ve alçı mutlaka.. uzun süre yatıcaksın zıp zıp zıplıcaksın diğer ayagınla dikkat et öteki ayağına topuğunun üzerine cok sert ters hareketler yapma..

Dur ya hemen kırık falan ne yaptın :s:
Soğan zeytinyag zeytin karışımı iyi gelir. Ama cok kotu kokar.s gecmis olsun cnm

SM-N7500Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Annem hazırlıyor şimdi canım kokuya katlanacağız napalım.
Teşekkür ederim :şirine:

Geçmiş olsun öncelikle.
Bence sabah doktora gitmelisin. Benimde dağarcigimda ninemden bir kaç tıbbi esinti olucak :)

Benzer bi kaç metod, arkadaşlar önermiş. Dinlenmelisn... Uzat ayağni ve psikolojik olarak rahatlatmaya bak. Sızıyı içinde bastrmak için bilinç altını canlandr. Çok iyi koştuğunu zamnlara git :)

Agriyla uyumaya çalışmak zordur. Bazen yorulunca nihai son gelir. Dilerim korktugun kadar sancılı ve uzun bi gece olmaz :)

Tekrar geçmiş olsun, ve öncekiler gibi geçer de zaten :) iyi gecelr.

Geçmiş olsun öncelikle.
Bence sabah doktora gitmelisin. Benimde dağarcigimda ninemden bir kaç tıbbi esinti olucak :)

Benzer bi kaç metod, arkadaşlar önermiş. Dinlenmelisn... Uzat ayağni ve psikolojik olarak rahatlatmaya bak. Sızıyı içinde bastrmak için bilinç altını canlandr. Çok iyi koştuğunu zamnlara git :)

Agriyla uyumaya çalışmak zordur. Bazen yorulunca nihai son gelir. Dilerim korktugun kadar sancılı ve uzun bi gece olmaz :)

Tekrar geçmiş olsun, ve öncekiler gibi geçer de zaten :) iyi gecelr.

Eğer beklediğimden daha ağrılı geçerse sanırım gece doktorun yolunu tutacağım.
Teşekkür ederim önerilerin için :cici:

Çıkıktır o bişey olmaz :)

Şaka bi yana harbiden kötü oluyor, fazla yük bindirme üzerine, hatta bi yerde sabit durup üzerine buz veya ekmek çiğneyip koy

Et pahalı, ucuza kaç :D

Geri