Avrupa’nın Filistin’i desteklediği iddiası yanlış değil mi?

Konu sahibi son olarak 805 gün önce görüldü
dünyada belirli dönemlerde ara ara ortaya çıkan ve belirli bir coğrafyanın ideoloji mensupları gibi periyodik olarak vicdan muhakemesi yapma, kendini ahlaki olarak diğerlerinden üstün görme, safları sıklaştırmaya vesile olmak gibi bir derdi yok avrupa'nın. vatandaşına refah sağlayamayan devlet var olmayı hak eden bir devlet değildir. bu sadece filistin için değil tüm dünya devletleri içindir. kabul etsinler dünya ülkeleri filistinli çocuk ve kadınları istihdam, iş, aş sağlasınlar kendi ülkelerinde. sonra sal filistin ve israili kafa kafaya ne bok yerlerse yesinler aralarında.

Mantikli.
Avrupa son 15 yilda, iktisadi acidan ABD nin tozunu yutmaya basladi.

Adamlar 20 gunde Gazze'yi yerle bir etti.Avrupa birligindeki tum ulkeler İsrail'in savunma ve maddi olarak arkasindayiz dedi,yetmedi İsrail'e destek ziyaretlerinde bulundular.Birisi de cikmis Avrupa dolayli yoldan yanindadir diyor.

Be hey ahmak bu ulkeler Filistin'i devlet olarak dahi tanimiyor.Hamas'i teror orgutu olarak fislemis ve tum Filistin halkini da Hamas olarak goruyor.

Gorunus aldaticiymis.Cocuklar,kadinlar katlediliyor.Aynaya bakinca yuzun yerine,kicini goruyorsun sanirim sen.

Frit postu anladigina emin misin?

AB nin son tavrini (26.10.2023) elestiriyor bu yazi.

Cevap su sekilde.

Avrupa İngiliz kokenli Amerikalilara ragmen,Filistin halkini el altindan hem manevi,hemde maddi olarak destekliyor.Aksi takdirde İsrail ile savasmalari mumkun degildi.

Evet Yaser Arafat doneminde,kadinlarina kizlarina yahudiler tarafindan tecavuz edilmesine sessiz kalinmasi ve silah bulundurulmamasi karsiliginda kismen bir sure baris surdu ve bu raddede cendan Avrupa one cikti,lakin bu surecte dahi bati İsrail'in her daim arkasindaydi.Bati yalakasi Arafat'in sulalece Fransaya kacmasina ve luks icinde yasamasina deginmiyorum bile.

1940'dan bu yana olen Filistinlilerin sayisi resmi olmayan rakamlara gore 250 binin uzerinde.Olen İsrail'li sayisi 12 bin civari.Bati'nin Filistin'i gectim musluman ulkelere karsi tutumu bellidir.Aksini iddia eden azili bir bati yalakasidir.

Yazi zaten aksini demiyor ki..
Görünüs altacidir derken..niye atarlandin anlamadik..neyse

Yazi zaten aksini demiyor ki..
Görünüs altacidir derken..niye atarlandin anlamadik..neyse
Ablacim 4 defa okudum ben hem soruyu,hemde cevabi.Hatta yetmedi belki makaledir diye cevap veren kisinin internet sitesine baktim.Sorun bende mi bilemiyorum lakin,her okudugumda Avrupa Filistin'i dolayli yoldan destekliyor manasi cikti.

Ablacim 4 defa okudum ben hem soruyu,hemde cevabi.Hatta yetmedi belki makaledir diye cevap veren kisinin internet sitesine baktim.Sorun bende mi bilemiyorum lakin,her okudugumda Avrupa Filistin'i dolayli yoldan destekliyor manasi cikti.
Iste o yüzden AB in son oturumunu incele...o zaman anlarsin

Geri