Ateistlere cevaplar yazı dizisi

Konu sahibi son olarak 2794 gün önce görüldü
Ay siz ateistlere Kuran üstünden cevap vermeyi bırakabilir misiniz? zaten kuran-i kerim den referans veriyorsunuz adamlar inanmiyor.

ateistlere vermiyorum müslümanlara veriyorum okusunlar ki ateist olmasınlar ateistler raydan çıkmış rayda gidenlerin raydan çıkmaması için destek oluyorum

ateistlere vermiyorum müslümanlara veriyorum okusunlar ki ateist olmasınlar ateistler raydan çıkmış rayda gidenlerin raydan çıkmaması için destek oluyorum

Bu yazdıklarınız mi vazgecirecek?
Hiç sanmam. Yaradan beyin ve Hür irade verdiği için insanların istediklerini seçme hakkı var diye düşünün siz de kurtulun biz de.

Bu yazdıklarınız mi vazgecirecek?
Hiç sanmam. Yaradan beyin ve Hür irade verdiği için insanların istediklerini seçme hakkı var diye düşünün siz de kurtulun biz de.

biz karınca misali ibrahim aleyhisselamın ateşini söndürmek için avucunda su taşıyan karınca gibi olalım ateşi söndüremem ama tarafım belli olsun belki vazgeçen olur peygamber efendimiz tek başına ortaya çıktı arkasından milyonlar milyarlar geldi bir kişi demeyin

biz karınca misali ibrahim aleyhisselamın ateşini söndürmek için avucunda su taşıyan karınca gibi olalım ateşi söndüremem ama tarafım belli olsun belki vazgeçen olur peygamber efendimiz tek başına ortaya çıktı arkasından milyonlar milyarlar geldi bir kişi demeyin

Sorun şu ki 1400 yıl öncesinde yaşamıyor kimse.

aramız kötü değil değil mi karesi ben seni seviyorum :cici:

seni muhattab bile almaya gerek yok kafana göre takil sen kelime düzgün kullan aşağalık senin gibilerdir..

ben şahsa hakaret etmedim bizzat gördüklerimden genelledim... ama sen sevgili müslüman kardeşim direkt bana hakaret ettin... işte müslümanım diye geçinenlerden bir nefret etme nedenim daha...
daha ne okuduğunuzu anlamıyosunuz...

Sorun şu ki 1400 yıl öncesinde yaşamıyor kimse.

doğru 1400 yıl önce yaşayan yok ama 1400 yıl önce gelen emir ve yasaklar var isteyen yaşar istemeyen yaşamaz biz insanlara silah tutup yaşayın demiyoruz sadece islam şu diye paylaşıyoruz isteyen kabul eder isteyen etmez isteyen yaşar istemeyen yaşamaz fikir yayma özgürlüğü var

doğru 1400 yıl önce yaşayan yok ama 1400 yıl önce gelen emir ve yasaklar var isteyen yaşar istemeyen yaşamaz biz insanlara silah tutup yaşayın demiyoruz sadece islam şu diye paylaşıyoruz isteyen kabul eder isteyen etmez isteyen yaşar istemeyen yaşamaz fikir yayma özgürlüğü var

Evet var fakat sizin gibi düşünmeyen sizinle aynı olmayan kisilere eksik,kötü, zararlı muamelesi yapıldığının farkında mısınız ?
Müslüman sizin kardeşiniz evet size zararı dokunmaya herhangi bir insan ne peki?

İnsanlar arasında din,dil,ırk ayrımı yapmaktan ne zaman vazgeçip nasıl bir insan olduğu ile ilgileneceksiniz ?

İşte sizin gözünüzü kapatıyor inanc adı altında yaymaya ugrastiginiz şey.

ben şahsa hakaret etmedim bizzat gördüklerimden genelledim... ama sen sevgili müslüman kardeşim direkt bana hakaret ettin... işte müslümanım diye geçinenlerden bir nefret etme nedenim daha...
daha ne okuduğunuzu anlamıyosunuz...

ne olursa olsun lafını bilde konuş benim hiç hakaret etiyormuyum .hepn senn anlıyorsun ya ondan benim anlamam gerek yok güzel insan yınede lafımdan dolayı özür dilerim ama siz de yine şahsada olmasa öyle kelimeler kullanmayı tebkınızı gösterin

Hacı abi boşver bunları sen kahvaltıda ne yicez onu söyle :nee:

futbolcu'nun açtığı bazı konulara yapılan eleştirilerde haklısınız, evet.
Lakin bu konuda eleştirilecek ne var? Hakaret yok aşağılama yok. Adam kendi halinde kimseye çatmadan konu açmış.
Anti tezin varsa ''birader bu madde bence yanlış'' de fikir alışverişinde bulun.

Kendini bilmez insanlar gelmiş buraya ''bilmem ben şunu gördüm insan değil ateist gördüm ne biçim insan'' tarzı 7-14 yaş aralığı cevaplar yazmışlar. Bilgin dahilinde varse cevap verebileceğin madde, konu sahibinin yaptığı gibi saygı çerçevesinde yap itirazını sığır! Ne hakaret ediyorsun hemen insanlara. Ondan sonra ''yok müslümanlar hakaret ediyor, küfür ediyor'' E sen napıyorsun şimdi burada? Senin yaptığın yorum ne? Elle tutulup tartışılacak hiç bir yanı yok. Sinirlerim zıpladı öğlen öğlen.

Karesi Bey sen saygı çerçevesinde istediğin konuyu aç abi, takibindeyim. Hakaret eden sığırlarla sığır olma, seviyelerine düşme. Şikayet et butonunu kullan, yönetici arkadaşlar ilgilenirler.

Yukarıda yazılı hadîs-i şerîflerin çoğu, büyük islâm âlimi, İbni Hacer-i Mekkînin “rahmetullahi aleyh” (Zevâcir)inde, (ihtikâr)dan önce yazılıdır. [İbni Hacer, 974 [m. 1566] de vefât etdi.] Bunlar, güzel islâm ahlâkının kaynağıdırlar. İslâm âlimleri, bu hadîs-i şerîflerden, çeşidli hükmler çıkarmışlardır. Bu hükmlerin birkaçı şunlardır.
1 - Dâr-ül-harbe, ya’nî Fransa, İtalya gibi kâfirlerin memleketine giden müslümanın, onların mallarına, canlarına ve ırzlarına saldırması, orada hırsızlık yapması haramdır. Onların kanûnlarına karşı gelmemeli, alış-verişte ve nakil vâsıtalarında hîle ve hıyânet yapmamalıdır. 2 - Kâfirin malını almak, kalbini kırmak, müslümanın malını almaktan daha büyük günahtır. Hayvan hakkı, insan hakkından, ve kâfirin hakkından daha büyük günahtır.
3 - Başkasının malını ondan izinsiz alıp, kullanıp, zarar yapmadan yerine bırakmak haramdır.
4 - Bir kimse, malı olduğu hâlde, borcunu ödemeyi bir saat geciktirirse, zâlim ve âsî olur. Her an lânet altında bulunur. Borç ödememek öyle bir günahtır ki, uykuda bile durmadan yazılır. Değeri düşük olan para veya işe yaramayan mal vererek öder ve bunu hak sahibi istemiyerek alırsa, yine günah olur. Onu râzı etmedikçe, gönlünü almadıkça günahtan kurtulamaz. “Kibar olduklarını, hayvanlara iyi davranmaya inandıklarını” beyan etmekle yetinen, böyle bir inanca sahip olmak iddiasından öte çözüm üretemeyen Dawkins gibilerin anlayamayacağı şekilde, kul hakkı olarak tanımlanan ve sorumluluğu çok büyük ve hatası zor affedilen, bu nedenle azami dikkat ve itina gerektiren bu hak, inanan inanmayan her insanı ve hayvanları kapsadığı gibi cansızları da içine almakta ve sayılı birkaç kişi için yapılmış kanun olmayıp kişiye ciddi sorumluluk yüklemektedir.

Geri