Atatürk'ün Suud Kralı'na Gönderdiği Mektup!

Konu sahibi son olarak 4562 gün önce görüldü
Atatürk’ün Suud Kralı’na gönderdiği mektup!

Hz. Muhammed’in mezarını yıkıp, yerini degiştirmek isteyen zamanın Suud kralına Atatürk’ün kendi el yazısı ve imzasıyla çektigi telgraf:

Not: Yazıya başlarken Krala sayın kelimesini kullanmıyor..

“Suud kralının dikkatine; Tarafımıza ulaşan haberlere göre Allah’ın sevgili ve özel kulu, elçisi peygamber efendimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın kabrini yıkıp yerini degiştirecekmişsin. O mezarın tek taşına dokunursan Kurtuluş Savaşı’nı bırakır ordularımla aşağı inerim.”

26 Haziran 1919 MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Menemen'i YAKIN!
Diyebilen adam her şeyi yapabilir diye düşünüyorum bende.

Menemen'i YAKIN!
Diyebilen adam her şeyi yapabilir diye düşünüyorum bende.
Niye inandırıcı gelmiyo? Çünkü bi yandan bağımsızlık mücadelesi için halkı örgütlemeye çalış,işgal kuvvetleri ve istanbul hakkında yakalama ve idam emri çıkarsın onunla uğraş,üstelik o tarihle kendisinin emrinde büyük bir ordu da yok.Bu sebeplerden ötürü Suudi kralına böyle bir telgraf göndermiş olması mümkün görünmedi bana.

Niye inandırıcı gelmiyo? Çünkü bi yandan bağımsızlık mücadelesi için halkı örgütlemeye çalış,işgal kuvvetleri ve istanbul hakkında yakalama ve idam emri çıkarsın onunla uğraş,üstelik o tarihle kendisinin emrinde büyük bir ordu da yok.Bu sebeplerden ötürü Suudi kralına böyle bir telgraf göndermiş olması mümkün görünmedi bana.

Bende diyorum ki;
Bunca şeyi yapabilmiş adam isterse her şeyi yapabilir.
Bunun için bana da inandırıcı geldi.
Ayrıca ordu meselesine gelince.Ortada fazla kişi yoktu ama sonuçta bir ORDU vardı.

Geri