Atatürk hurafe dinini sallamış ama yıkamamış.

Konu sahibi son olarak 87 gün önce görüldü
O çağda çok iyi farkına varmış,
Devleti milleti aç sefil bırakan, tasavvuf dinin zararlarını,
Devrimler inkılaplar yapmış, kısmen başarılı olmuş ama
Uydurulmuş tasavvuf tarikat dinin kökükü kazıyamamış.

Bunada şükür,
Ağır aksak işlese de cumhuriyetimiz yaşıyor,
Besleyip büyütmek hepimizin görevi
Hepimiz Cumhuriyetin Askerleriyiz
Ruhun şad olsun

halkın nazarında güçlü ama iç bürokrasi'de sandığımız kadar güçlü değil malesef..
elden bu kadarı gelmiş..

Yahu o hurafe dediğin milletin normal sıradan günlük pratikte yaşadığı din işte.

Allah Allah.

O diyor gerçek İslam bu değil bu diyor aslen din şöyle değil..

1.8 milyar insan yanlış biliyor bi siz mi doğru biliyorsunuz bu "gerçek İslam" ı?

Sorsan Kur'an ı hiç okudun mu diye, Youtube da videosunu izlemiştir.

Ortodoks İslam versus Heterodoks İslam mücadelesinin 2020 yılında geldiği nokta "gerçek islam" tartışması oldu.

Buralar dibi olmayan kuyular. Beyhude tartışmalara girmenin lüzumu yok. Anadolu İslam'ı ile Mekke-Medine İslam'ı bambaşka şeylerdir. Tabii burada geçmiş zaman kullanmak daha yerinde olur çünkü Ortodoks İslam'ın kurumsallaşması ve gücü elinde tutması tek tipleşmeyi de beraberinde getirdi. Neyse dediğim gibi buralar dipsiz kuyular ve benim girmeye hiç niyetim yok. İyi tartışmalar.

Sorsan Kur'an ı hiç okudun mu diye, Youtube da videosunu izlemiştir.
Okusada mealini ceviren zatlarin cevirisinde benimsenmesi gerekmiyormu? Herkes arapca bilmiyor. Arapcaninda bir kelimeye 5 karsiligi geliyor. Bir de bazi islam alimlerine gore kısmı var. Adam zaten onemli zatlarin meallerindem ogrenmiyormu. Bugun elmalili hamdiyazır varken kimin ne curretine. Dusunsene bir de yanlis uyguladigini ayeti kerimeyi.
Direct busted...

Arkadaşlar gerçek islam bu değil..

Din, kişi ile Allah arasındadır. ne zaman bu bağa üçüncü kişiler giriyor, o zaman hurafe oluyor ve din olmuyor. kandırılmaya müsait insan günümüze çok maalesef. okumak, bilmek yerine basitçe aldanmayı seçiyor insanlarımız.

Hiç de boş bir laf değil,
Eğer kuranı kerimin hükümlerine hakimsen
İslam adına yapılan fiillerin, dine uygun olup olmadığı hakkında
bir kanaate varmaktan bir sakınca olmasa gerek

Abi ben bu alana çok hakim değilim ya. Beni çok şey etmeyin siz. Benim yerime @ibadeath bu alanda konuşabilir..

İslam bir. Yerel kültürler kendi kimliklerini koruyarak İslam'a geçtikleri için bazı farklı uygulamalar var ve bunda İslam'a aykırı olmadıkları sürece bir sakınca yok.

Geri