Asgari ucrette 4.000 beklentisi

B
  • Kullanıcı BuYuCu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Neden yemiyorsunuz canım vejiteryanmısıniz toplu olarak?
Boş yapan kim görüyoruz. La olum bir avuç siyasetci ve etrafindakiler donuna kadar alıyor senden ama sen hala iyi yapıyorsunuz mittetrarım size diyordun. Sen bundan daha da beter yaşamayı hak ediyorsun.
bize para değil insan lazım kardeşim, gel kanka olalım.

@melnur sen ne sayıkliyorsun bugün sanayide pazarları bile çalışma oluyor full mesai iyi bir ustanın eline aylık 15 20 bin lira para geçiyor

@melnur sen ne sayıkliyorsun bugün sanayide pazarları bile çalışma oluyor full mesai iyi bir ustanın eline aylık 15 20 bin lira para geçiyor
O para asgari ücret olmalı canım. Usta daha fazla kazanmalı. Ben memur olarak elime geçen net hemen hemen 40 bin TL.

Bu Climax nasıl laf ediyor diye sormuyorum, onun karakteri belli-de, hala bu platformda olması çok enteresan.. Gelelim asgari ücrete; bize para niye lazım, yaşamımızı idame etmek ve çocuklarımız için sıkıntısız bir standart hazırlamak için değil mi? Yaşamı sürdürmek için elzem ihtiyaçlarımızı var. Yeme-içme&gıda, su, elektrik, ulaşım ve barınma. Bunların fiyatları artıkça paraya olan ihtiyaç kimilerinde tapma olsa bile artan bir ihtiyaç oluyor. Bu gider kalemlerinde yapılacak düzenlemeler ihtiyacı standart bir seviyede tutar. Hiç birşey yapılmasa ve devlet aldığı vergi oranını minimuma, işletmecilerden ve üreticilerden dahil tabi, bir indirim yaparsa bakın Ne oluyor.. Haa şunu da söyleyim; o zaman esnaf aç gözlük yapmayıp millet yararına çalışacak sanıyorsanız makul düzey 3500 derim. Ama sokakta ona buna kötü diyen, kamera karşısında sıradan, kamerasız ortamda konkende olanlar bunu pek kavramaya ama düşünün... Bu arada X, bu Climax kullandığı (piç) kelimesi için sanırım kullanım onayı alınmış oluyor dimi? Neyse en azından veled-i zina dan daha kısa. Bu kolaylıklar için teşekkür ederiz. Bunu bileyim de bana verilen uzaklaştırma cezasının sebebi olabilecek kelimeleri önce senden teyit alıp yazacağım da....

Galaxi lideriniz sizi bugüne kadar enflasyon canavarına yedirtmemiş. Nankörlük yapmayın sen çok yaşa Galaxi liderimiz deyin ve oturun evinizde zındıklar.

Bazı yorumlar okuyorum "2825 neyinize yetmiyor nankörler " demedikleri kalmış. Akıl alır gibi değil. Ne ile beslenip ne yiyip içiyorsunuz inanın araştırma konusu. İsviçreli bilim insanlarına sesleniyorum ya da yok burada da var bir kaç bilim insanı sizlere sesleniyorum nedir bunun sırrı ?

Son düzenleme:
Bazı yorumlar okuyorum "2825 neyinize yetmiyor nankörler " demedikleri kalmış. Akıl alır gibi değil. Ne ile beslenip ne iyip içiyorsunuz inanın araştırma konusu. İsviçreli biim adamlarına sesleniyorum ya da yok burada da var bir kaç bilim insanı sizlere sesleniyorum nedir bunun sırrı ?
Söylemem ancak imanlı insanlar Bunu idrak eder..

Bilim insanınında bilmeyenine denk gelmek...bu mecrada olağan olmalı.

Neyse baştan eylemek gerek;
Bana göre değil bu meclisler,
İnan sana değil kastım cahille sohbeti kestim.p
Aa ne ayıp iki dakikada beni cahil yaptınız pes.
Oysa birazcık espiri yapmıştım..

Geçen yıl asgari ücrete yapılan zam sanırım 1-2 ay içinde ermişti. Bu yılki yapılacak zam da bu süreyi aşmayacaktır muhtemelen. Zam gerçek enflasyon rakamları üzerinden yapılmıyor. TÜİK’in belirlediği rakamlar üzerinden yapılıyor.

Paranın niceliği değil de niteliğini tartışmaya açsanız daha tutarlı olur.

Asgari ücrete büyük zam, yüzde otuz deniyor, yapacaklarmış gerçekten. Boşuna kimse okumasın artık, asgari ücretler birkaç yıla memurları geçer. Memur zammı çok yetersiz kalacak çünkü, birkaç ay içinde gün yüzüne çıkar her şey.

Asgari ücretten daha az maaş alan iş kesimlerine örnekler:
Ücretli öğretmenler.
Yeni mezun mühendisler ve diğerlerine yapılan iş teklifleri

Ya iyi ki bir memur oldun, devlet kasanın anahtarını sana versin oldu olacak

Geri