Asgari ücret 1300 tl oldu

Konu sahibi son olarak 2129 gün önce görüldü
Hala yok başka şeylerin fiyatı yükselecek yok öyle olacak yok vergi çok kesilecek diyen arkadaşlar var pes diyorum.

Bir şeyide beğenin :)

En iyi yorum bu olmuş. Sadece akp'ye bağlamamak lazım olayı. Sözünde durdu asgari ücreti 1300 yaptı tebrik etmek lazım da en büyük pay sahibi muhalefet. İlk seçim vaatlerinde muhalefetle dalga geçenler kaynak nerde kaynak diyenler şimdi ''biz yaparız, biz buyuz, güçlü türkiye, güçlü hükümet'' muhabbetlerine girmesinler muhalefet olmasa asgari masgari artmayacaktı.

Yıl başından sonraki ilk üç ayda yapılacak zamlarıda yazarsan beğeneceğim.
Muhasebe cebine girenden çok cebinde kalanla yapılır.

Verilen linklerdeki konularda kimse asgari ücretin 1300 lira yapılamayacağını söylememiş. Servis edilen haberde Ali Babacan'ın çark eder gibi "1300 lira yapacağız demedik" demesine yorumlar yapılmış ve onun üzerine konu "1300 lira verilse ne olacak ki, o parayla da geçinilmez" noktasına gelmiş. 1300 verilse dahi elektrikle, suyla, doğalgazla geri alınır denmiş.

Ben şu konuları başından beri takip ediyorum, asgari ücretin arttırılamayacağını muhalefet partilerinin seçim vaatlerinden sonra sadece akp'lilerden duydum:D

Sonra parti ağız değiştirip biz de arttıracağız demeye başlayınca ortamlardaki akpliler "yaparsa akp yapar" demeye başladılar.

Şimdi 1300 lira olayı kesinleşince "noldu, nasıl yaptık ama?" diyeceğinize, yapılabiliyordu madem bu zamana kadar niye yapmadınız deseniz daha doğru olur. Ya da madem yapılabiliyordu niye "zulüm olur" dediniz, "kaynak nerede?" dediniz deseniz daha doğru olur.

Keko gibi yapılamayacağını savunduk sizin yüzünüzden diye özeleştiri de yapın bence:D

1300 oluyorsa da herkes hayrını görsün ama kesinlikle geçim sağlayacak ve şükredilecek bi para değil.

1300 de bile iş verenler ağlıyorsa 1500-1800 olsa iç savaş çıkardı artık :D

olan yine millete oluyor, devlete ödenen paralara bir bakın ;)

12376696_10153114876531853_1477238155071891992_n.jpg

Bunlar fon gibi işsizlik maaşı emekli maaşı gibi şeylerin odemesine bir fon devlet kaynaksiz ödeme yapamaz. Sacmalamayalim muhalefet olucaz diye.

Sonuçta yeni yılda yine fakiriz :kiki: Neyse ki öğrenci bursum 400 TL onda bir katakulle olmadı :))) ve Hatem ben bir haber okumuştum AKP belirli sayıda Taşeron işçisini belirli düzeylerden ve seviyelerden eleyerek kadrolu yapacakmış yeni yılda ama hangi ay hatırlamıyorum.

Dediğin gibi tamamen ortadan kaldırmasını hepimiz isteriz ama bunu yapması çok imkanlı mı ? Yıllardır sürünüyor işçiler çünkü beni biraz bilgilendirir misin abi tam vakıf değilim konudaki detaylara.

Yazıktır ki asgari ücret miktarının 2.500 TL OLDUĞU BİR tartışma içerisinde olmamız gerekirken 1.300 tl yapılmasını nimetmiş gibi tartışıyoruz :) ÜSTELİK DÜNE KADAR MUHALEFET PARTİLERİ 1300 TL YAPACAĞIZ DEDİKLERİNDE AKEPE İSE " OLUR MU ÖYLE ŞEY KAYNAK YOK SAÇMALAMAYIN YAPILMAZ " diye muhalefet ediyorlardı ..

BUGÜN 1300 TL OLUNCA SANKİ DÜN BUNLARI SÖYLEYENLER KENDİLERİ DEĞİLMİŞ GİBİ bir de ucuz kahramanlıklar yapıyorlar :)
Diğer taraftan çay kaşığıyla verdikleri bu zammı kepçeyle alacaklar .. 8,5 milyon kişiye yüzde otuz zam yapıldı ama 70 milyonun ihtiyaçlarında görün bakın nasıl zamlar geliyor .. Çalıştığım işyerinde bile Ocak ayında ürünlerimize yüzde 18 zam yapma kararı aldık ..

VELHASILI ; HAKİKATEN MİLYONLARCA DANSÖZ VAR ..

Velhasilkelam; akp kendi cebinden vermediği için imkanları ve firsatlari kullanacak kadar akıllı davrandığı için chp nin 1.500 tl lik hayatta olmaz fikrinin gayet olabilir olduğunu bize gösteriyor.

Sonuçta yeni yılda yine fakiriz :kiki: Neyse ki öğrenci bursum 400 TL onda bir katakulle olmadı :))) ve @Hatem ben bir haber okumuştum AKP belirli sayıda Taşeron işçisini belirli düzeylerden ve seviyelerden eleyerek kadrolu yapacakmış yeni yılda ama hangi ay hatırlamıyorum.

Dediğin gibi tamamen ortadan kaldırmasını hepimiz isteriz ama bunu yapması çok imkanlı mı ? Yıllardır sürünüyor işçiler çünkü beni biraz bilgilendirir misin abi tam vakıf değilim konudaki detaylara.

Valla tamamen kaldıracaklarını sanmıyorum. Sloganları ''bütün taşeron işçilere kadroya geçirmek, geçiremediklerimizin şartlarını iyileştirmek'' şeklindeydi. Devlet dairelerinde çalışan bütün taşeronları kadroya geçireceklerini söylüyolar, özel şirketlerdekiler ne olacak onların akıbeti belli değil. Onlarada muhtemelen iyileştirme adı altında maaşlarına 3 ayda bir ekstra ikramiye vs. gibi göstermelik ücret yatırabilirler. Valla uzun lafın kısası bekliyoruz. Ama gerçekçi olmak gerekirse ben düşünmüyorum taşeron sistemin kalkacağını.

Her yılbaşı klasik haberdir.
Milli piyango’nun büyük ikramiyesiyle neler yapılabilir?
225 tane ev alınabilir.
Her ay 490 bin lira faiz alınabilir.
333 bin çeyrek altın alınabilir.
92 bin koyun alınabilir filan.

*

Peki neler alınamaz?

Mesela, Ak Saray’ın sırf camları bile alınamaz. Tam biletinize 55 milyon liralık büyük ikramiye isabet etsin, saraydaki pencerelerin anca 10’da birine cam takabilirsiniz. Gerisini naylonla örtmeniz lazım.

Büyük ikramiyeyle Ak Saray’ın elektrik-doğalgaz faturasını anca iki ay ödeyebilirsiniz. Geriye kalan 10 ay tezek yakmanız lazım.

Büyük ikramiye tam biletinize bile çıksa, 1150 küsur odanın yıllık temizlik masrafını karşılayamazsınız, anca yarısının deterjanını alabilirsiniz. Öbür odaları, yalakaların yalayarak parlatması lazım.

Büyük ikramiyemi vereyim, asrın liderimiz örtülü ödenek olarak kullansın deseniz… Anca 15 gün yetiyor. İsraftan kaçınan, tutumlu asrın liderimizin mütevazı örtülü ödenek masrafını karşılayabilmeniz için, her sene 24 defa yılbaşı büyük ikramiyesi kazanmanız lazım.
http://www.forumsal.net/makaleler-ve-kose-yazilari/598640-yilmaz-ozdil-piyango.html sayfasından tamamını okuyabilirsiniz..

adamlar kendi zevki için milyon dolarlar harcasın ama halk, işçi aç kalsın :D
hani şöyle bir tabir vardırya adam G*tünü bile parayla siliyor, al işte ondan :asd:

bu millete müstahak bu, hatta asgari ücrete zam yapacaklarına hiç para vermesinler, ne gerek var ki?

Muhalefet ilk defa bi halta yaradı.Yoksa zam hayal olurdu.Ha zam geldi her şey güllük gülistanlık mı olacak tabi hayır.verirler çay kaşığıyla alırlar kepçeyle.

Geri