Asgari ücret 1300 tl oldu

Konu sahibi son olarak 2129 gün önce görüldü
Durun arkadaşlar ben sizin yerinize yorum yapıyorum.
Devlet vergilerle gene kesecek zaten!!! Enflasyon tavan yapacak!!! İşveren hiç düşünülmüyor!!! Kahrolsun asgari ücrete zam yapan Akepe zihniyeti ve koyun yandaşları!!!

Bide 1 ay önce "asgari ücret 1300 tl olmayacak!" Başlıklı topiğe "şimdi oy verenler düşünsün" yazan bi arkadaş vardı akdhskdjkapd lan çok gülüyorum ya.

@Hatem

Ben bu zammın verilmiş kötü söz olarak görüyorum. İstihdama zararlı oldu. Onun yerinde iş yerlerinde çalışma süresine göre arttırılmalıydı devlet gözetiminde. İşe ilk giren de 1300 6 aydır orada çalışanda 1300 mesela bence bu olmamalı. Eylülden sonra kesilen vergi çok yüksek yani vatandaşın eline fazla bişey geçmeyecek devlet kendi yaptığı zamdan yine payını alacak. İşveren korkup işten işçi çıkacak işleri yavaşlayacak vs. Bunu tam anlamıyla yorumlamak için eylül ayında ki zammı beklemek gerekiyor. Allah asgari ücretlinin yardımcısı olsun hayat şartları zor .

@Makarov mevcut uygulamada da zaten yanlış bilmiyorsam 1200 tl üzerinde maaş alanlardan devlet ikinci 6 ayda ekstra vergi alıyor. 2016 yılı için devlet işverene asgari ücret için 40% lık bir destek sağlayacak. Bende maaşımdan ekstra vergi kesilmesine razı değilim. O kadar süper zeki o kadar süper üretken bir toplumuz ki buna rağmen devlet bizden yinede fazla vergi alıyor. Bugün mevcut hükümette hangi parti olursa olsun o vergiyi alacak zaten senden. Bunu AKP ye bağlamak doğru değil. Mesela muhalif arkadaşlar hükümetin yaptığı her bku eleştirmek yerine gerçekten eleştirilmesi gereken şeyleri eşleştirseler ülkece daha iyi yerde olucaz. Mesela Meclis'e türbanla girip ülkeyi yobazlaştırıyolar gibi saçma sapan eleştiriler yapmak yerine taşeron sistemi kaldırmaları adına bir eleştiri yapsalardı çok daha iyi olacaktı. Yani lafı uzatmadan söylemek istediğim şey, mevcut hükümet her ne yaparsa yapsın istisnasız olarak eleştiriliyor.

çok faydalı oldu çalışanlara. 3 çocuklu bir aile 1400 müş.
1000 çok azdı iyi oldu

İyi güzel oldu inşallah ekmeğe ve KDV si yüksek olan lüks olmayan temel ihtiyaçlara zam da beraberinde gelmez.

@Hatem

Tabii ki ben chpli olmama rağmen takdir ettiğim yönleri çoktur . Yapılan hizmet sonuç ne olursa olsun hizmettir. Vergi konusuna gelince bence kim gelirse gelsin gözüyle bakmamak lazım . Zengin daha zengin olurken orta hal ve aşağı kısımları iyice gömmek iyi değil . MTV ÖTV TELEFON elektrik su vs herşeyi toplasan 1300 lira alan adam temmuz da 400-500 lira vergi ödüyor bence bu adil değil . Gelir düzeyine göre vergi olması gerekli diye düşünüyorum.

Yapılacak zamlarla geri alınır o para. Sevinmeye lüzum yok. Aynı olacak her şey.

hadi coşalım o zaman gelsin vergi zamları
animated-smileys-bananas-001.gif

[YOUTUBE]p5HzDq7_so0[/YOUTUBE]

Geri