Arkadaslıklar menfaate mi dayalı sizce ?

Konu sahibi son olarak 2585 gün önce görüldü
Kendi acımdan baktıgımda menfaate dayalı arkadaslıklar yasıyorum bu durum bende sarsıntı yaratıyor arkadaslıklardan sıkıntısı olanları dinlemek isterm

Temelde her şey menfaate dayalı, maddi olmasa bile manevi duyguları, egoyu tatmin etme söz konusu

Evet ne kadar inkar edilse de artık menfaate dayalı arkadaşlıklar çoğunlukla maalesef..

Bu yeni duruma adapte olmak icin ne yapmaak gerekir... Menfaate dayalı olan arkadaslıklar sanırım hic arkadasım yok

İnsanın arkadası olmalı

bütün arkadaşlıklara çizgi çektim. herkes uzak dursun benden.

menfaate dayalı olan şeyin adı zaten ARKADAŞLIK değildir.

kelime anlamına bakarsak menfaat üzerine olması gerekiyor zaten. Bir ortamda birlikte bulunanlardan her biri. Aynı ortamda birlikte olmaları ortak yanları. Buda menfaattir. Yada birbirlerine karşı sevgi ve anlayış gösteren kimselerden her biri. Yani sevgiye karşı sevgi anlayışa karşı anlayış gösteriyoruz. Buda menfaat zaten. Anlayışsız biriyle arkadaş olamassın. Seni sevmeyen biriyle olamassın. Demek ki menfaatmiş.

Ancak hikayesine bakarsak ap ayrı bir durum ortaya çıkıyor. Türkler savaş sırasında arkalarına taşa döner öyle savaşırlarmış. Arkadaş deyimide buradan gelmiş. Arka-taş dan arkadaş olmuş. güvenebileceğimiz kişi anlamında kullanılmış.

Test etmek lazım. Her önüne gelene arkadaş denmez.
İki çeşit arkadaş tipi vardır. 1. Ortama girince sigara paketini ortaya koyan. 2. Her saat başı sigarasını sayan.
Kalite istiyorsan 2 numaraya yol vereceksin :d

Hele de üniversite de.
Tabi içinde çok az sayıda mükemmeli çıkıyor.

Herseyin temeli menfaat zaten. Sahsen benim icin oyle :D

agacım din bile menfaate dayalı cennet vaad edilmeseydi kim uğraşırdı ibadetle

Geri