Araştırma: Gençler artık bekar olmaktan daha memnun

🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
Bekarlık sultanlıktır! Araştırmaya göre gençler artık bekar olmaktan daha memnun

Yeni yapılan bir araştırma, 2000'lerin başında doğan gençlerin kendilerinden 10 yıl önce doğanlara kıyasla bekar olmaktan daha memnun olduğunu ortaya koydu.

Almanya'daki Mainz Johannes-Gutenberg Üniversitesi tarafından yayımlanan araştırmaya göre, uzmanlar, ülkede 2008'den bu yana romantik ilişkileri ve aile dinamiklerini inceleyen bir araştırma grubunun verilerini analiz etti.

Araştırmacılar, 2008-2021 döneminde kurumun yıllık yaptığı ve yaklaşık 12 bin kişinin katıldığı anketlerin sonuçlarını inceledi.

Farklı yaş gruplarına odaklanan araştırmacılar, bu sayede 1970 ile 2000'li yılların başına denk gelen dönemde doğanların, romantik ilişkilere bakış açısını kıyasladı.

Araştırmacılar, 2001-2003 yıllarında doğan gençlerin, 1991-1993 yıllarında doğanlara kıyasla bekar olmaktan "önemli ölçüde memnun olduğunu" tespit etti.

Araştırmanın Başyazarı Psikolog Dr. Tita Gonzalez Aviles, yaptığı açıklamada, özellikle Batı ülkelerinde bekarlığın eskiye göre sosyal açıdan daha kabul edilebilir bir duruma döndüğünü belirtti.

Aviles, "bugünkü gençlerin hayatlarını bireysel yaşamaya daha fazla değer verdiğini" ifade ederek bu nedenle bekar olmaktan memnun olabileceklerine işaret etti.

Kaynak

mc51T0248USeov08QNvPZA.jpg

Evlilik herkese uygun değil ancak çoğu kişi toplum baskısı ile evleniyor.
Sorun şu ki evlilik sorumluluğu alamayacak kişiler de evleniyor ve çocuk sahibi oluyorlar ve bu örnekler de evlilik kavramına olan güveni azaltıyor.

nişanı kınası düğünü vs derken
milletin canına okuyorlar
sonra mı
ne bok yerseniz yiyin

• Alkış
Tepkiler: ne
Şİmdiki gençler her tür sorumluluktan korkuyor. Çoğu 30 yaşına kadar çocukça kalıyor ve anca 35 yaşından sonra iş aramaya başlıyor. Muhtemelen veliler emekli olunca yeni bilgisayar parası vermiyorlardır. Bir de saçma fikirleri olur. Hayatın gerçekliğinden kopuklar. Hatta hayattan kopuklar.

Toplum, aile baskısı aşılabilirse insanlar da kararlarını özgürce alacak ve evliliğe uygun olmayan kişiler de mecburen evlenmek zorunda kalmayacaktır.

Şİmdiki gençler her tür sorumluluktan korkuyor. Çoğu 30 yaşına kadar çocukça kalıyor ve anca 35 yaşından sonra iş aramaya başlıyor. Muhtemelen veliler emekli olunca yeni bilgisayar parası vermiyorlardır. Bir de saçma fikirleri olur. Hayatın gerçekliğinden kopuklar. Hatta hayattan kopuklar.
Bunun sebebi 20 sene zorunlu eğitim verilmesidir. Mecburi eğitim 5 seneyle sınırlı olmalı

Bunun sebebi 20 sene zorunlu eğitim verilmesidir. Mecburi eğitim 5 seneyle sınırlı olmalı
Zorunlu eğitim süresi tamamlandıktan sonra öğrencinin yetenek ve ilgi alanlarına göre ders seçmesi daha faydalı olur. İlgi duymadığı ya da kabiliyeti olmayan dersler yüzünden çoğu öğrenci okulda başarısız oluyor.

Örneğin matematik üzerine başarılı olacak çocuğa, zorla sözel dersler öğretilmemeli çünkü zaten ezbere dayalı öğreneceği için bir süre sonra unutacaktır.

Çünkü geleneğiniz göreneğiniz, adetiniz bitmiyor. Saçma sapan adetler. Saçma sapan aile ilişkileri. Ailelerin gençlere yaptığı baskı. Birey olamamış bir yığın insan. Benim için de süreç böyle işlese valla ben de evlenmek istemezdim. Yakın zamanda evlenecek biri olarak tek derdim omuzlarımı sığdıracak bir gelinlik bulamamam kdjd Tabii ki çok telaşlı bir süreç, bu süreci daha karmaşık ya da huzurlu hale getirmek mümkün.-tam burada şükür moment- hayalimdeki gibi evleneceğim, sade, zarif ve şık. Simple is the best :d

@Larien aslında evlilikte gelenek görenek işleri ritüel gibi görünse de sosyoekonomik test amaçlıdır. Evlenecek kişilerin ve onların ailelerinin birbirine uyumu test edilir. Evlilik isteği ve bunu gerçekleştirmek ve dahası devamı için ödenmeye razı olunan bedeller ölçülür. Sınanır.

Eğer evlendikten sonra ailenizle pek görüşmeyecekseniz ve dünürler kaynaşmayacaksa, ve buna müstakbel eşiniz de okeyse... Sallayın gitsin ritüelleri. Bas imzayı belediyede kot tişört gez kafana göre.

Yav ne evlenmesi, gençler 40 yaşından önce anasının babasının evinden dışarı çıkıp ayrı ev tutamıyor xd xd xd

Bence evlilik öncesi ritüellerin bazıları ilişkileri zorlaştırıyor. Abartmaya gerek yok bu töreni. Ailelerin istekleri karışıyor, evlenecek insanların arzuları arka planda kalıyor bazen. Özellikle genç evliliklerde, çiftler kalıyor etki altında. Annesinin arzusunu, kendisine ait sanıyor genç kızlar mesela.
Samimiyetle bir şey söyleyeceğim bizim ailelerimizin kafası hep şu şekilde işledi: “Ne düşünüyorsunuz, ne yapacaksınız, destek olacağımız yerde olalım.” Olabildiğince de huzurlu geçirdik hem kendimiz hem ailelerimiz açısından. Yoksa elbette tam uyum mümkün değil, uyuşmayan yerlerde evlenen çiftin bir irade göstermesi, ebeveynin de bu iradeyi kabul etmesi gerektiğini düşünüyorum ben. Hepsi çok çocuk evlendirdiler, belki de deneyimliler artık :d Sadece bu kadar zor olmak değil her şey. @climax

Geri