Antideprasan ilaçları neye göre veriliyor ??

A
  • Kullanıcı Alperen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Sağlık Soruları
Arkedaşlar antideprasan ilaçlarından hangisi en etkilidir veya hastalara neye göre veriyorlar veriliyor efexor lustral paxil gibi ilaçlar neye göre veriliyor ? Efexor bağımlılık yapıyormu ?

Bilen yok galiba :) Valla bende hiç bilmiyorum :)

tıkla

Burda Gerekli Açıklama Var Lakin ben kullanılmaması taraftarıyım.Çok Kullandım hiç bir etki Yapmadı. Psikolojik bir durum Oluyo.Bu ilaçı Genelde psikyatrisler veriyor.Ama psikolog daha iyi bana göre.
Bu ilaçsadece beyine zarar veriyor Okadar.

Ritalin vb. ilaçlar HASTALIĞI TAŞIMAYAN şahıslara verilmez taşıyanlarada kırmızı reçeteyle verilir ve onlarada bağımlılık yapmaz.Antidepresanların etkilerinin kesinliği kanıtlanmamış olmakla birlikte yaşadığınız depresyonun şiddetine göre doz ağırlığında verilir.Tabi birtek depresyonlarda da değil.Uyku bozukluklarında,,dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluklarında vs. verilir. %100 garanti etki eder mi üzülerek hayır diyebilirim.Psikiyatrik bozukluklarda herşey insanın kendisinde biter. ''Ben iyileşeceğim'' diyebilmeli insan.Kendini saldıktan sonra en iyi hekimlerde gelse birşey düzelmez.Her antidepresanın her birey üzerindeki etkisi aynı değildir.Sana iyi gelen bir ilaç bir başkasına iyi gelmeyebilir hatta yan etki gösterebilir.Psikoterapi,hipnotrapi gibi tedavilere daha öncelik vermek lazım.Tabii ki hızlı yol katetmek için ilaç tedaviside uygun olur ancak Hekim denetiminde.Ağrı kesici gibi kendi başınıza antidepresan alıp kullanmak doğru değildir.Anti depresanların yan etkilerinden biride depresyon etkisini dahada şiddetlendirmektir çünkü.Zaten gittiğiniz zaman Dr'unuz size uygun ilacı yazıp randevu verecektir ileriki süreçlere.Bunun nedenide ilacın işe yarayıp yaramadığıdır.Yaramıyorsa değiştirir yada dozunu arttırır.Psikiyatrik / psikolojik bozukluklarda verilen ilaçlar soğuk algınlığında yada fiziksel rahatsızlıklarda verilen ilaçlar gibi kesin etkiye sahip olmadığından hekiminiz sizi takip edecektir.

Geri