Antep Fıstıklı Dürüm baklava

Konu sahibi son olarak 5 gün önce görüldü
430ca13af79e.jpg

Malzemeler:

1 paket baklavalık yufka
500 gr toz antep fıstığı
150 ml eritilmiş tereyağı (soğumuş)

Şerbeti için
2.5 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
1 limonun suyu

Hazırlanışı:

Şerbet için tencerede su ve toz şekeri kaynatın. Kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra limon suyunu ilave edip ocaktan alın. Soğumaya bırakın. Tezgaha 3 baklavalık yufkayı üst üste yayın. üzerine toz antep fıstığı serpin. çok ince bir şekilde dürüm şeklinde sarın. Yağladığınız tepsiye dizin. Kalan malzemeleri de aynı şekilde hazırlayın. İstediğiniz büyüklüklerde kesin. üzerine eritilmiş tereyağı döküp yağlı kağıt ile üzerini kapatın. önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika bekleyit. Daha sonra üzerine soğuk şerbeti dökün. Dinlendirdikten sonra servis yapın.

Arkadaşlar bunun adı zengin tatlısı

Koçak’tan yiyin arkadaşlar. Israr edip Güllüoğlu’ndan alacaksanız eğer Gazimuhtarpaşa Şubesi’nden alın. Çağdaş’ı filan da çok abartmayın. Oralar en iyisi.

Aaa ben en çok havuç dilimi severim.

Bu adamı çok bayıyor be.

Geçen hafta antepten buna benzer birşey geldi fıstık ezme mi neydi adı 5 tane yedim Allah affetsin düz duvara tırmanıcaktım biraz daha yeseydim :D

Ayrıca cevizli baklava diyenin hayat damarlarından biri kopuktur. Cevizli baklava diye bir şey yoktur. Cevizli tatlıdır o. Baklavamsı görünümü var sadece.

Linç edin şu cevizlicileri. Muhafızlar !

antep fıstığı cevizden daha lezzetlidir ama baklavaya ceviz daha çok yakışır. bunu içten içe herkes bilir ama fıstık lobisi kabul etmek istemez!

Geri