ANTALYA SAĞLIK MESLEK LİSESİ TANITIMI
ÖZGEÇMİŞİ: Okulumuz 2007 yılının Haziran ayında Ayten Çağıran Ticaret Meslek Lisesinin üst katında 6 derslikli olarak kuruldu.
2007/2008 Eğitim-Öğretim yılında da 72 öğrenci 3 sınıf olarak Hemşirelik, 24 öğrenci 1 sınıf Anestezi bölümü ile eğitim öğretime başladı. 2008 - 2009 Eğitim-Öğretim yılında da yine aynı bölümlere aynı sayıda öğrenci alarak başladı. 2008 - 2009 Eğitim-Öğretim yılının Şubat tatilinde ise Yeşilbayır İMKB Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi' nin binasına taşındık. Halen aynı okulda hizmet vermekte olup, 2010 - 2011 eğitim öğretim yılında kendi binasına taşınmak üzere planlama yapılmaktadır.
ÖĞRETMEN KADROSU: Okulumuzda 1 Müdür , 2 Müdür Yardımcısı ve 25 tane öğretmenimiz vardır. Öğretmenlerimizin branşları: 14 tane meslek dersi, 2 Türk Dili ve Edebiyatı, 1 Matematik, 1 Fizik, 1 Kimya, 1 İngilizce, 1 Biyoloji, 1 Tarih, 1 Coğrafya, 1 Felsefe, 1 Beden Eğitimi öğretmenimiz vardır.
Okul Müdürümüz: Hamdi ÖZCAN
Müdür Yardımcılarımız: Arif ÇÖLKESEN, Gökhan TÜRELİ
Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenlerimiz: Akın ACAR, İbrahim KIVRIM
Matematik Öğretmenlerimiz: H.Ali ARICAN, İbrahim ULUDAĞ
Fizik Öğretmenimiz: Gökhan TÜRELİ
Kimya Öğretmenimiz: Orhan KAZAZ
Biyoloji Öğretmenimiz: Süleyman Cem ALATAŞ
İngilizce Öğretmenlerimiz: Nilgün BAHADIR, Volkan MUTLU
Medikal Bakım Öğretmenlerimiz:
Keziban BARATALI , Nimet ŞİMŞEK, Ayşe DEMİREL, Emine ÜNSAL, Ümmüşen KAYA, Gülçin BAYSAL, Yasemin YILDIZ, Reyhan AKPINAR, Hülya KAYA, Birsen KOCAL
Anestezi Öğretmenimiz: Sevim CÖMERT, Fatma EKİCİ, Alev SAYIT
Tarih Öğretmenimiz: Mehmet Eflatun ÖZÖĞREN
Felsefe Öğretmenimiz: Hülya BALDAK
Beden Eğitimi Öğretmenimiz: Akın UYMAZ
Rehberlik Öğretmenimiz: Gökçe ÖZARSLAN
Coğrafya Öğretmenimiz: Hayrettin BEŞKAZALI
- Acil Tıp Teknisyenliği(Karma) - Sağlık Memurluğu(Erkek)- Laboratuar Teknisyenliği (Karma) - Röntgen Teknisyenliği(Karma) - Hemşirelik(Karma) - Diş Protez Teknisyenliği(Karma) - Ebelik(Kız) - Çevre Sağlığı Teknisyenliği(Karma) - Tıbbi Sekreterlik(Karma) - Ortopedi Teknisyenliği(Karma) - Anestezi Teknikerliği(Karma)
Sağlık Meslek Lisesine Giriş Şartları:
- T.C vatandaşı olmak.
- İlköğretim okulunun 8.sınıfında okuyor olmak.
- 16 yaşını geçmemiş olmak.
- SBS Sınavında gerekli puanı almış, tercih edip merkezi yerleştirmeyi kazanmış olmak.
- Evli, nişanlı, veya Sözlü olmamak.
- Bölümün gereklerine uygun sağlık şartlarını taşımak.
Üniversiteye Giriş Bilgileri:
Mezun olduktan sonra üniversiteye 2 yıllık yatay geçiş hakkı vardır.
- Üniversiteye girişler ortaöğretim başarı puanına göre değerlendirilir.
- 2 yıllık üniversiteyi bitirdikten sonra paramedik (ATT) olarak mezun olur.
- Devletin atama yapmadığı durumlarda devlet kurumları ile sözleşmeli olarak yada özel hastanelerde görev yapılabilir.
- 2 yıllık Sağlık Meslek Yüksekokulları başta Antalya, İzmir, Çanakkale, İstanbul, Kayseri, Eskişehir, Mersin, Adana, Sivas, Erzurum, Ankara olmak üzere bir çok illerde bulunmaktadır.
- Hemşirelik Bölümlerinde Hemşirelik Yüksek okuluna Öss.Ek Puan vermektedir.
ÖZGEÇMİŞİ: Okulumuz 2007 yılının Haziran ayında Ayten Çağıran Ticaret Meslek Lisesinin üst katında 6 derslikli olarak kuruldu.
2007/2008 Eğitim-Öğretim yılında da 72 öğrenci 3 sınıf olarak Hemşirelik, 24 öğrenci 1 sınıf Anestezi bölümü ile eğitim öğretime başladı. 2008 - 2009 Eğitim-Öğretim yılında da yine aynı bölümlere aynı sayıda öğrenci alarak başladı. 2008 - 2009 Eğitim-Öğretim yılının Şubat tatilinde ise Yeşilbayır İMKB Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi' nin binasına taşındık. Halen aynı okulda hizmet vermekte olup, 2010 - 2011 eğitim öğretim yılında kendi binasına taşınmak üzere planlama yapılmaktadır.
ÖĞRETMEN KADROSU: Okulumuzda 1 Müdür , 2 Müdür Yardımcısı ve 25 tane öğretmenimiz vardır. Öğretmenlerimizin branşları: 14 tane meslek dersi, 2 Türk Dili ve Edebiyatı, 1 Matematik, 1 Fizik, 1 Kimya, 1 İngilizce, 1 Biyoloji, 1 Tarih, 1 Coğrafya, 1 Felsefe, 1 Beden Eğitimi öğretmenimiz vardır.
Okul Müdürümüz: Hamdi ÖZCAN
Müdür Yardımcılarımız: Arif ÇÖLKESEN, Gökhan TÜRELİ
Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenlerimiz: Akın ACAR, İbrahim KIVRIM
Matematik Öğretmenlerimiz: H.Ali ARICAN, İbrahim ULUDAĞ
Fizik Öğretmenimiz: Gökhan TÜRELİ
Kimya Öğretmenimiz: Orhan KAZAZ
Biyoloji Öğretmenimiz: Süleyman Cem ALATAŞ
İngilizce Öğretmenlerimiz: Nilgün BAHADIR, Volkan MUTLU
Medikal Bakım Öğretmenlerimiz:
Keziban BARATALI , Nimet ŞİMŞEK, Ayşe DEMİREL, Emine ÜNSAL, Ümmüşen KAYA, Gülçin BAYSAL, Yasemin YILDIZ, Reyhan AKPINAR, Hülya KAYA, Birsen KOCAL
Anestezi Öğretmenimiz: Sevim CÖMERT, Fatma EKİCİ, Alev SAYIT
Tarih Öğretmenimiz: Mehmet Eflatun ÖZÖĞREN
Felsefe Öğretmenimiz: Hülya BALDAK
Beden Eğitimi Öğretmenimiz: Akın UYMAZ
Rehberlik Öğretmenimiz: Gökçe ÖZARSLAN
Coğrafya Öğretmenimiz: Hayrettin BEŞKAZALI
- Okulumuza Yöneltme Yönergesine göre öğrenci kaydı yapılmamaktadır.
SağlIk Meslek Lİselerİnİn Genel TanImI
Sağlık Meslek Liseleri hastanelerdeki ve her türlü sağlık alanındaki uzman kişilere yardımcı personel yetiştiren eğitim kurumlarıdır. Kendi bölümüne özel eğitim verir ve farklı yetiştirilir. Ülkemizde 240 tane Sağlık Meslek Lisesi bulunmaktadır. Farklı bölümleri vardır. Bunlar genel olarak şağıda belirtilmiştir.
- Acil Tıp Teknisyenliği(Karma) - Sağlık Memurluğu(Erkek)- Laboratuar Teknisyenliği (Karma) - Röntgen Teknisyenliği(Karma) - Hemşirelik(Karma) - Diş Protez Teknisyenliği(Karma) - Ebelik(Kız) - Çevre Sağlığı Teknisyenliği(Karma) - Tıbbi Sekreterlik(Karma) - Ortopedi Teknisyenliği(Karma) - Anestezi Teknikerliği(Karma)
Sağlık Meslek Lisesine Giriş Şartları:
- T.C vatandaşı olmak.
- İlköğretim okulunun 8.sınıfında okuyor olmak.
- 16 yaşını geçmemiş olmak.
- SBS Sınavında gerekli puanı almış, tercih edip merkezi yerleştirmeyi kazanmış olmak.
- Evli, nişanlı, veya Sözlü olmamak.
- Bölümün gereklerine uygun sağlık şartlarını taşımak.
Üniversiteye Giriş Bilgileri:
Mezun olduktan sonra üniversiteye 2 yıllık yatay geçiş hakkı vardır.
- Üniversiteye girişler ortaöğretim başarı puanına göre değerlendirilir.
- 2 yıllık üniversiteyi bitirdikten sonra paramedik (ATT) olarak mezun olur.
- Devletin atama yapmadığı durumlarda devlet kurumları ile sözleşmeli olarak yada özel hastanelerde görev yapılabilir.
- 2 yıllık Sağlık Meslek Yüksekokulları başta Antalya, İzmir, Çanakkale, İstanbul, Kayseri, Eskişehir, Mersin, Adana, Sivas, Erzurum, Ankara olmak üzere bir çok illerde bulunmaktadır.
- Hemşirelik Bölümlerinde Hemşirelik Yüksek okuluna Öss.Ek Puan vermektedir.