Anıtkabir'de saygı duruşu sonrası Fatiha

Konu sahibi son olarak 1239 gün önce görüldü
resized_fe033-b1374b24dgntgghxyae7di1.jpg

Yüksek Askeri Şura toplantısı öncesi YAŞ üyeleri Anıtkabir'i ziyaret etti. Başbakan Yıldırım'ın Atatürk'ün mozolesi önündeki saygı duruşunda dua ettiği görüldü.

Başbakan Yıldırım, Anıtkabir'de Atatürk'ün mozolesi önünde saygı duruşunda bulunurken Fatiha suresini okudu.

Lynx bu bir ilk ve bir baslangıcda ola bilir haber deyeri cok yüksek ...

Atatürk'e deccal diyenler bu fotoğrafı görünce , kahırlarından ölsünler!

Ölülere hediye

Hikmet ehli zatlar buyuruyor ki:
Ölmüşlerimizin ve bütün müminlerin ruhlarına hediye etiğimiz hatimler, Fâtihalar, salevatlar ve hatm-i tehliller, çok önemli, çok kıymetli birer hediyedir. Basra’da genç bir kız vefat eder. Annesi evlat acısından yanar yakılır. 15 gün durmadan gece gündüz Allahü teâlâya, (Ya Rabbî, kızımı rüyada bana göster!) diye yalvarır. Bir türlü göremeyince, Hasan-ı Basrî hazretlerine gider, (Hocam biliyorsunuz, kızım vefat etti, ama rüyada hiç göremiyorum. Ne olur bana bir dua öğretin, onu rüyada göreyim) der. Hasan-ı Basrî hazretleri de, bu kadının kızını rüyada görebilmesi için dua eder. Sonra, (İnşallah kızını rüyada görürsün) der.

O gece anne, kızını rüyasında görür. Ama kızın yüzü gözü değişmiş, çok çirkin ve feci bir biçimde ateşler içinde yanıyor. Anne korkudan hemen uyanır, (Yâ Rabbî nedir bu başıma gelen, keşke hiç rüyamda görmez olsaydım, mahvoldum) der. Tekrar Hasan-ı Basrî hazretlerine gider. (Hocam, kızım ateşler içinde yanıyor) der. Tabiî o da çok üzülür. Birkaç gece sonra, bu sefer Hasan-ı Basrî hazretleri, aynı kızı rüyasında görür. Kız Cennette nimetler içindedir. Hasan-ı Basrî hazretleri, (Kızım sen filan teyzenin kızı değil misin?) diye sorar. O da (Evet efendim) der. (Annen seni rüyasında görmüş, ateşler içinde yanıyormuşsun, ne oldu da, sen şimdi böyle Cennet nimetlerine kavuştun?) diye sorar. Kız der ki: (Hocam, bir Müslüman, bizim kabristana uğradı. 11 İhlâs, 1 Fâtiha okudu ve bir de 10 salevat-ı şerife gönderdi. Beş yüzden fazla genç kız böyle yanıyorduk. Allahü teâlâ, o gün hepimizi affetti. Şiddetli azaptan bizi kurtardı. Çeşitli nimetlere kavuştuk.)

Hasan-ı Basrî hazretleri, kızın annesine durumu anlatınca, kadıncağız rahatlar, çok sevinir.

Mazhar-ı Can-ı Canan hazretleri, kabristandan geçerken, bir kadının kabrinde ateşler içinde yandığını kalb gözüyle görür. Çok üzülür. Kendisi için okumuş olduğu bir hatm-i tehlili, [70 bin kelime-i tevhidi] bu kadının ruhuna bağışlar. Birden ateş kaybolur, kabir Cennet bahçesi olur, (Demek imanı varmış ki, kadın Cennet nimetlerine kavuştu) buyurur. İmanı olmayanlara okunanların faydası olmaz. Şu hâlde, okunan Kur’an-ı kerimin ve edilen duaların sevabları, ölmüşlerimize bağışlayacağımız çok kıymetli hediyelerdir.

Mevlüt şekeri de dağıtılsin

Fatiha nın Anlamı
1- Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle.
2- Hamd o âlemlerin Rabbi,
3- O Rahmân ve Rahim,
4- O, din gününün maliki Allah'ın.
5- Ancak sana ederiz kulluğu, ibadeti ve ancak senden dileriz yardımı, inayeti.
6- Hidayet eyle bizi doğru yola,
7- O kendilerine nimet verdiğin mutlu kimselerin yoluna; o gazaba uğramışların
ve o sapmışların yoluna değil.

Ölünün arkasından neden fatiha okunur ?
Fatihanın Türkçesin de ölümle ilgili bir şey geçmiyor ki

Bakın
Bu olay çok önemli.
Birincisi reformistler Atatürkle kavga etmemeye karar vermiş olabilir.
Anıtkabiri anıt mezar olarak kabul edip kutsamıs olabilirler.
Bunlar orta yol bulma çalışmaları olabilir.

Ama dikkat et, onların kafasındaki hala gazi Mustafa Kemal. Kesinlikle Atatürk değil.

Ha bak belki de tam tersi. Sıradan veli dayinin mezari muamelesi de olabilir bu.

Show...Bugün haberlerde,Anıtkabir'e ziyaretçi sayısının son bir kaç yılda iki milyon arttığından bahsediyordu.Neden acaba?

Saygi duruşunu saçma bulanlardan olarak olması gerekenin bu olduğunu düşünüyorum.

Dua okunması kadar normal bir şey yoktur herhalde -dinsiz miyiz oğlum biz?-
Mevlit okunsun ruhuna hatta belki kemiklerini sızlattığınız yerler biraz huzura erer.
Şeriatle dua etmenin bağlantısı olmadığını da biri anlatsın şuna.

Fatiha, insanin ruhu faydasina okunur ve kabul edilmesi temenni edilir. Binali Yıldırım'ın fatiha okumadığına, aksine Allah'a dua ettigine ve o duanin içeriğinde kemalizmle mucadelede basari elde etme dusuncesi oldugunu düşünüyorum.

Vaktiyle Erbakan oradaki ziyaretçi defterine "yaptıklarını unutmayacağız" yazmisti. İnsanlar o yaziyi yuzlerce yerde Atatürkçülük lehinde kullanmaya calisti. Hayir kardesim, yaptiklarini unutmayacagiz ve senden davaciyiz demek istemisti. Binali Yıldırım da buna benzer bir dua etti onun kabrinin önünde. Nedense çok eminim buna...

Ülkemizin en iyi yaptığı şey abartma bence

Herkes saygısını istediği şekilde gösterebilir.
Haber değeri yok.

Ata'yı Her ziyaretimde okurum , beni neden haber yapmadılar ki hiç :/
Çok kırıldım :T:

Kargaşa yaratmak için yapılan bir haber daha .

Ne güzel işte ölülerin ruhuna Fatiha okumuşlar ne var bunda
Saygı duruşu da yapmışlar
Önemli olan niyet

Okuması güzel birşey.
Ben de okudum okunur yani.

Geri