Amerika'da 6 yaşında çocuğun, öğretmenini kasıtlı olarak silahla vurması

• Kullanıcı Lefty
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Yaşamdan Kesitler
🕒 Konu sahibi 5 saat önce aktifti
Olay ne kadar akıl almaz olsa de ne yazık ki gerçek ve bu yaşta bir çocuğun şiddete nasıl da özendirildiğinin acı tablosudur. Gerek çizgi filmler gerekse oyunlarda, çocuklara sürekli şiddet gösteriliyor ve yaşı çok küçük olanlar da bir bakıma şiddeti oyun zannetmeye başlıyorlar.

ABD'de 6 yaşındaki bir çocuk, sınıfta tartıştığı öğretmenini silahla vurdu.

Newport News Emniyet Müdürü Steve Drew, olayın Virginia eyaletindeki Richneck İlköğretim Okulu'nda dün meydana geldiğini açıkladı. Drew, ikili arasında çıkan tartışmanın ardından çocuğun tek el ateş ettiğini bildirdi.

Ağır yaralanan 30'larındaki öğretmenin hastaneye kaldırıldığı ve durumunun iyiye gittiği duyuruldu.

Drew, saldırgan çocuğun gözaltına alındığını ve olaya başka bir öğrencinin karışmadığını söyledi. Soruşturmanın devam ettiğini kaydeden emniyet amiri, şöyle konuştu:

"Soruşturmayı bitireceğiz. Sormak ve cevabını bilmek istediğimiz sorular var. Ateşli silahın nereden geldiğini ve olayın ne olduğunu öğrenmek istiyorum."

Kaynak: ABD'de 6 yaşındaki bir öğrenci, öğretmenini kasten vurdu

Six-year-old intentionally shot teacher in Virginia school, police say

0_teacher.jpg

Ee oyunlarda zombiler sürekli bir savaşın içinde çocuklar şiddete eğilim gösteriyorlar işte. Ben en çokta oyunlardan diyorum.

Yıllar önce yavru kedileri duvara çarparak öldüren çoçuk ihbarında da yine aile içi şiddet sorunu ortaya çıkmıştı. Çocuk ifadesinde, babasının annesini dövdüğünü ve kafasını duvara vurduğunu anlatmıştı.

Şiddet ile büyüyen çocukların bu durumdan etkilenmemesi ve şiddetten uzak durması mümkün olmuyor.

Ee oyunlarda zombiler sürekli bir savaşın içinde çocuklar şiddete eğilim gösteriyorlar işte. Ben en çokta oyunlardan diyorum.
Bu yaşta bir çocuk nasıl olur da silahla ateş etmeyi bilir ve o silahı nereden bulup da yanına alır?

Elbette oyunlarda görüyorlar yoksa nereden aklına gelebilir ki?

• Beğen
Tepkiler: ne
Ya birde ordaki vakalar öyle bizimkiler gibi değil cinayetler adeta film tadında ve akla hayale gelmeyecek şekilde işleniyor. Bilmiyorum ya

Bu yaşta bir çocuk nasıl olur da silahla ateş etmeyi bilir ve o silahı nereden bulup da yanına alır?

Elbette oyunlarda görüyorlar yoksa nereden aklına gelebilir ki?
Aynen öyle okadar çok savaşa ve şiddete eğilimli oyun çeşidi var ki yetişkinler bile kendini alıkoyamıyor maalesef

Amerika'ya bak çocukları bile yoldan çıktı

Ya birde ordaki vakalar öyle bizimkiler gibi değil cinayetler adeta film tadında ve akla hayale gelmeyecek şekilde işleniyor. Bilmiyorum ya
Ellerinde telefon, tablet ile her şeye ulaşabiliyorlar ve bazı aileler çocuklarının ne oynadığını ya da izlediğini bile takip etmiyorlar.

• Beğen
Tepkiler: ne
Ellerinde telefon ve tablet ile her şeye ulaşabiliyorlar ve bazı aileler çocuklarının ne oynadığını ya da izlediğini bile takip etmiyorlar.
Yurt dışında özgürlüğün zirvesinde herşey bu söylediğin imkansız.

Herkes kendi yanlışları ile boğuşuyor. Amerika'nın en büyük hatası millete silah vermesi.

Bizde de her erkek çocuğun eline verilir 12 yaşından sonra. İlk yaptıkları da arkadaşlarına gidip, silahı doğrultup "Ben şimdi seni vuramazmıyım?" diye sormak olur. Diğer çocuk genelde "Bu deli değil ya" diye düşünür ve "vuramazsın tabi" der. Ve sonrası, bağrışmalar, çığlıklar, ağlamalar.

Bizde de her erkek çocuğun eline verilir 12 yaşından sonra. İlk yaptıkları da arkadaşlarına gidip, silahı doğrultup "Ben şimdi seni vuramazmıyım?" diye sormak olur. Diğer çocuk genelde "Bu deli değil ya" diye düşünür ve "vuramazsın tabi" der. Ve sonrası, bağrışmalar, çığlıklar, ağlamalar.
Olacak iş değil...

bilgisayar oyunları şiddete yöneltiyor, bilgisayar oyunları yasaklansın vs. vs.. bir zamanlar bu konu gündemimizde sürekli yer alıyordu, devam mı yine.

bilgisayar oyunları şiddete yöneltiyor, bilgisayar oyunları yasaklansın vs. vs.. bir zamanlar bu konu gündemimizde sürekli yer alıyordu, devam mı yine.
Oyunlar yasaklansın anlamında değil ancak bazı oyunlardaki şiddet teması, çocukları ve gençleri olumsuz etkiliyor. Yaşına uygun oyunlar seçmesi ve ailelerin de takibini yapıp çocuklarını iyi gözlemlemesi gerekmektedir. Yasaklarla bir sonuca varılamaz çünkü sonuçta gizlice oynamanın da bir yolunu buluyorlar.

Oyun bağımlılığı ise çok farklı bir konudur ve çocuk / yetişkin ayrımı olmadan herkes oyun bağımlısı olabiliyor.

Çocuklar ve gençler açısından, şiddeti özendirici ve normalleştirici her türlü yayına karşı dikkatli olmak gerekiyor.

Bu kadar mantiksizlik olabilir mi? 6 yasindaki bir cocuk, silaha nasil erisim saglayabilir? Amerika’da ciddi problem bu durum. Onune gelen silah sahibi olunca, boyle olaylar daha cok yasaniyor malesef

Geri