Ameliyat Korkusu / Preoperatif Anksiyete

🕒 Konu sahibi 11 saat önce aktifti
Geçmiş olsun.:)

Babam bir gün trafik kazası geçiren birisini aradı, eşi çıktı telefona ve kadına diyor ki: "Ölümcül değildir umarım, yürüyebilecek mi tekrar yoksa yatalak mı kalacak?"
Seninki de o hesap olmuş.:)
Ahhahaha o yaşa gelince ben de aynı seviyeye ulaşacağım.

ben de ilk lokal anestezimi geçen yaz aldım... kolumdaki deri bilmem nesini aldırırken mini bir operasyon geçirdim ve aldırmasam daha az dikkat çekiyordu gerçekten sjhjhs. hiç güzel alamadılar, zaten sonuçlarda bir kısmının içerde kaldığı da belli oldu. tekrardan gitmedim, gitsem belki yine kesecekler ne olacağı belli değil. şu bile benim için gerginlik sebebiydi, başımda asistanlarla dedikodu yaptıkları için daha da gerilmiştim. keyfi olarak bir ameliyata giremeyeceğim kesin, umarım sağlıksal bir durum için de yaşamam bunu. geçirenlere geçmiş olsun, sağlığımızı koruyalım <3

ben de ilk lokal anestezimi geçen yaz aldım... kolumdaki deri bilmem nesini aldırırken mini bir operasyon geçirdim ve aldırmasam daha az dikkat çekiyordu gerçekten sjhjhs. hiç güzel alamadılar, zaten sonuçlarda bir kısmının içerde kaldığı da belli oldu. tekrardan gitmedim, gitsem belki yine kesecekler ne olacağı belli değil. şu bile benim için gerginlik sebebiydi, başımda asistanlarla dedikodu yaptıkları için daha da gerilmiştim. keyfi olarak bir ameliyata giremeyeceğim kesin, umarım sağlıksal bir durum için de yaşamam bunu. geçirenlere geçmiş olsun, sağlığımızı koruyalım <3
Dövme yaptır kesin çözüm

Geçmiş olsun.
Kesinlikle keyfi ameliyat yaptıran estetik takıntılı insanları ben de anlayamıyorum. Sağlık problemi yoksa böyle bir riski asla göze alamam.

Dövme yaptır kesin çözüm
aynen öyle düşünüyorum ilk çıktığımdan beri. ya ben o kadar doktora gitmem ki, maşallah tabii, ilk çıktım odadan çok mutluydum. ertesi gün bi bakalım yaraya dedik, açtım ucundan pürüzsüz bebek gibi ten. aa dedim hiç kötü olmamış ki bu iz miz kalmaz sjhsjhs. meğer ben tam açmamışım, sonraki gün kardeşim bi açtı ıyy dedim bu ne sjhjhs. hiç dikiş görmedim ki yakından, pirenses miyim neyim :(
tekrar kontrole gidip sorduktan sonra dövmeye karar vericem, benim için o daha zor zaten... dövme seçime destek ol.

O ameliyathaneler çok soğuk oluyor o ürkütüyo adamı.
Bi kere girdim fotoğraf çektirip çıktım

Anestezi yaptılar ancak odadan ameliyathaneye giderken öncesinde sakinleştirici veriyorlar ya onu istemedim yoksa anestezi olmadan nasıl ameliyat etsinler?:)

Üzerine gidersen yenebilirsin zamanla ancak altında yatan neden de önemli tabii.
Yardım et bana lefty korkularıma kafa tutmayı öğret..

O ameliyathaneler çok soğuk oluyor o ürkütüyo adamı.
Bi kere girdim fotoğraf çektirip çıktım
Fotoğraf çektirmek derken? Estetik ameliyat öncesi görüntü mü? Sonra da ameliyattan mı vazgeçtin?

Fotoğraf çektirmek derken? Estetik ameliyat öncesi görüntü mü? Sonra da ameliyattan mı vazgeçtin?
Hayır ya estetiğim değişenim boyam yok.
Orjinalim.

Özel bir hastane tanıdıklarındı açılmadan önce gezdirdiler o zaman girdim baktım

Yardım et bana lefty korkularıma kafa tutmayı öğret..

Korkunun düzeyine bağlıdır ve hayatını riske edecek kadar kalp atışın hızlanıyor, heyecan yapıyorsan mutlaka uzman yardımı almalısın yoksa tek yapman gereken korktuğun her ne ise yüzleşmeye çalışmaktır.
Babam da asla uçağa binemezdi ancak iş için Yeni Zelanda'ya gitmek zorunda kalınca uçak korkusunu da mecburen aştı ve bir saatlik uçuştan korkarken, saatlerce uçmak zorunda kaldı.:)

• Üzgün
Tepkiler: ne
Korkunun düzeyine bağlıdır ve hayatını riske edecek kadar kalp atışın hızlanıyor, heyecan yapıyorsan mutlaka uzman yardımı almalısın yoksa tek yapman gereken korktuğun her ne ise yüzleşmeye çalışmaktır.
Babam da asla uçağa binemezdi ancak iş için Yeni Zelanda'ya gitmek zorunda kalınca uçak korkusunu da mecburen aştı ve bir saatlik uçuştan korkarken, saatlerce uçmak zorunda kaldı.:)
Ya ölüyorum Lefty ne kalp Hızlanması ruhumu teslim ediyorum Sjsjsjd

Ya ölüyorum Lefty ne kalp Hızlanması ruhumu teslim ediyorum Sjsjsjd
Bu durumda psikiyatrist ile görüşmen gerekiyor ve sonrasında hiç değilse rahat bir hayatın olacak yoksa bazı korkular, kalp krizine sebep olabilir.

Bu durumda psikiyatrist ile görüşmen gerekiyor ve sonrasında hiç değilse rahat bir hayatın olacak yoksa bazı korkular, kalp krizine sebep olabilir.
Fena mı helvamı yersin Sjsjsj

Bu bende var galiba biraz. Allah ameliyatı gerektirecek şeyler yaşatmasın…

Kolay değil ancak ameliyat öncesi sakinleştirici yaptıkları için korkuyu da hissetmezsiniz. Ameliyathane psikolojisi insanı tedirgin etse de sakinleştirici ile çözüyorlar.

Hey yavrum heey ameliyat olacak hastane bulduk da korkusu kaldı
Doktorları geri çağırın

Geri