Allah’ın Var olduğuna nasıl inandık.

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Allah var mı???

Var..

Kim söylemiş…

Muhammed….

Muhammede allahın varlığını kim söylemiş…

Allah…

Allahın, varlığını muhammede bildirdiğini bize kim söylemiş…

Muhammed….

Allah muhammede bunları nasıl söylemiş…

Cebrail vasıtasıyla..

Allahın bunları Muhammede cebrail vasıtasıyla söylediğini kim söylemiş

Muhammed…

Kuran ayetlerinin kesinlikle allahın sözleri olduğunu kim söylemiş…

Allah…

Kime söylemiş…

Muhammed…

Ayetlerin sadece allah sözü olduğunu bize bildiren kim

muhammed…

Muhammedi kim peygamber seçmiş

Allah

Allahın Muhammedi peygamber seçtiğini söyleyen kim…

Muhammedin kendisi….

Şu dini konulardan nasıl korunacağım bilemiyorum

Orda ne düşünmüştüm hatırlamıyorum
Ama var yerine yok yazacaktın sanırım

Yabani klasikler vol 12.
Gerçekten merak etmediğine o kadar eminim ki :emoji_smiley::emoji_smiley::emoji_smiley:

ya küfür etmek istemiyorum da biraz saygılı ol yazılarında muhammed nedir inanmıyor olabilirsin en azından saygı göster

Sonra forumu ahıra benzettiği için üyelere ûslub uyarısı yapıyorsunuz.
Şu konunun alaycılığına ve konuyu açan şuursuzun leş ûslubuna müsaade gösteren sizlerede bir tebrik benden.

Sorsan özet geçtim der , oysa herşeyden nem kapan asıl amacı şak şaktan ibaret memnuniyetsiz aptalın teki.

Buda benim sana eleştirim , siz insan gibi fikrinizi dile getirip eleştiri yapmayı ögrenene kadar böyle.

Saygısızlık nerde

ulan o kadar ateistle deistle her türlü bokuyla püsürüyle oturdum senin gibi andavalını saygısızını görmedim sen daha burada islam aleminin milyarlarca insanın yolundan gittiği bir peygambere adıyla hitap ediyorsan ve hala saysızlık nerede diye soruyorsan seni yetiştiren ana ne ana olabilmiş nede baba baba olabilmiş sıfır

Saygısızlık nerde
Muhammed demende bence bir sorun yok sonuçta inanmayan birisi ismi ile hitap edebilir. Bu konuda sana haksızsın diyemem ama art arda hazırsız ve alaycı konu açtığın için bu konun göze batıyor. Düzgünce hazırlık yapıp delil aradığını söylesen kimse bir şey demez.

Twitterda bu yazıyı görüp buraya kopyalamışsın sanki :)

Bunlara Allah deyince kızmazlar ama Muhammed ismini tek telafuz ettiğin zaman karşına çıkıp saygıdan bahsederler S.A .V olmalı resmen ilahlaştırmışlar hz.muhammed sav bu telafuz kuranda bile geçmezken nasıl kurana iman ederler anlamış değilim inandıkları kitabı bilmiyorlar

ulan o kadar ateistle deistle her türlü bokuyla püsürüyle oturdum senin gibi andavalını saygısızını görmedim sen daha burada islam aleminin milyarlarca insanın yolundan gittiği bir peygambere adıyla hitap ediyorsan ve hala saysızlık nerede diye soruyorsan seni yetiştiren ana ne ana olabilmiş nede baba baba olabilmiş sıfır
Tamda bunu yazıyordum D :

Bunlara Allah deyince kızmazlar ama Muhammed ismini tek telafuz ettiğin zaman karşına çıkıp saygıdan bahsederler S.A .V olmalı resmen ilahlaştırmışlar hz.muhammed sav bu telafuz kuranda bile geçmezken nasıl kurana iman ederler anlamış değilim inandıkları kitabı bilmiyorlar

kuranda muhammed der çünki ona direk allah o şekilde hitap ediyor bu kadar dar görüşlüsün işte boşa tartışmaya gerek yok biz hz.muhammedi ilahlaştırmıyoruz
hazreti kelimesi arapça da dini kişilere yada kutsal şeylere saygı göstermek amaçlı söylenir sen önce bi kuranda neden muhammed diyor biz demiyoruz önce bunu bi otur düşün idrak et sonra hazreti kelimesinin anlamına bak sonra oturup allahı sorgula

SAV : Peygamberimize salat ve selam olsun demek.

Azhap 33/56'da ''...ey iman edenler, siz de ona salât ve selâm okuyun.'' diyor.
Kuranda var bu durum. Ezbere yazmayın :)

Aklı sıra kelime oyunu yapıyor , sanırsın bura anaokulu.
Konu Kuranı kitabı yada peygamberi anlamak değil senin çirkin uslubunun ve catallı dilinin verdiği iğrenç hissiyat , kucuk cocuklar gibi laf ebeliği yapip konu kayirmanda cabası.

Forumdaki herkes senin açtığın konuların iyi niyetle açılmadığını biliyor amacın sürekli kötulemek, karalamak ve çirkin çirkin işler saygımı bekliyorsun ? Yada sözlerinin kaale alınıp insan yerine konmak mı ?

O zaman saygı göstermeyi ögreneceksin , insan gibi yazıp okuyup ifade etmeyi ve merak etme burdaki bir kaç kişi " sayımız biraz az evet " inandığımız kitabı biliyoruz ; senin insanlıktan nasibini almadığını bildiğimiz gibi.

kuranda muhammed der çünki ona direk allah o şekilde hitap ediyor bu kadar dar görüşlüsün işte boşa tartışmaya gerek yok biz hz.muhammedi ilahlaştırmıyoruz
hazreti kelimesi arapça da dini kişilere yada kutsal şeylere saygı göstermek amaçlı söylenir sen önce bi kuranda neden muhammed diyor biz demiyoruz önce bunu bi otur düşün idrak et sonra hazreti kelimesinin anlamına bak sonra oturup allahı sorgula
Neden Allah’a C.C demiyorsun ismini anarken senin ki dahada saygısızlık yüce Allah’ı arkadaşın gibiymiş lanse ediyorsun

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri