Allah’ın En Sevdiği Dua

Konu sahibi son olarak 3119 gün önce görüldü
"Allah’ın en sevdiği dua, kulun şöyle demesidir:

Allahım!
Ümmet-i Muhammedin hepsine, merhametinle muamele eyle."

amin

(Râmuzu’l-Ehadîs)

ey nürların nüru ey göklerin ve yeri nürlandıran ey rahmet ve ilmi her şeyden geniş olan yüzümüzü haya ile kalplerimizi hikmetle marifetle doldur büyük küçük gizli aşikar bilerek bilmeyerek bizden sudur eden günah ve hatalarımızı bağışla son nefeste imanla gitmemizi nasip eyle kabirde suallerimizi asan eyle ey kulunun pişmanlık iniltilerini seven ey nezdinde her hastalıgın devası bulunan gözler uyudu kulunun gözünde uyku yok gece karanlıgında yaş döker çok her günahı işledim itiraf ediyorum lakin seni tevhid ve ululukta biliyorum ümidimi senden kesmem hiç ey efendim günahlarınaffını isteyenlere yeter keremin hata ve zilletime bakma rahmet eyle fazlınla ne olur şu sitedeki tanıdıgım ve tanımadıgım ve şu yalan dünyadaki insanlarına acı merhamet eyle ne olur bizi YAKMA ATEŞİNDE KOYMA BİZİ SENSİZ KİMSESİZLERİN KİMSESİZİ YARDIM EYLE YARABBİ AFFET HATALARIMIZI KUSURLARIMIZI ACI EVLATLARIMIZA ANNELERİMİZE BABALARIMIZA BİZLERE

Allah 'ım Bana Öyle Güç Ver ki

Allah'a Yakarış - Dua

BANA ÖYLE BİR GÖNÜL VER Kİ:

Bir kuruluşun tepe noktasında yetkili olsam bile,
bunu asla başka şekilde kullanmamalıyım.
Günlük yaşamda "ben" yerine, daha çok "sen" sözcüğünü kullanabileyim
nokta.gif
.

BANA ÖYLE BİR SEVGİ VER Kİ:

Sonsuz bir hazine gibi bitmesin, çoğalsın daha da sevdikçe,
doldursun sarsın çevremi.
Hatta düşmanlarımı da sevebileyim
nokta.gif
.

BANA ÖYLE BİR GÜÇ VER Kİ:

Herkesten daha çok çalışabileyim, tutsak düşmeyeyim
doğanın koşullarına, eşim ve çocuklarımı da mutlu et ki,
mutluluğu başkalarına da götürebileyim
nokta.gif
.

BANA ÖYLE BİR SAĞLIK VER Kİ:

Düşünebileyim, konuşabileyim.

BANA ÖYLE BİR ERDEM VER Kİ:

İbadet edebileyim, iyilik etmeyi ve sevinçten buğulanmış gözlerle, teşekkür
edenlere;
bir şey yapmadım, anımsamıyorum diyebileyim.

BANA ÖYLE BİR YETENEK VER Kİ:

İyi eş, baba, anne, iyi komşu, iyi arkadaş, iyi vatandaş olabileyim.

BANA ÖYLE BİR UMUT VER Kİ:

Bugüne kadar yapmış olduğum hatalar için
karamsarlığa düşmeyeyim, herşeyden aklanmış olarak yaşama
yeniden başlamak üzere bağışlanabileceğimi bileyim.

BANA ÖYLE BİR ANLAYIŞ VER Kİ:

düşünebildiğim, yargılayabildiğim, inandığım, kahrolduğum, varolduğum şu
anda bu sözleri söyleyebildiğim için şükredebileyim.

BANA ÖYLE BİR TALİH VER Kİ :

Yıllar sonra beni hatırlayanlar "herkese iyilik eden, tüm insanları seven,
o düzeyde de sevilen bir kişiydi " diye konuşsanlar ve ben de huzur içinde
olabileyim.

BANA ÖYLE BİR İRADE VER Kİ:

Birgün yenilip, içimdeki şeytanın kurallarına doğru yönelirsem;
bu bir düşünce ise düşüncemi, bu bir adım ise ayağımı, bu bir uzanma ise
elimi durdurabileyim.

BANA ÖYLE BİR SABIR VER Kİ:

Sükûneti bulayım, durabileyim, düşünebileyim.

Ey Rabbim!Sözlerin en güzeli, hiç süphesiz Sana aittir.

Bizim söylediklerimiz, söyleyeceklerimiz, söyleyemediklerimiz, söylemekistediklerimiz, içimizde sakladiklarimiz, suskunlugumuz, fısıldadıklarımız, unuttuklarimiz, hepsi, hepsi, sözlerin hepsi, ancak Sana yöneldigi için güzeldir.

Süphesiz duayi dilimize veren Sen'sin, dilimizi duaya çeviren Sen'sin. Sözlerin en güzeli Sana aittir, ve sözlerin en güzeli Sana hitap etmekledir.

Ey RABBim ! Ebediyen bana yakinligini tattirdigin için, bana vahyettigin bütün gerçekler için, beni hayat denen bu sonsuz lezzet pinarinin basina oturttugun için, bildigim bütün kusurlarimi örttügün için, gördügüm bütün günahlarimi bagisladigin için, umuduma katık ettigin tüm hayallerim için, En sevdigini bana elçi gönderdigin için, EY SEVGILI, BENI ASKINA MUHATTAP ETTIGIN ICIN, sonsuz hamd Sana, sonsuz minnettarlik Sana, sonsuz sükür Sana.

Ey RABBim ! (beni sonsuzluğa yolcu eyle ), beni hiçlige düsmekten alikoy, unutulmusluktan uzak eyle.

Ben acizim, dayanagim Sen'sin,fakirim ben, siginam Sen'sin.

Ey RABBim ! Sözlerin en güzeli Sana aittir, ve sözlerin en güzeli Sana hitap etmekledir. Bu kirik dökük sözlerimi, bu perisan hitabimi, Sen kabul et, Sen güzellestir .

Ey RABBim ! Yoktum ben, Sen var ettin. Sevdigin için var ettin.

Bir Sen istedigin için var edildim, bir Sen beni andigin için ihya edildim.

Öyleyse Ey RABBim ! Varligimi askina armagan et, bu kirilgan varligimi
ebediyetin baharina toprak eyle.

Ey RABBim ! Bütün sözler Sana söylemekle güzeldir. Kirik dökükte olsa, kabul et bu sözlerimi,yakarislarimi, kabul eyle beni, kabul eyle sözlerimi, suskunlugumu, dilsizligimi, en güzel dua eyle, dua eyle dilsizligimi, dua eyle suskunlugumu, en güzel dua eyle, ki sözlerin en güzeli Sana aittir, ve sözlerin en güzeli Sana hitap etmekledir

Geri