-
-
-
-
Gerçek din ile sahte dinlerin mücadelesi gittikçe daha da belirginleşiyor. Sahte dinlerin temsilcisi dinci yobazların yaptıkları ve söylemleri ile toplum kesin çizgilerle sahte dinlerden vazgeçip ya ateizm ve deizm çıkmazına itiliyor, yahut da gerçek din ile müşerref oluyor. Bahsettiğimiz gerçek dinin sahte dinlerden farkı nedir? Kutsal kitaplarda anlatılan Bu gerçek din, insanlara ne anlatıyor. Bir kısmına bakalım. Aşağıda okuyacağınız Tevrat incil ve kuran ayetlerinde ki aynı ruhu ve aynı vicdanın sesini kalpleri, gözleri ve kulakları mühürlü olmayan her insan sezebilir.
Lehül Mülk: MÜLKün tamamı ALLAHındır Zümer 6
Tevbe 34 Ey inananlar, bilginlerin ve din adamlarının çoğu halkın parasını hakketmeden yerler ve ALLAH'ın yolundan saptırırlar. Altın ve gümüşü yığıp ALLAH yolunda harcamayanlara acı bir azap müjdele.
Yeryüzünde Kendinize hazineler biriktirmeyin İncil Matta 6/9
Hem ALLAHa hemde paraya kulluk edemezsiniz Hz. İsa İncil 6/4
Tevrat Yeşeya.1: 17 İyilik etmeyi öğrenin, Adaleti gözetin, zorbayı yola getirin, Öksüzün hakkını verin, Dul kadını savunun."
Tevrat yeşeya.1: 23 Yöneticileriniz asilerle hırsızların işbirlikçisi; Hepsi rüşveti seviyor, Armağan peşine düşmüş. Öksüzün hakkını vermiyor, Dul kadının davasını görmüyorlar.
Biz istiyoruz ki yeryüzünde ezilenleri önderler yapalım Kasas 5
Kölelere Özgürlük Beled Suresi 13
Yeşeya.58: 6 Benim istediğim... Haksız yere zincire, boyunduruğa vurulanları salıvermek, Ezilenleri özgürlüğe kavuşturmak, Her türlü boyunduruğu kırmak değil mi?
7 Yiyeceğinizi açla paylaşmak değil mi? Barınaksız yoksulları evinize alır, Çıplak gördüğünüzü giydirir, Yakınlarınızdan yardımınızı esirgemezseniz,
8 Işığınız tan gibi ağaracak, Çabucak şifa bulacaksınız. Doğruluğunuz önünüzden gidecek, RAB'bin yüceliği artçınız olacak.
9 O zaman yardım çağrılarınızı RAB yanıtlayacak, Feryat ettiğinizde, 'İşte buradayım diyecek."Eğer boyunduruğa, başkalarını suçlamaya Kötücül konuşmalara son verirseniz
10 Açlar uğruna kendinizi feda eder, Yoksulların gereksinimini karşılarsanız, Işığınız karanlıkta parlayacak, Karanlığınız öğlen gibi ışıyacak.
11 RAB her zaman size yol gösterecek, Kurak topraklarda sizi doyurup güçlendirecek. İyi sulanmış bahçe gibi, Tükenmez su kaynağı gibi olacaksınız.
Şimdi birde vicdanı körelmemiş gönül insanlarının gerçek dine ait ilahi kaynaktan nasıl beslendiklerinin örneğini verelim.
Komşusu açken tok yatan bizden değildir Muhammed Nebi
Her zaman yoksuldan yana ol sömürücü zenginden yana olma imam Ali
İşçinin hakkının alınteri kurumadan veriniz Muhammed Nebi
Aç sabahlayıp ta kılıcını çekmeyene şaşarım Ebu Zer Gıffari
Başkaldırıyorum o halde varım Ali Şeriati
Eğer bir gün beni başım eğik görürsen, bil ki başım; yere düşmüş birini kaldırmak için eğilmiştir... Che Guevara
Lehül Mülk: MÜLKün tamamı ALLAHındır Zümer 6
Tevbe 34 Ey inananlar, bilginlerin ve din adamlarının çoğu halkın parasını hakketmeden yerler ve ALLAH'ın yolundan saptırırlar. Altın ve gümüşü yığıp ALLAH yolunda harcamayanlara acı bir azap müjdele.
Yeryüzünde Kendinize hazineler biriktirmeyin İncil Matta 6/9
Hem ALLAHa hemde paraya kulluk edemezsiniz Hz. İsa İncil 6/4
Tevrat Yeşeya.1: 17 İyilik etmeyi öğrenin, Adaleti gözetin, zorbayı yola getirin, Öksüzün hakkını verin, Dul kadını savunun."
Tevrat yeşeya.1: 23 Yöneticileriniz asilerle hırsızların işbirlikçisi; Hepsi rüşveti seviyor, Armağan peşine düşmüş. Öksüzün hakkını vermiyor, Dul kadının davasını görmüyorlar.
Biz istiyoruz ki yeryüzünde ezilenleri önderler yapalım Kasas 5
Kölelere Özgürlük Beled Suresi 13
Yeşeya.58: 6 Benim istediğim... Haksız yere zincire, boyunduruğa vurulanları salıvermek, Ezilenleri özgürlüğe kavuşturmak, Her türlü boyunduruğu kırmak değil mi?
7 Yiyeceğinizi açla paylaşmak değil mi? Barınaksız yoksulları evinize alır, Çıplak gördüğünüzü giydirir, Yakınlarınızdan yardımınızı esirgemezseniz,
8 Işığınız tan gibi ağaracak, Çabucak şifa bulacaksınız. Doğruluğunuz önünüzden gidecek, RAB'bin yüceliği artçınız olacak.
9 O zaman yardım çağrılarınızı RAB yanıtlayacak, Feryat ettiğinizde, 'İşte buradayım diyecek."Eğer boyunduruğa, başkalarını suçlamaya Kötücül konuşmalara son verirseniz
10 Açlar uğruna kendinizi feda eder, Yoksulların gereksinimini karşılarsanız, Işığınız karanlıkta parlayacak, Karanlığınız öğlen gibi ışıyacak.
11 RAB her zaman size yol gösterecek, Kurak topraklarda sizi doyurup güçlendirecek. İyi sulanmış bahçe gibi, Tükenmez su kaynağı gibi olacaksınız.
Şimdi birde vicdanı körelmemiş gönül insanlarının gerçek dine ait ilahi kaynaktan nasıl beslendiklerinin örneğini verelim.
Komşusu açken tok yatan bizden değildir Muhammed Nebi
Her zaman yoksuldan yana ol sömürücü zenginden yana olma imam Ali
İşçinin hakkının alınteri kurumadan veriniz Muhammed Nebi
Aç sabahlayıp ta kılıcını çekmeyene şaşarım Ebu Zer Gıffari
Başkaldırıyorum o halde varım Ali Şeriati
Eğer bir gün beni başım eğik görürsen, bil ki başım; yere düşmüş birini kaldırmak için eğilmiştir... Che Guevara