Aleviler Müslümanmidir ?

🕒 Konu sahibi 23 saat önce aktifti
ßen; Anne Tarafı Dersim ßaßa Tarafı Sivas oLan ALevi ßi ßayanım.. ÖnceLikLe TopLum Şunu AnLamaLı " ALeviLik ßir Din DeğiL ßir Mesheptir" ! Önce ßunu ßir AnLayaLım.. YorumLarımızıda Ona Göre YapaLım.. CahiL ßir Kaç Kesimin "ALeviLer MüsLüman DeğiLdir" Sözüne Çok GüLerim, Çünkü O zihin Önce ALeviLiğin ßir Din DeğiL ßir Mezhep oLduğunu ßiLmeLi.. Ayrıca Kim MüsLüman Kim DeğiL ßunu YargıLamak Ancak ALLah!ın İşidir ve Kimse ßu Hakkı Kendinde GörmemeLi.. ßiz Çok MüsLümanda Gördük Şu Türkiyede ÖzeLLikLe ÖrnekLerden ßiri; Ensar Vakfı.. ßenim İçin Konu Kapanmıştır... İyi ForumLar.

yaşam tarzıdır alevilik , ama sonradan alevi olunamaması ise ayrı bir paradoksdur.

Bence önce dinleri, sonra islam dinini sonrasında mezhepleri tek tek araştırarak bir çok kaynaktan bilgi edinebilirsiniz.
Ben Allahın varlığını kuranı peygamberimizi inkâr eden bir alevi tanımadım. Bir de şu varki kime ne?
Mezheplere göre ayırıp x mezhep daha müslüman y mezhep en müslüman diyemeyiz. Herkes dinini inandığı gibi yaşar.

mezheplere ayrılması doğru bulmazken o müslüman bu müslüman değil demem doğru olmazdı sanırım İslam tektir ve İslama hiç uymayan tarafıda vardır gayet uygun bir şekilde ibadetlerini yapanlarda

Başı secdeden kalkmayan ama her türlü gunahı işlemekten sakınmayan ÇOĞU SÖZDE MÜSLÜMANdan daha inançlı ve saygılı aleviler gördüm.

Anne baba alevi çocukta alevi olacak tabi. Araştırma yok ki ortada, namaz kılıp oruç tutsada körü körüne ben aleviyim diyebiliyor.

İslam dininin izinden gidilecek peygamber tektir yapmayın.

Aleviler namaza ''gereksiz'' demez.
Aleviler namazın farz olduğunu bilirler. Peygambere inanırlar. Allah'a inanırlar.
Bu alıntıda ki soruyu hazırlayan arkadaş müslüman mı?

Yine konuyu başkalarının üzerinden kıyaslamislar gülünç bi durum yahu sana kilmadigin namazlar sorulacak bir başkasının değil önce kendine bak.

Şirkin olduğu yerde İslam olmaz.. Her türlü insan için geçerli bu

Geri