isin kotusu sanki bu sefer sussam olacak, ama susamiyorum. bazen butun bunlari bu kadar acik bir sekilde yazdigim icin ellerim kirilsin, parmaklarim kopsun, tirnaklarimi sokmek istersen al senin olsunlar, ben bir hayirlarini goremedim.
butun aldigim iyi haberleri iyi de o benimle birlikte olmadiktan sonra, ne yapayim diye savusturmayi o kadar iyi ogrenmisim ki, hangi haberin kimi ne zaman nasil mutlu edecegine karar veremiyorum artik. sen duysan, olmusum mesela, uzulur musun? sevinir misin? kendimi senden kurtarmak icin uzaklassam bu sehirden, ailem sevinir mi? kurtarmaktan bahsediyorum kendimi senden, uzulebilirler mi hic? iste ben, henuz buna karar veremiyorum.
bilirsin, anlatacak seyleri bittiginde, hala degisen bir sey yoksa eger, deniz suyu burnundan kacmis gibi hissediyor insan, en sevdigi kitabin sayfasi parmagini kesmis gibi ya da. onundeki yemegine icecegini yanlislikla dokuvermis gibi, ayakkabisinin topugu kirilan bir kadin gibi, ve karisini tanimadigi bir adamla odada basmis bir adam gibi. kotu yani. kotu hissediyor insan. gidecek bir yeri yokmus gibi. ve sirf bu yuzden defalaca anlatmaya, tekrar anlatmaya, cenesi yorgunluktan yere dusup dagilana kadar ayni seyleri anlatmaya devam ediyor. icinde zerre kadar anlasilabilcegine dair umut yokken bile.
dusun: boyle olsa ne olurdu dedigin seylerin oyle olsa nasil olacagini bilemediginden o seyler hep icinde kalacaklar. sey dedigim, senin benim sevmelerim onlari. mesela basini hic canlarinizi yakmadan onun gogus kafesinden iceri sokamayacaksin ve bu icinde kalacak. parmaklarinin onun yuzunde dolasmasi zor, bu icinde kalacak.
kravatini sen secemeyeceksin, senin pisirdigin kahveyi icmeyecek, havaalaninda seni karsilamayacak ve kosup onun kucagina hicbir zaman atlayamayacaksin. bunlar icinde kalacak. en sevdigi kitabin ne oldugunu bilmediginden, onu hicbir zaman okuyamayacaksin. ona ulasamadiginda, ona sinirlenemeyeceksin, ona sinirlenme hakkin olmayacak. usudugunde onun sana sarilacak olmasi imkansiz. sen, asla onun tarafindan senin onu sevdigin gibi sevilmeyeceksin.
bunlar icinde kalacak.