Aklıma Gelmişken Söyleyeyim`

Konu sahibi son olarak 3706 gün önce görüldü
tumblr_lcynmjmAyL1qcu7v6o1_500.jpg

bazen ama bir insanla bir şey olur
kısa süren bir şey
iki geyiğin sıçrayıp havada öpüşmesi gibi
bazı insanlarla yıllarca görüşsen de bir şey olmaz.

tumblr_m6aeiom2ke1r3lacbo1_500.png

Giderken bana dediydi ki:
‘Zeliham oralardan arayıp da senin sesini duyamam..Ne zaman birbirimizin hasreti canımıza yeterse açık bir yerlere çıkalım,rüzgar kollayalım birbirimize demek istediklerimizi rüzgara diyelim..rüzgar rüzgar ise eğer duyduğunu sahibine iletir.’

Rüzgar belki sahibine iletir.

tumblr_lx5bwow97k1r743sro1_500.gif

Bana böyle birinin yaşadığını söylememişlerdi.

İradeli olursan bir kaç ayda bir kaç beden küçülebilirsin , sigarayı bir günde bırakabilirsin mesela ,
oturur plan yapar ve istediğin bir üniversiteyi kazanabilirsin hatta.
-Ama hiç bir irade unutturamaz sevdiğin birini.Bu ister ölüm olsun ister terk edilmek.
Hepsi kaybetmek kelimesinde birleşir ve iraden bunların hiç birini silecek kadar güçlü değildir.​

hoşçakal.

sana yalnızlıkla ilgili bir şey anlatayım, iyi dinle deyince, kalkıp gitti kedi. biraz dinlesen ölür müsün dedi, daha bir sürü de canın var.

“Alakalarımızın yüzbin şekline isim bulamıyoruz ‘sevmek’ deyip çıkıyoruz. Onun için ne kadar suistimale uğruyor bu kelime.”

Diyor Peyami Safa.

Gerçekten de öyle; sevmeyi de sevgiyi de suistimale uğratıyoruz her an.

Dünyanın en güzel ama belki de en ağır kelimeleri, içinde “sevgi”yi barındıran kelimeleri diye düşünürüm her zaman. Sevgili mesela..

Çok ağır kelimedir, sevgili. Herkese yakışmaz, herkesin üzerine oturmaz, herkes taşıyamaz bu lakabı.

Kıyafet değiştirir gibi kız-erkek arkadaş değiştirenler de sevgiliyiz diyor, hayatındaki insanın uğruna bin bir fedakarlıklar yapanlar da..

İşte suistimal, burada başlıyor.

Çok ağır kelimedir, sevgili. Herkese yakışmaz, herkesin üzerine oturmaz, herkes taşıyamaz bu lakabı..​

alıntı

tumblr_m61cfbaa4d1qm2q6io1_500.jpg

"Topraktan, ateşten ve denizden doğanların en mükemmeli doğacak bizden .."

Nazım Hikmet Ran.

tumblr_luthguQlJd1qm2q6io1_500.jpg

Duysana, kopuk ve uzak bir şeyler var aramızda ..
ya beni bırak,
ya sarıl bana.

tumblr_lw3siuizhS1qm2m1go1_500.jpg

onun yuzdugu denizlerde yuzmus, yurudugu yollarda yurumus ve oturdugu sandalyelerde oturup ellerini koydugu masalara ellerimi koymustum.
yine de ona dokunmak nasil bir seydi bilmiyordum.

[YOUTUBE]GcZ8Gz0rDtw[/YOUTUBE]

Günler yorgun , havalar sıcak , ayaklarım çıplakken.

İnsanlardan bir şeyleri umursamalarını istemeyin. Özellikle de duşa kıyafetleriyle girip yatağa sırılsıklam yatanlardan.

Çünkü ben, o adamın sesini ağzıma sıkıştırdığımda ciğerlerime güneşler kaçıyordu, sabahlar kaçıyordu, şartsız şekspirlerin, şeysiz şekilleri karışıyordu.

Geri