Aile saadetinde çocuğun rolü var mıdır, yok mudur ?

• Kullanıcı iFt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 892 gün önce görüldü
Aile saadetinde çocuğun rolü var mıdır, yok mudur ?

çocugun tabikide var insanlar daha mutlu oluyorlar.. çocuk olmayınca boşanmalar sitresler oluyor. Türkiyede böyle durum Ama sanmayın çocugu olmayan aileler mutsuz diye ben bir aile tanıyorum yaşları bayağı büyükte olsa hala yeni evlenmiş gibiler.

580.jpg

ailenin tanımında bile "çocuk" vardır! Ailede mutluluğu körükleyen sevgiyi huzuru diri tutan çocuktur.​

aile saadetinde çocuğun rolu elbetteki vardır. Fakat çocuksuz ailelerin saadetleri yoktur yada diğerlerine göre daha azdır fikri pekte gerçekçi sayılmaz. Zira aile saadetinin temelinde karşılıklı saygı ve sevgi vardır ve çocuklu yada çocuksuz zaten olması gereken bir durumdur.

Aile saadetinde çocuğun rolü ; çayı şekerli seven birinin 2 şekerli yerine çayı 3 şekerli içmesi gibi birşeydir. Çocuk yokken da saadeti vardır ama çocukla birlikte o saadet bir nebze de olsa yükselecektir.

ne alakasi var kardesim. benim cocukla anası bir olmuş ömrümü yiyolar. daha yeni ayakkabi aldik, bugun gelmis baba ayakkabim yirtildi diyo. lan it okulda yine top oynadin dimi diyorum. hentbol oynadim diyo. çakal ya.

Aile saadetinde cocugun katkisi vardir. Fakat bitmeye yuz tutmus bir iliskiyi kurtarmak icin cocuk sahibi olmak karaya oturmus bir gemiyi yurutmeye calismak gibi birseydir.

Bir evlatla tüm yuva değişiyor sorumluluğun değişiyor anne yada baba olmanın o eşsiz hazzını ve sorumluluğunu alıyorsun ve evliliğin boyutu sen ben den ileriye gidip sonsuz bir düşüncede evladıma en iyi, en güzel nasıl bir şekilde hayat yaşatabilirime geliyor.
Yani işin özü saadetten fazla huzurlu bir aile olabilmek evlat sahibi olmaktan geçiyor.

Ba ba ba. Laflara bak aile saadeti! Ya bırak allasen

Geri